Energieleveranciers Pieterburen Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar snel €225 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Pieterburen vergelijken is gemakkelijk met onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul alle velden in, en je achterhaalt probleemloos de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je vind hier alle tijdelijke welkomstkortingen die men standaard niet bij o.a. Greenchoice of UnitedConsumers ontvangt. Overstappen van energie gaat handig en rap. Op deze pagina lees je nuttige feiten en tips dat je kunt gebruiken bij het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe de overstapservice werkt, en hoe het zit rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Pieterburen

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Pieterburen? Het is onmogelijk één energieleverancier te bestempelen die echt het goedkoopste is. Het heeft te maken met jouw specifieke wensen: gas- en stroomverbruik en adres. Eveneens ga je te kort door de bocht als je kijkt naar enkel de energietarieven. Deze bepalen maar voor een deel je rekening voor de energie. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: vastrecht, netbeheerkosten, leveringkosten, verbruikskosten, aansluitkosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Bovendien bieden flink wat organisaties een aantrekkelijke welkomstkorting voor overstappers. In de praktijk ligt varieert dit van €175 t/m €190. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Beemte Broekland.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het gaat om best een ingewikkelde berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Pieterburen april 2024? Geef je adresgegevens plus energieverbruik in. Hierna volgt een lijst met de goedkoopste energie aanbieders. Je treft snel de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Het overstappen is zo gepiept. Problemen bij het invullen van jouw verbruik? Hier tref jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Type huis Gasverbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Aantal bewoners Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 1.825 kWh 650 m³
2 persoons huishouden 2.325 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 3.100 kWh 1.300 m³
Familie (2 kinderen) 3.525 kWh 1.750 m³
2 & 3 kinderen 4.350 kWh 1.925 m³

Compleet aanbod

Alle bekende providers vergelijken. Van Anode Energie tot aan NLE.

Vind het goedkoopste pakket

Neem afscheid van hoge rekeningen. Dit scheelt je zo €445 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Pieterburen

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Overstappen op een betaalbaar energiepakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Door gebruik te maken van de vergelijker kunnen jullie snel energieprijzen Pieterburen vergelijken. Geef je huisnummer en postcode plusverbruik in, en selecteer rap de goedkoopste maatschappij. Meer informatie m.b.t. een zekere leverancier? Dit vind je in website van de aanbieder. Ontdek nu de beste energie aanbiedingen en overstap bonussen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan op deze pagina en ontdek eenvoudig de milieuvriendelijkste of goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Zoek ook naar goedkoopste energie in Julianadorp afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Pieterburen?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Groningen)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Pieterburen april 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Pieterburen? Nu vind jij een lijstje met beschikbare pakketten van populaire energiemaatschappijen als Eneco, Vattenfall, Greenchoice, NLE, Essent maar ook Oxxio, Powerpeers, ENGIE, Energiedirect.nl, Qurrent berekend met een consumptie van 2050 kWh t/m 4400 kWh stroom plus 1050 m3 t/m 1750 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In ons land beslis jij zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Ben je bij contractvrij, ga je binnenkort ergens anders wonen, of voel je je niet meer thuis bij jouw bestaande energieleverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Advies: check zeker even de kleine lettertjes van de energieaanbieder. Welke opzegtermijn geldt er, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Pieterburen. Op het moment dat je een bestelling hebt geplaatst ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de geselecteerde aanbieder. Aan de hand daarvan lees jij de overeengekomen kosten en kleine lettertjes (denk hierbij aan vastrecht, leveringkosten, aansluitkosten, energiebelasting, regiotoeslag: ) van het energiepakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd energiecontract

Op het moment dat je de bevestiging ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze termijn heb je de mogelijkheid om gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, het contract ongeldig verklaren. Onderneem je geen actie? De overstap van energie is dan rechtsgeldig.

Huidige contract beëindigen

Jouw vorige energiecontract zal worden opgezegd. In de regel draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Let op: ga je van woning wisselen? Jij zult dan normaal gesproken het contract opzeggen (online of per brief).

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Om het oversluiten te verwerken ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw toekomstige energiemaatschappij. Dikwijls wordt dit van je gevraagd een paar dagen voor het moment van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 14 dagen na de overstap. Jouw “nieuwe” energieaanbieder communiceert dit weer richting je voormalige energieleverancier die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles in orde gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Pieterburen. Het is nog even wachten op vanzelfsprekend een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment verlagen. Bovendien incasseer je een eindafrekening van jouw oude energieleverancier. Ga verder naar “vergelijk direct UnitedConsumers“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is op dit moment een belangrijk thema. Veelgehoorde kreten zijn wonen zonder gasaansluiting en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? 2 relevante opties zijn manieren zijn zonnestroom en windenergie. De meeste energie-aanbieders hebben dat in hun portfolio. De organisaties halen deze zonnestroom en windenergie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie zijn er 2 mogelijkheden: het kopen van zonnepanelen voor op je eigen huis of specifiek zoeken naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken maar ook het overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Je krijgt daarvoor een tegemoetkoming in de gemeente De Marne.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zodoende gaat je gasverbruik flink omlaag. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering in vergelijking met Remeha, Atag, AWB, Nefit of Intergas ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Zonneboilers, Het warmtenet en Infraroodpanelen kun je ook nog afwegen.

Groene windenergie

Door het hele land vormen windmolens het landschap. De windturbine voorziet in volledig zuivere windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder leveranciers biedt deze vorm van stroom aan. Details per aanbieder vind je in onze energievergelijker. Iets actueels: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Groningen.

Energieverbruik reduceren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. In het geval jij jouw persoonlijke energieconsumptie reduceert zal de besparing groot zijn. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op CO-2 uitstoot. Koop specifiek huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Pieterburen

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk aanbieders van energie in Pieterburen en bezuinig op gas en licht!