Energieleveranciers Sexbierum Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar snel €305 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Sexbierum vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit dankzij onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je achterhaalt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Ontdek tijdelijke kortingsacties die men standaard niet bij onder andere Huismerk Energie en Qwint kan scoren. Overstappen gaat makkelijk en snel. Op deze website doorzoek jij bruikbare gegevens en handreikingen ten behoeve van het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, meer info over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Sexbierum

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Sexbierum? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te betitelen die daadwerkelijk het meest voordelig is. Het heeft te maken met indicatoren zoals: stroom- en gas consumptie en locatie. Ook moet je meer mee laten wegen dan puur de energietarieven. Dat beslaat maar voor een deel de uiteindelijke energierekening. Check maar eens jullie energie jaarrekening: verbruikskosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, vastrecht: het telt allemaal mee. Bovendien schenken de meeste bedrijven een gulle welkomstkorting voor consumenten die overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €180 – €205. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Cruquius.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Je hebt te maken met nogal een ingewikkelde rekensom. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Sexbierum juni 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Vervolgens tref jij een resultatenpagina met de meest voordelige energieleveranciers. Jij kiest binnen no-time de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten stelt niet veel voor, het is zo gedaan. Problemen bij het schatten van jouw energieconsumptie? Hierna bekijk jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Omschrijving Gasconsumptie
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Samenstelling huishouden Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.950 kWh 750 m³
2 personen 2.225 kWh 1.125 m³
Familie (1 kind) 3.000 kWh 1.325 m³
Gezin + 2 kinderen 3.650 kWh 1.775 m³
Gezin + 3 kinderen 4.125 kWh 2.075 m³

Alle organisaties

Alle betrouwbare organisaties vergelijken. Van Huismerk Energie tot aan Vattenfall.

Besparen op de energienota

Niet langer een hoge rekening. Dit scheelt je zo €235 per jaar.

Gelijk overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Sexbierum

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een betaalbaar pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Met behulp van onze tool kunnen jullie eenvoudig energieprijzen Sexbierum vergelijken. Vul jouw locatie plusgas/licht inschatting in en zoek eenvoudig het goedkoopste pakket. Meer info over een bepaalde aanbieder? Dat is te vinden in de overkoepelende merksite. Vergelijk nu de belangrijkste energie aanbiedingen en overstap bonussen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan rechts en achterhaal ogenblikkelijk de duurzaamste of meest goedkope energieleverancier voor jouw situatie. Zoek ook naar goedkoopste energie in Lisserbroek afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Sexbierum?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Sexbierum juni 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Sexbierum? Nu vind je een aantal van gangbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Greenchoice, NLE, Vattenfall, Eneco, Essent en natuurlijk ENGIE, Budget Energie, Oxxio, Qurrent, Powerpeers uitgaande van een verbruik van 2050 kWh t/m 4500 kWh stroom en 1350 m3 t/m 1750 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig beslis jij zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet blij met jouw huidige energieaanbieder? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Kijk uit: achterhaal altijd de kleine lettertjes van het gekozen energiepakket. Hoe zit het met de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Sexbierum. Zodra je aankoop is verzonden krijg je een bevestigingsmail of brief van de geselecteerde energieleverancier. Aan de hand daarvan vind jij de overeengekomen kosten en bijkomende kosten (denk aan leveringkosten, vastrecht, regiotoeslag, energiebelasting, netbeheerkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, doorgaans binnen 2 weken.

2 weken bedenktijd

Nadat je de bevestiging ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze periode kan je kosteloos en zonder specifieke reden je nieuwe abonnement opzeggen. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie is nu definitief.

Oude energiepakket opzeggen

Je oude energiepakket zal worden opgezegd. Dikwijls krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Tip: stap je over doordat je gaat verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf in de regel het oude abonnement annuleren.

Doorgeven van meterstanden

De overstap goed regelen? Dan ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw aanstaande energieaanbieder. In de regel moet dit vlak voor het moment van overstappen, maar het kan vaak nog tot 14 dagen na de gekozen overstapdatum. Jouw toekomstige energieleverancier speelt de standen door aan je voormalige energieleverancier waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Het overstappen is gelukt

Alle stappen doorlopen? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en zal gas en stroom worden geleverd door jouw nieuwe energiemaatschappij in Sexbierum. Je kunt rekenen op wederom een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon bewerken. Ook ontvang jij een jaaroverzicht en eindafrekening van de “vroegere” energieleverancier. Ga verder naar “voordelig tarief Innova Energie“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is hedendaags een belangrijk thema. Denk aan wonen zonder gasaansluiting en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De twee meest interessante alternatieven zijn zon en wind (energie). Het gros van de aanbieders van energie doen hier aan mee. De bedrijven bestellen zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen installeren voor op het dak of kiezen voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf zonnepanelen plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je eigen stroom gebruiken en tevens jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Hiervoor ontvang je terugleververgoeding in de gemeente Franekeradeel.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Door deze producten gaat je gasverbruik flink omlaag. Je stroomverbruik neemt wel toe. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop i.v.m. een Atag, Nefit, Remeha, Vaillant of AWB ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energiekosten. Het warmtenet, Zonneboilers en Infraroodpanelen zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Door heel Nederland zul je grote windmolens kunnen spotten. Deze windturbines leveren schone windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder aanbieder werkt met deze vorm van groene stroom. De mogelijkheid hierop te selecteren vind je in onze energievergelijker. Iets actueels: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Zodra je jouw eigen verbruik weet te beperken zal de besparing groot zijn. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op CO-2 uitstoot. Ga zoveel mogelijk voor producten met A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Sexbierum

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiepakketten in Sexbierum en bezuinig op gas en licht!