Energieleveranciers Gieten Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €445 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Gieten vergelijken is een eitje dankzij onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je treft eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je checkt zo veel tijdelijke welkomstacties die jij via de sites van bijvoorbeeld E.ON en Vrijopnaam kunt gebruiken. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat simpel en snel. Op deze website doorzoek jij toepasbare informatie en adviezen voor het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat er allemaal mogelijk is ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Gieten

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Gieten? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te betitelen waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt beïnvloed door jouw persoonlijke situatie: stroom- en gas consumptie en adres. Bovendien moet je meer mee laten wegen dan puur de energiekosten. Deze bepalen maar in kleine mate je rekening voor de energie. Check maar eens jullie jaarrekening van de energieleverancier: regiotoeslag, netbeheerkosten, verbruikskosten, leveringkosten, energiebelasting: hier betaal je (indirect) ook voor. Daarnaast geven de meeste aanbieders een flinke welkomstkorting bij het overstappen. In de praktijk ligt varieert dit van €130 tot +/- €215. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Pesse.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het is nogal een complexe berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Gieten juli 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Nadien check je een lijst met de meest voordelige energieleveranciers. Je ontdekt vlug de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Overstappen is kinderspel, het is snel gepiept. Advies nodig bij het invullen van je gas & licht gebruik? Op deze pagina vind jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Omschrijving Verbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Soort huishouden Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.950 kWh 625 m³
2 bewoners 2.275 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 2.750 kWh 1.375 m³
Familie (2 kinderen) 3.475 kWh 1.650 m³
Familie (3 kinderen) 4.000 kWh 2.100 m³

Alle leveranciers

Alle betrouwbare aanbieders vergelijken. Van Clean Energy tot en met Leon Zeewolde.

Makkelijk besparen op energie

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Dit scheelt je zo €265 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Gieten

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een betaalbaar contract voor jouw energie? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. D.m.v. onze speciale vergelijker kunnen jullie onmiddellijk energieprijzen Gieten vergelijken. Voer je adres + energieverbruik in en selecteer rap de goedkoopste aanbieder. Meer informatie m.b.t. een zekere leverancier? Selecteer dan de overkoepelende merksite. Vergelijk nu alle energieaanbiedingen en welkomstkortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan hiernaast en bekijk rap de “groenste” of meest betaalbare energieleverancier voor je verbruik. Zoek ook naar goedkoopste energie in Acquoy afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Gieten?

 1. Voer jouw locatie in (Drenthe)
 2. Kies de gezinsgrootte, of kies direct het verbruik.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Gieten juli 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Gieten? Op deze pagina check je een aantal van meest bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als NLE, Eneco, Vattenfall, Essent, Pure Energie + Energiedirect.nl, Powerpeers, ENGIE, Qurrent, Budget Energie met een verbruik van 1750 kWh – 2700 kWh stroom plus 750 m3 tot 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Als consument mag je helemaal zelf kiezen bij wie je gas en licht afneemt. Is jouw energiecontract verlopen, ga jij verhuizen, of ben je niet blij met jouw maatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Advies: controleer wel de opgestelde regels van het energiecontract. Heb je maken met een opzegtermijn en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Gieten. Zodra je aankoop is verzonden zul jij een mail ontvangen van jouw aanstaande aanbieder. Daarin vind jij alle tarieven en regelgeving (denk aan vastrecht, verbruikskosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag, energiebelasting: ) van het contract. Dit kan per mail of post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Wettelijke bedenktijd

Als het nieuwe contract binnen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze 14 dagen kan je kosteloos, of een uitgebreide toelichting te geven, het nieuwe contract cancellen. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude contract opzeggen

Je oude energiecontract wordt opgezegd. Normaal gesproken wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Goed om te weten: staat er een verhuizing op stapel? Jij zult dan normaliter het oude abonnement annuleren.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de nieuwe energieleverancier. Gewoonlijk dien je dit te doen enkele dagen voor passeren van het moment van overstappen, maar soms gebeurt het ook 15 dagen na de gekozen overstapdatum. Jouw aanstaande maatschappij speelt de standen door aan jouw oude energieaanbieder die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energie

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en kan je stroom en gas gebruiken van de geselecteerde energiemaatschappij in Gieten. Hiervoor krijg je natuurlijk een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Je kunt dit gewoon verhogen. Ook krijg jij een eindafrekening van jouw oude maatschappij. Check ook “UnitedConsumers prijzen“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is op dit moment een belangrijk thema. Denk aan gasvrij wonen en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? Twee veelbesproken keuzes zijn zonnestroom en windenergie. Een groot aantal aanbieders van energie werken hier dan ook graag mee. De maatschappijen bestellen zonne-energie en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie kun jij kiezen: investeren in zonnepanelen voor op jouw woning of specifiek zoeken naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf zonnepanelen plaatsen is vaak erg winstgevend. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en tevens jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Hiervoor ontvang je terugleververgoeding in de gemeente Aa en Hunze.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Daardoor verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs als je ze legt naast een AWB, Atag, Nefit, Remeha of Vaillant ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Pelletkachels zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op steeds meer plekken zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines genereren volledig groene windstroom voor woningen in ons land. Niet elke leveranciers werkt met deze vorm van groene stroom. Meer daarover zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets van de laatste jaren: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Drenthe.

Energieverbruik reduceren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. In het geval jij de energievraag weet te beperken kan dat al flink schelen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op de uitstoot van CO2. Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Gieten

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energiemaatschappijen in Gieten en bespaar op gas en licht!