Energieleveranciers Oudezijl Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €245 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Oudezijl vergelijken doe je razendsnel met behulp van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ziet vlug de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Ontdek aantrekkelijke welkomstkortingen die jij via de sites van bijvoorbeeld Huismerk Energie en Noordelijk Lokaal Duurzaam kan scoren. Overstappen gaat simpel en kost slechts een paar minuten. Hieronder bekijk je nuttige toelichtingen en hulp ten behoeve van het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe de overstapservice werkt, en wat de mogelijkheden zijn betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Oudezijl

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Oudezijl? Het is niet mogelijk één energieleverancier te vermelden die echt het goedkoopste is. Dit hangt af van jouw specifieke wensen: stroom- en gas consumptie en postcode. Verder moet je verder kijken dan puur de energietarieven. Deze bepalen maar beperkt de uiteindelijke energierekening. Controleer maar de jaarrekening van de energieleverancier: regiotoeslag, netbeheerkosten, vastrecht, verbruikskosten, energiebelasting: het telt allemaal mee. Bovendien bieden de meeste maatschappijen een gulle welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Doorgaans is dat zo’n €185 t/m €290. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Baars.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het betreft een aardig moeilijke rekensom. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Oudezijl mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Hierna tref jij een tabel met de beste energiemaatschappijen. Je selecteert à la minute de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Oversluiten is binnen no-time geregeld. Problemen bij het invullen van je jaarlijkse energiegebruik? Op deze website bekijk jij het stroomverbruik en gasverbruik van voor verschillende situaties.


Type huis Verbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 1.975 kWh 625 m³
2 persoons huishouden 2.300 kWh 1.100 m³
Familie (1 kind) 2.850 kWh 1.425 m³
2 & 2 kinderen 3.550 kWh 1.650 m³
Familie (3 kinderen) 4.375 kWh 2.100 m³

Compleet aanbod

Alle gangbare maatschappijen vergelijken. Van Energiedirect.nl tot aan Powerpeers.

Het goedkoopste contract

Eenvoudig vergelijken op prijs. Je bespaart zo €375 per jaar.

Direct overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Oudezijl

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Overstappen op een betaalbaar pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Aan de hand van energieleverancieractie.nl kunnen jullie ogenblikkelijk energieprijzen Oudezijl vergelijken. Voer je adres en ook energieverbruik in en kies à la minute het goedkoopste pakket. Aanvullende info over een zeker contract? Bekijk dan website van de aanbieder. Stap nu over naar de belangrijkste energie aanbiedingen en overstap bonussen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan die je hiernaast ziet en vind à la minute de milieuvriendelijkste of meest betaalbare energieleverancier voor je huis. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Idsegahuizum afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Oudezijl?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Groningen)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Oudezijl mei 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Oudezijl? Op de site bekijk je een aantal van beschikbare pakketten van energiemaatschappijen zoals Greenchoice, Vattenfall, NLE, Eneco, Essent en ook Powerpeers, Oxxio, Qurrent, Budget Energie, Energiedirect.nl met een verbruik van 1650 kWh tot 3800 kWh stroom plus 750 m3 – 1850 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In Nederland ben jij er verantwoordelijk voor waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Ben je bij contractvrij, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet blij met jouw bestaande energieleverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Tip: doorzoek ten alle tijde de voorwaarden van jouw energiemaatschappij. Hoe zit het met de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Oudezijl. Vanaf het punt dat jij een contract hebt afgesloten zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de gekozen aanbieder. Daarin vind jij de kosten en bijkomende kosten (bijvoorbeeld leveringkosten, netbeheerkosten, verbruikskosten, energiebelasting, vastrecht: ) van het energiecontract. Deze brief of mail ontvang je altijd, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Wanneer jouw bestelling bevestigd wordt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze 14 dagen kan je kosteloos en zonder je te hoeven verantwoorden je nieuwe abonnement opzeggen. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Oude energiepakket opzeggen

Jullie huidige energiecontract wordt opgezegd. Normaal gesproken draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Tip: overstappen vanwege verhuizing? Bij dit scenario moet je zelf in de regel het oude abonnement annuleren.

Het doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de toekomstige maatschappij. Normaal gesproken wordt dit van je gevraagd zo’n week voor het moment van overstappen, echter soms ook tot 1 of 2 weken na de dag van overstappen. Jouw “nieuwe” leverancier communiceert dit weer richting jouw “oude” maatschappij die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Oudezijl. Ze sturen jou hiervan natuurlijk een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon verhogen. Tevens incasseer je jouw persoonlijke eindafrekening van de “vroegere” energiemaatschappij. Lees verder over “contract Liander“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is hedendaags een belangrijk thema. Onder andere je huis gasvrij verwarmen en minder CO2 uitstoten. Maar hoe werkt groene energie nou precies? 2 relevante opties zijn keuzes zijn zonne-energie en windenergie. Een groot aantal energiemaatschappijen hebben dat in hun portfolio. De organisaties importeren stroom – afkomstig van zon en wind – zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie heb je 2 opties: zonnepanelen laten plaatsen voor je appartement of huis of kiezen voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is vaak erg winstgevend. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en bovendien jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Je ontvangt hiervoor een leuke prijs in de gemeente Oldambt.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Daardoor zal je gasverbruik significant dalen. Je stroomverbruik neemt wel toe. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig i.v.m. een Intergas, AWB, Vaillant, Atag of Nefit ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Het warmtenet, Pelletkachels en Infraroodpanelen zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties kom je windmolens tegen. De windturbine voorziet in volledig groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder energiecontract werkt met deze vorm van groene stroom. De mogelijkheid hierop te selecteren zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets actueels: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Groningen.

Besparen energieverbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Wanneer je het verbruik van energie reduceert zal de besparing groot zijn. Niet alleen op de kosten, maar ook op CO-2 uitstoot. Probeer je te beperkten tot apparaten met een A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Oudezijl

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiemaatschappijen in Oudezijl en bezuinig op gas en licht!