Energieleveranciers Geesteren Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €465 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Geesteren vergelijken gaat supersnel dankzij onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je ontdekt rap de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Ontdek exclusieve kortingsacties die jij via de sites van onder andere Greenchoice of Noordelijk Lokaal Duurzaam ontvangt. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat gemakkelijk en kost slechts een paar minuten. Hieronder doorzoek jij praktische feiten en handreikingen ter ondersteuning bij het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, meer info over overstappen, en wat je moeten weten rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Geesteren

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Geesteren? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te vermelden die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt mede bepaald door jouw specifieke wensen: stroom- en gasverbruik en adres. Verder moet je verder kijken dan alleen de energietarieven. Dat bepaalt maar beperkt de uiteindelijke energierekening. Check maar eens jullie jaarafrekening: je vindt daar: aansluitkosten, vastrecht, verbruikskosten, energiebelasting, netbeheerkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Ook hanteren enkele maatschappijen een flinke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Doorgaans is dat zo’n €90 tot +/- €200. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Overberg.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het gaat om een behoorlijk flinke berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Geesteren mei 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je geschatte verbruik in. Hierna tref jij een tabel met de goedkoopste energie aanbieders. Jij kiest direct de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder stelt niet veel voor, het is zo gedaan. Hulp nodig bij het invullen van jullie energieverbruik? Hier bekijk jij het stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Soort woning Gasconsumptie
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Samenstelling huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.950 kWh 625 m³
2 personen 2.300 kWh 1.125 m³
2 & 1 kind 2.850 kWh 1.475 m³
2 & 2 kinderen 3.725 kWh 1.600 m³
Gezin + 3 kinderen 4.000 kWh 1.925 m³

Alle maatschappijen

Alle erkende maatschappijen vergelijken. Van Essent tot aan Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Een lagere energierekening

Eenvoudig vergelijken op prijs. Bespaar tot wel €475 per jaar.

Razendsnel overstappen

Profiteer van de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Geesteren

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Ben jij op zoek naar een voordelig pakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Door middel van energieleverancieractie.nl kan je moeiteloos energieprijzen Geesteren vergelijken. Vul postcode + huisnummer en verbruik in, en kies rap het goedkoopste contract. Meer weten over een bepaald contract? Dit vind je in website van de aanbieder. Ontdek nu de beste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan hiernaast en achterhaal rap de meest geschikte of voordeligste energieleverancier voor jouw situatie. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Overijssel afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Geesteren?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Overijssel)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Maak een keuze uit de contracten (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Kies de beste aanbieding en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Geesteren mei 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Geesteren? Op de site doorzoek jij een ranglijst van meest bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Pure Energie, Eneco, Vattenfall, Greenchoice, Essent + Qurrent, ENGIE, Oxxio, Budget Energie, Energiedirect.nl met een verbruik van 1550 kWh tot 4300 kWh stroom plus 1100 m3 t/m 1500 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Tegenwoordig ben jij in control waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Loopt het contract bijna af, ga je binnenkort ergens anders wonen, of wil je gewoon af van je energieaanbieder? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Goed om te weten: achterhaal zeker even de voorwaarden van het huidige contract. Hoe zit het met de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Geesteren. Op het moment dat het contract is doorgevoerd zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de nieuwe organisatie. Daarin lees jij de overeengekomen kosten en kleine lettertjes (bijvoorbeeld regiotoeslag, aansluitkosten, leveringkosten, opslag duurzame energie, energiebelasting: ) van jouw nieuwe pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Wettelijke bedenktijd

Zodra het nieuwe contract binnen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je zonder kosten, of een geldige reden op te geven, het pakket annuleren. Onderneem je geen actie? De overstap van energie is dan bindend.

Oude energiepakket opzeggen

Het oude gas en stroom pakket zal worden opgezegd. Normaliter zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Advies: krijg je een andere huis? In dat geval moet je zelf normaal gesproken het energiecontract beëindigen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een correcte afhandeling wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de nieuwe energieleverancier. Normaal gesproken wordt dit van je gevraagd vlak voor het moment van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot een paar dagen na de gekozen overstapdatum. Jouw toekomstige aanbieder stuurt de standen door naar je voormalige energieaanbieder die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgerond, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de nieuwe energiemaatschappij in Geesteren. Je kunt rekenen op natuurlijk een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd aanpassen. Voorts incasseren jullie een jaaroverzicht en eindafrekening van jouw “oude” energiemaatschappij. Lees verder over “De Vastelastenbond prijzen“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een streven van veel mensen. Onder andere gasvrij wonen en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? 2 relevante opties zijn keuzes zijn zon en wind (energie). De meeste energieleveranciers werken hier dan ook graag mee. De maatschappijen halen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er meerdere keuzes: het kopen van zonnepanelen voor op jouw woning of gaan voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is heel interessant. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en bovendien het overschot aan stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Je krijgt daarvoor een redelijke vergoeding in de gemeente Tubbergen.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Zodoende verbruik je amper nog gas. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop in vergelijking met AWB, Remeha, Nefit, Intergas of Atag ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energierekening. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Zonneboilers zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door heel Nederland zie je grote parken met windmolens. Een windturbine levert volledig zuivere windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder energiecontract doet hier aan mee. De mogelijkheid hierop te selecteren zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets actueels: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Overijssel.

Energieverbruik minderen

Streef jij naar een duurzame aardbol? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Als je het verbruik van energie weet te beperken zal de besparing groot zijn. Niet alleen op de kosten, maar ook op CO-2 uitstoot. Ga zoveel mogelijk voor producten met A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Geesteren

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiemaatschappijen in Geesteren en betaal minder voor gas en licht!