Energieleveranciers Gauw Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €605 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Gauw vergelijken gaat supersnel met behulp van onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je ontdekt à la minute de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Met veel unieke aanbiedingen die jij niet via de normale weg bij bedrijven als Engie en Vandebron kunt gebruiken. Overstappen van energie gaat handig en rap. Op deze website vergaar je toepasbare toelichtingen en tips ter ondersteuning bij het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Gauw

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Gauw? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te noemen die de laagste prijzen hanteert. Het is afhankelijk van aspecten als: stroom- en gas consumptie en adres. Uiteraard moet je meer mee laten wegen dan puur de energietarieven. Dit bepaalt maar voor een deel de energienota. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening: jij betaalt verbruikskosten, vastrecht, energiebelasting, regiotoeslag, leveringkosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Tevens bieden sommige maatschappijen een vorstelijke welkomstkorting bij het overstappen. Deze loopt op van €135 – €255. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Oudezijl.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het gaat om een aanzienlijk moeilijke calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Gauw april 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je totale jaarverbruik in. Vervolgens vind je een opsomming met beschikbare energieleveranciers. Jij kiest meteen de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen is binnen enkele minuten rond gemaakt. Advies nodig bij het invullen van gas en stroom verbruik? Op deze website vind je het stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Soort woning Gas
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Samenstelling huishouden Stroom kWh Gas
1 persoon 1.975 kWh 675 m³
2 personen 2.100 kWh 1.050 m³
Gezin + 1 kind 2.950 kWh 1.350 m³
Gezin + 2 kinderen 3.725 kWh 1.775 m³
2 & 3 kinderen 4.150 kWh 1.900 m³

Alle pakketten

Alle erkende organisaties vergelijken. Van Budget Energie tot Vandebron.

Bekijk het goedkoopste pakket

Nooit meer teveel betalen. Dit scheelt je zo €245 per jaar.

A la minute overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Gauw

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Overstappen op een betaalbaar energiecontract? Dan ben je hier aan het juiste adres! D.m.v. onze speciale vergelijker kun jij snel energieprijzen Gauw vergelijken. Geef je huisnummer en postcode en energieverbruik in en vind eenvoudig de goedkoopste maatschappij. Meer info over een zekere leverancier? Dat is te vinden in het bedrijfsprofiel. Vergelijk nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen rechts en vind meteen de meest geschikte of de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Zwolle afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Gauw?

 1. Geef jouw postcode door (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Gauw april 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Gauw? Hieronder check je een opsomming met gangbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Pure Energie, Eneco, Greenchoice, NLE, Essent maar uiteraard ook Budget Energie, Oxxio, Powerpeers, ENGIE, Energiedirect.nl gerekend met een verbruik van 2000 kWh tot 3750 kWh stroom plus 1200 m3 tot 1450 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag maak je zelf uit bij wie je gas en licht afneemt. Is jouw energiecontract verlopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet blij met jouw huidige energieleverancier? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Belangrijk: controleer ten alle tijde de kleine lettertjes van het huidige contract. Welke opzegtermijn geldt er, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Gauw. Op het moment dat je een bestelling hebt geplaatst krijg je een bevestigingsmail of brief van de aankomende energieleverancier. In dit schrijven bekijk jij de kosten en voorwaarden (denk aan verbruikskosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, vastrecht, regiotoeslag: ) van het contract. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Wettelijke bedenktijd

Nadat je de bevestiging ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze termijn kun jij nog zonder kosten te maken, of een uitgebreide toelichting te geven, het pakket annuleren. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie is dan bindend.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jouw werkende energiecontract wordt opgezegd. Normaliter draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Tip: stap je over doordat je gaat verhuizen? Dan moet je zelf in de regel het energiecontract beëindigen.

Het doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de nieuwe leverancier. Normaliter dien je dit te doen enkele dagen voor passeren van de overstapdatum, maar het kan ook best een paar dagen na de overstapdatum. Jouw toekomstige energieaanbieder zal deze gegeven doorzetten naar de “vroegere” energiemaatschappij waarna je een eindafrekening ontvangt.

Het overstappen is gelukt

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgerond, en begint de levering van stroom en gas door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Gauw. Het is nog even wachten op uiteraard een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze inschatting van kosten kan je altijd corrigeren. Bovendien incasseer je een jaaroverzicht en eindafrekening van jouw oude energieaanbieder. Bezoek nu “Endinet Groep vergelijken“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is vandaag de dag een streven van veel mensen. Onder andere wonen zonder gasaansluiting en de uitstoot van CO2 reduceren. Wat kan ik zelf doen met groene energie? 2 relevante opties zijn opties zijn zon en wind (energie). Het gros van de leveranciers maken hier graag gebruik van. De leveranciers halen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie kun jij kiezen: zonnepanelen laten plaatsen voor jullie eigen woning of gaan voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf zonnepanelen plaatsen kan heel lucratief zijn. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en tevens jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Jullie ontvangen hiervoor een kleine vergoeding in de gemeente Súdwest-Fryslân.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Daardoor zal je gasverbruik significant dalen. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop als je ze legt naast een AWB, Intergas, Vaillant, Nefit of Remeha ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Het warmtenet, Pelletkachels en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Windenergie

In alle provincies zul je grote windmolens kunnen spotten. De windturbine voorziet in schone windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder energiecontract doet hier aan mee. Meer daarover wordt weergegeven in de energievergelijker. Nieuw: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Op het moment dat jij jouw persoonlijke energieconsumptie kunt terugdringen levert dat een besparing op. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op het vervuilen van de aarde. Koop specifiek huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Gauw

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Gauw en bezuinig op gas en licht!