Energieleveranciers Gieterveen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €565 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Gieterveen vergelijken is gemakkelijk door middel van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je ziet meteen de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Ontdek unieke kortingsacties die je niet via de website van onder andere Eneco of Qurrent ontvangt. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat eenvoudig en zonder problemen. Hier lees je functionele aanwijzingen en support bij het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat er allemaal mogelijk is omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Gieterveen

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Gieterveen? Het is niet mogelijk één energieleverancier te markeren die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt mede bepaald door factoren als: stroom- en gasverbruik en locatie. Ook zijn er veel aspecten belangrijker dan alleen de energietarieven. Dat beslaat slechts deels de uiteindelijke energierekening. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: verbruikskosten, energiebelasting, regiotoeslag, leveringkosten, aansluitkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Ook gunnen sommige aanbieders een hoge welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €165 tot €285. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Petten.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Je hebt te maken met een aardig gecompliceerde rekensom. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Gieterveen mei 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je totale jaarverbruik in. Dan doorzoek je een lijst met beschikbare energie aanbieders. Je selecteert handig de goedkoopste leverancier van stroom en gas. De overstap is binnen enkele minuten doorgevoerd. Advies nodig bij het schatten van jouw verbruik? Hier vind jij het stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Type woning Gasgebruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Gezinssamenstelling Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.950 kWh 750 m³
2 persoons huishouden 2.300 kWh 1.100 m³
Familie (1 kind) 2.800 kWh 1.350 m³
Gezin + 2 kinderen 3.650 kWh 1.650 m³
Gezin + 3 kinderen 4.350 kWh 1.925 m³

Compleet aanbod

Alle landelijke maatschappijen vergelijken. Van Energiedirect.nl tot aan Leon Zeewolde.

Flink besparen op jouw energie

Betaal niet langer teveel voor energie. Dit scheelt je zo €255 per jaar.

Gelijk overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Gieterveen

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een betaalbaar energiepakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Door gebruik te maken van de vergelijker kunnen jullie vlug energieprijzen Gieterveen vergelijken. Vul jouw locatie en ook energieverbruik in en zoek probleemloos het goedkoopste contract. Aanvullende info over een zeker contract? Dit vind je in het bedrijfsprofiel. Check nu de beste energie aanbiedingen en actiekortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Gebruik het stappenplan aan de rechterkant en bekijk meteen de beste of goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Adorp afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Gieterveen?

 1. Voer jouw locatie in (Drenthe)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Gieterveen mei 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Gieterveen? Op de site check je een lijstje met standaard pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals NLE, Pure Energie, Vattenfall, Greenchoice, Eneco maar ook ENGIE, Oxxio, Budget Energie, Powerpeers, Qurrent met een verbruik van 2050 kWh t/m 3950 kWh stroom plus 1100 m3 – 2000 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In Nederland maak je zelf uit bij welke partij jij gas en licht koopt. Loopt het contract bijna af, ga je van huis wisselen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jullie actuele energieleverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Advies: bekijk uiteraard de opgestelde regels van jouw energiemaatschappij. Heb je maken met een opzegtermijn of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Gieterveen. Nadat je een bestelling hebt geplaatst ontvang je een bevestiging van de aankomende energiemaatschappij. Hierin lees je de overeengekomen kosten en regelgeving (denk hierbij aan verbruikskosten, netbeheerkosten, energiebelasting, leveringkosten, opslag duurzame energie: ) van het contract. Deze brief of mail ontvang je altijd, en het duurt een paar dagen.

Bedenktijd energiecontract

Nadat je de bevestiging ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze dagen mag je gratis en zonder opgaaf van reden jouw aanvraag annuleren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude energiepakket opzeggen

Het vorige energiecontract zal worden beëindigd. Meestal zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Advies: staat er een verhuizing op stapel? In dat geval moet je zelf normaliter het contract opzeggen (online of per brief).

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een geslaagde overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw toekomstige maatschappij. Dikwijls doe je dit enkele dagen voor passeren van de ingangsdatum, maar het kan ook best twee weken na de dag van overstappen. De nieuwe energieaanbieder communiceert dit weer richting de eerdere leverancier waarna je een eindafrekening ontvangt.

Het overstappen is gelukt

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door jouw nieuwe energiemaatschappij in Gieterveen. Ze sturen jou hiervan vanzelfsprekend een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze inschatting van kosten kan je altijd verlagen. Daarnaast krijg jij de eindafrekening van de eerdere leverancier. Bekijk ook “Vandebron prijzen“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is tegenwoordig een belangrijk thema. Onder andere een gasvrij huis en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De twee meest interessante opties zijn wind en zon (stroom). Bijna alle leveranciers werken hier dan ook graag mee. De maatschappijen bestellen zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie zijn er meerdere keuzes: het kopen van zonnepanelen voor op het dak of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf zonnepanelen plaatsen is heel interessant. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen of uiteraard je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. De term hiervoor is ‘salderen’. Je krijgt daarvoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Aa en Hunze.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zodoende verbruik je amper nog gas. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering wanneer je het vergelijk met een AWB, Atag, Nefit, Vaillant of Intergas ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Zonneboilers kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Door heel Nederland vormen windmolens het landschap. Een windturbine levert volledig zuivere windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elke maatschappij biedt deze vorm van stroom aan. Een uitgebreide filter vind je in onze energievergelijker. Iets van de laatste jaren: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Drenthe.

Besparen energieverbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. In het geval je jouw eigen verbruik kan verlagen zal de besparing groot zijn. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de uitstoot van CO2. Houd rekening met zuinige apparaten en A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Gieterveen

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Gieterveen en bespaar op gas en licht!