Energieleveranciers Afferden Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €515 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Afferden vergelijken gaat supersnel dankzij onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ontdekt snel de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Ontdek speciale kortingsacties die je niet via de website van onder andere Greenchoice en Vandebron kan afsluiten. Overstappen gaat makkelijk en probleemloos. Op deze website doorzoek jij praktische toelichtingen en adviezen ten behoeve van het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat er allemaal mogelijk is ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Afferden

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Afferden? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te bestempelen waar jij het goedkoopst uit bent. Dit hangt af van indicatoren zoals: verbruik (kWh en m3) en locatie. Verder zijn er meer zaken belangrijk dan alleen de energiekosten. Dit bepaalt maar beperkt je rekening voor de energie. Controleer maar de jaarafrekening: je vindt daar: netbeheerkosten, energiebelasting, aansluitkosten, leveringkosten, vastrecht: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Bovendien bieden de meeste maatschappijen een gulle welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Deze loopt op van €100 tot +/- €220. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Julianadorp.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: We hebben het hier over best een gecompliceerde calculatie. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Afferden juli 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je totale jaarverbruik in. Vervolgens check je een opsomming met de goedkoopste energie aanbieders. Je vindt zo direct de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen is zo geregeld. Tips gebruiken bij het invullen van gas en stroom verbruik? Op deze pagina check je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Type woning Gasconsumptie
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Aantal bewoners Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.900 kWh 600 m³
2 persoons huishouden 2.475 kWh 1.075 m³
Familie (1 kind) 3.000 kWh 1.350 m³
Familie (2 kinderen) 3.400 kWh 1.750 m³
Familie (3 kinderen) 4.325 kWh 2.025 m³

Alle maatschappijen

Alle bekende providers vergelijken. Van Energiedirect.nl tot Vrijopnaam.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Betaal niet langer teveel voor energie. Je bespaart zo €265 per jaar.

Direct overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Afferden

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Op zoek naar een goedkoop contract voor jouw energie? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Geholpen door onze tool kan men eenvoudig energieprijzen Afferden vergelijken. Geef je woongegevens en stoom/gas verbruik in en bekijk moeiteloos het goedkoopste contract. Meer weten over een zekere aanbieder? Dat is te vinden in site van de leverancier. Check nu de beste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan aan de rechterkant en check binnen no-time de meest geschikte of meest goedkope energieleverancier voor je huis. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Sexbierum afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Afferden?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Gelderland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of kies direct het verbruik.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Afferden juli 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Afferden? Onder dit stukje lees je een aantal van beschikbare pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals NLE, Essent, Greenchoice, Pure Energie, Eneco maar uiteraard ook ENGIE, Oxxio, Budget Energie, Powerpeers, Qurrent gerekend met een verbruik van 2200 kWh – 3400 kWh stroom plus 1050 m3 t/m 1600 m3 gas.

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag ben je vrij om te kiezen waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je binnenkort ergens anders wonen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw bestaande maatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Let op: achterhaal zeker even de voorschriften van jouw energiemaatschappij. Heb je maken met een opzegtermijn en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Afferden. Vanaf het punt dat je nieuwe bestelling is afgerond ontvang je een bevestiging van de aankomende energiemaatschappij. Hierin lees je de overeengekomen kosten en kleine lettertjes (bijvoorbeeld netbeheerkosten, opslag duurzame energie, energiebelasting, regiotoeslag, vastrecht: ) van het energiecontract. Deze brief of mail ontvang je altijd, in de regel binnen 14 dagen.

14 dagen bedenktijd

Als je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je zonder kosten, of een geldige reden op te geven, het contract ongeldig verklaren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie is nu definitief.

Huidige contract beëindigen

Het oude pakket wordt beëindigd. Meestal doet de nieuwe aanbieder dit. Advies: krijg je een andere huis? Dan moet je zelf normaliter het energiecontract beëindigen.

Jouw meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de aanstaande energieaanbieder. Normaliter dien je dit te doen iets voor het moment van overstappen, maar het kan vaak nog tot 14 dagen na de overstapdatum. Jouw toekomstige energieaanbieder zal deze gegeven doorzetten naar de “vroegere” leverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgerond, en zal gas en stroom worden geleverd door de gekozen energiemaatschappij in Afferden. Je ontvangt hiervan vanzelfsprekend een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon wijzigen. Bovendien ontvang je een jaaroverzicht en eindafrekening van jouw “oude” energieaanbieder. Bezoek nu “Qurrent“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is momenteel een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Voorbeelden zijn een woning zonder gas en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? 2 relevante opties zijn manieren zijn zonne-energie en windenergie. Een groot aantal maatschappijen hebben dit al geïntegreerd. De bedrijven reserveren zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen installeren voor op je eigen huis of bewust de keuze maken voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan al snel lonen. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en tevens jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Je ontvangt hiervoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Druten.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Door deze producten gaat je gasverbruik flink omlaag. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop wanneer je het vergelijk met een Intergas, Atag, Remeha, Vaillant of AWB ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Pelletkachels zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door heel Nederland zie je grote parken met windmolens. Deze windturbines leveren schone windstroom voor woningen in ons land. Niet elke maatschappij biedt groene stroom via wind. Meer daarover vind je in onze energievergelijker. Nieuw: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Gelderland.

Minder energie consumeren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Dan moet je besparen op je verbruik. Zodra jij jouw persoonlijke energieconsumptie kunt terugdringen levert dat een besparing op. Niet alleen maar op de energienota, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Ga zoveel mogelijk voor producten met A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Afferden

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiemaatschappijen in Afferden en bezuinig op gas en licht!