Energieleveranciers Ginnum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €605 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Ginnum vergelijken doe je razendsnel door middel van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je treft snel de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je vind hier alle speciale welkomstkortingen die jij niet via de normale weg bij aanbieders zoals Fenor en HVC kan afsluiten. Het oversluiten gaat eenvoudig en prettig. Hieronder doorzoek jij praktische details en adviezen voor het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe de overstapservice werkt, en wat je moeten weten rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Ginnum

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Ginnum? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te bestempelen die echt het goedkoopste is. Het heeft te maken met factoren als: energieverbruik en woning. Bovendien ga je te kort door de bocht als je kijkt naar puur de energietarieven. Dit beïnvloed slechts ten dele de uiteindelijke energierekening. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening: jij betaalt aansluitkosten, netbeheerkosten, verbruikskosten, opslag duurzame energie, vastrecht: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Ook hanteren flink wat organisaties een aantrekkelijke welkomstpremie voor overstappers. Dit kan zelfs oplopen van €130 – €280. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Pieterburen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het is best een flinke berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Ginnum mei 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + energieverbruik in. Aansluitend check je een lijst met de goedkoopste energiecontracten. Jij kiest binnen no-time de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen stelt niet veel voor, het is zo gedaan. Advies nodig bij het inschatten van je jaarlijkse energiegebruik? Op deze website detecteer je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Type huis Gasgebruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Soort huishouden Stroom Gas
1 bewoner 1.825 kWh 600 m³
2 personen 2.125 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 2.950 kWh 1.325 m³
2 & 2 kinderen 3.400 kWh 1.775 m³
2 & 3 kinderen 4.350 kWh 2.075 m³

Alle pakketten

Alle populaire providers vergelijken. Van Greenchoice tot aan Vattenfall.

Het goedkoopste contract

Betaal niet langer teveel voor energie. Je bespaart zo €485 per jaar.

Razendsnel overstappen

Dit kan met de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Ginnum

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Op zoek naar een voordelig pakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Met behulp van de vergelijker kun jij rap energieprijzen Ginnum vergelijken. Vul jouw locatie plusenergieverbruik in en vind snel de goedkoopste leverancier. Meer details over een bepaald pakket? Bekijk dan het bedrijfsprofiel. Check nu alle populaire energie aanbiedingen en actiekortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen rechts en check onmiddellijk de “groenste” of de goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Afferden afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Ginnum?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Kies de beste aanbieding en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Ginnum mei 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Ginnum? Nu bekijk je een opsomming met standaard pakketten van populaire energiemaatschappijen als NLE, Vattenfall, Essent, Eneco, Pure Energie + Energiedirect.nl, ENGIE, Powerpeers, Qurrent, Oxxio met een verbruik van 2300 kWh tot 3850 kWh stroom plus 900 m3 tot 1600 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In dit land ben jij in control bij welke partij jij gas en licht koopt. Loopt het contract bijna af, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je niet zo tevreden over jouw bestaande maatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Kijk uit: doorzoek ten alle tijde de voorschriften van het energiecontract. Heb je maken met een opzegtermijn of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Ginnum. Op het moment dat het contract is doorgevoerd ontvang je een bevestiging van de geselecteerde energiemaatschappij. Daarin tref je de prijzen en bijkomende kosten (bijvoorbeeld regiotoeslag, aansluitkosten, leveringkosten, energiebelasting, netbeheerkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd energiecontract

Nadat jouw bestelling bevestigd wordt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze periode mag je zonder kosten, of een geldige reden op te geven, jouw aanvraag annuleren. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Opzeggen van huidige energiecontract

Dat huidige energiecontract wordt stopgezet. Doorgaans wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Tip: ga je van woning wisselen? In dat geval moet je zelf gewoonlijk de actuele abonnementen stopzetten.

Doorgeven van meterstanden

De overstap goed regelen? Dan moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de toekomstige leverancier. In de regel doe je dit vlak voor het moment van overstappen, maar soms gebeurt het ook twee weken na de overstap. Jouw “nieuwe” energieleverancier zal deze gegeven doorzetten naar de eerdere leverancier zodat deze de eindafrekening kan maken.

Overstap is geslaagd

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Ginnum. Het is nog even wachten op uiteraard een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Dit bedrag mag je gewoon aanpassen. Voorts krijg je jouw persoonlijke eindafrekening van de eerdere leverancier. Bekijk ook “Stedin prijzen“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is hedendaags iets waar veel mensen mee bezig zijn. Veelgehoorde kreten zijn wonen zonder gasaansluiting en het beperken van CO2 gebruik. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De twee meest interessante keuzes zijn zonne-energie en windenergie. Veel energieleveranciers werken hier dan ook graag mee. De aanbieders importeren zonnestroom en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: het kopen van zonnepanelen voor op het dak of specifiek zoeken naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf zonnepanelen plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen maar ook je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding in de gemeente Ferwerderadiel.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Zo verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig als je ze legt naast een AWB, Atag, Intergas, Remeha of Vaillant ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Je kunt flink besparen op de energienota. Het warmtenet, Zonneboilers en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door het hele land zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Een windturbine levert grote hoeveelheden windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder leveranciers is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer hierover wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets van de laatste jaren: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Friesland.

Besparen energieverbruik

Wil je echt groen zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. In het geval je jouw energieconsumptie kunt minderen heeft dat direct effect. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op de milieubelasting. Koop specifiek huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Ginnum

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiemaatschappijen in Ginnum en bezuinig op gas en licht!