Energieleveranciers Overberg Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar zo €235 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Overberg vergelijken is een eitje middels onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je checkt rap de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je checkt zo veel tijdelijke welkomstacties die jij niet via de normale weg bij aanbieders zoals Budget Energie en Qwint ontvangt. Het oversluiten gaat simpel en zonder problemen. Op deze pagina vind je bruikbare toelichtingen en adviezen bij het uitzoeken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe de overstapservice werkt, en hoe het zit betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Overberg

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Overberg? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier aan te duiden die echt het goedkoopste is. Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie: stroom- en gasverbruik en adres. Bovendien zijn er veel aspecten belangrijker dan puur de energietarieven. Dit beïnvloed maar in kleine mate de maandelijks energierekeningen. Controleer maar de jaarrekening: jij betaalt energiebelasting, netbeheerkosten, verbruikskosten, aansluitkosten, opslag duurzame energie: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Tevens schenken de meeste organisaties een aantrekkelijke welkomstkorting voor consumenten die overstappen. Doorgaans is dat zo’n €175 tot +/- €205. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Bakhuizen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het betreft een aanzienlijk moeilijke calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Overberg juli 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je geschatte verbruik in. Aansluitend tref jij een overzicht met de meest voordelige energiecontracten. Je treft binnen no-time de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Het overstappen stelt niet veel voor, het is zo geregeld. Tips gebruiken bij het inschatten van gas en stroom verbruik? Hieronder check je het stroomverbruik en gasverbruik van voor verschillende situaties.


Omschrijving Verbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Aantal bewoners Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 1.925 kWh 625 m³
2 bewoners 2.325 kWh 1.025 m³
Familie (1 kind) 3.075 kWh 1.475 m³
Familie (2 kinderen) 3.725 kWh 1.775 m³
2 & 3 kinderen 4.100 kWh 2.025 m³

Alle leveranciers

Alle bekende partijen vergelijken. Van Energiedirect.nl tot aan Innova Energie.

Besparen op je energie

Niet langer een hoge rekening. Besparingen mogelijk tot €435 per jaar.

Probleemloos overstappen

Profiteer van de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Overberg

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Op zoek naar een betaalbaar contract voor jouw energie? Dan zit je hier helemaal goed! Met behulp van onze speciale vergelijker kan je rap energieprijzen Overberg vergelijken. Vul postcode + huisnummer plusgas/licht inschatting in en zoek snel de goedkoopste maatschappij. Meer weten over een bepaald pakket? Bekijk dan de overkoepelende merksite. Stap nu over naar de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Maak gebruik van het stappenplan die je hiernaast ziet en vergelijk direct de “groenste” of de goedkoopste energieleverancier voor je huis. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in IJsselmuiden afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Overberg?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Utrecht)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Overberg juli 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Overberg? Hieronder bekijk je een ranglijst van beschikbare pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Eneco, Vattenfall, NLE, Greenchoice, Essent maar ook Energiedirect.nl, Powerpeers, Qurrent, ENGIE, Budget Energie gerekend met een verbruik van 2250 kWh t/m 3150 kWh stroom plus 1350 m3 tot 1900 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig ben jij in control waar jij je gas en licht inkoopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, sta je op het punt om te verhuizen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van je energieaanbieder? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Tip: bekijk ten alle tijde de condities van het gekozen energiepakket. Heb je maken met een opzegtermijn en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Overberg. Vanaf het punt dat je een bestelling hebt geplaatst krijg je een bevestigingsmail of brief van de gekozen maatschappij. Daarin zie je de kosten en bijkomende kosten (zoals vastrecht, regiotoeslag, verbruikskosten, leveringkosten, aansluitkosten: ) van het contract. Deze brief of mail ontvang je altijd, vaak binnen een week.

Bedenktijd energiecontract

Als je de bevestiging ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen mag je gratis en zonder je te hoeven verantwoorden jouw aanvraag annuleren. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Huidige contract beëindigen

Het oude pakket zal worden opgezegd. Normaliter wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: ga je van woning wisselen? In dat geval moet je zelf normaal gesproken het oude abonnement annuleren.

Jouw meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw toekomstige leverancier. Normaal gesproken moet dit iets voor de datum van overstap, maar het kan vaak nog tot 2 weken nadat het contract is ingegaan. De nieuwe aanbieder speelt de standen door aan jouw oude aanbieder die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt

Is alles gelukt? Dan wordt de overstap afgerond, en zal gas en stroom worden geleverd door jouw nieuwe energiemaatschappij in Overberg. Ze sturen jou hiervan een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze mag je op ieder moment wijzigen. Daarbij krijg jij jouw persoonlijke eindafrekening van jouw “oude” maatschappij. Check ook “contract Coteq Netbeheer“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is vandaag de dag een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Voorbeelden zijn een gasvrij huis en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De 2 meest toegepaste mogelijkheden zijn windenergie en zonne-energie. Het gros van de leveranciers hebben dit al geïntegreerd. De leveranciers kopen deze windenergie en zonne-energie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen installeren voor op jouw woning of kiezen voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en bovendien je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Jullie ontvangen hiervoor een redelijke vergoeding in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Zo kan je het gasverbruik flink reduceren. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in vergelijking met Remeha, Intergas, AWB, Vaillant of Nefit ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Je kunt flink besparen op de energiekosten. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Pelletkachels zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op steeds meer plekken kom je windmolens tegen. Een windturbine levert schone windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elke maatschappij doet hier aan mee. Meer hierover kan je bekijken in de energievergelijker. Nieuw: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Utrecht.

Minder energie consumeren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Wanneer jij de energievraag weet te verkleinen zal de besparing groot zijn. Niet alleen op de kosten, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Kies bijvoorbeeld bewust voor apparatuur met A of A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Overberg

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Overberg en bespaar op gas en licht!