Energieleveranciers Gasselte Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €455 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Gasselte vergelijken gaat eenvoudig door middel van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je achterhaalt meteen de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Ontdek exclusieve kortingsacties die je niet via de website van aanbieders zoals Engie en Pure Energie kan afsluiten. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat makkelijk en kost slechts een paar minuten. Hier doorzoek jij nuttige toelichtingen en hulp ter ondersteuning bij het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe de overstapservice werkt, en hoe het zit omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Gasselte

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Gasselte? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te noemen die echt het goedkoopste is. Het is afhankelijk van indicatoren zoals: stroom- en gas consumptie en adres. Eveneens zijn er veel aspecten belangrijker dan uitsluitend de energietarieven. Dit bepaalt maar beperkt de energierekening. Check maar eens jullie jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: opslag duurzame energie, netbeheerkosten, leveringkosten, energiebelasting, regiotoeslag: het wordt allemaal doorbelast. Bovendien verstrekken sommige leveranciers een royale welkomstkorting voor overstappers. In de praktijk ligt varieert dit van €175 tot €265. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Oudeschild.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het betreft nogal een ingewikkelde calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Gasselte juni 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + energieverbruik in. Dan tref jij een tabel met de goedkoopste energiebedrijven. Je selecteert ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen is kinderspel, het is snel geregeld. Hulp nodig bij het invullen van je jaarlijkse energiegebruik? Hierna tref jij het stroomverbruik en gasverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Omschrijving Gas
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Soort huishouden Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.900 kWh 750 m³
2 personen 2.450 kWh 1.050 m³
2 & 1 kind 2.800 kWh 1.500 m³
2 & 2 kinderen 3.400 kWh 1.725 m³
2 & 3 kinderen 4.250 kWh 1.975 m³

Alle leveranciers

Alle landelijke aanbieders vergelijken. Van Anode Energie tot Vrijopnaam.

Besparen op je energie

Vergelijk alle contracten op prijs. Besparingen tot wel €255 per jaar.

Probleemloos overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Gasselte

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Op zoek naar een betaalbaar contract voor jouw energie? Hier tref je alle goedkope contracten. Geholpen door onze speciale vergelijker kun jij meteen energieprijzen Gasselte vergelijken. Vul postcode + huisnummer en ook energieverbruik in en bekijk eenvoudig de goedkoopste aanbieder. Meer informatie m.b.t. een bepaald pakket? Dit vind je in de overkoepelende merksite. Ontdek nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstbonussen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen die je hiernaast ziet en vergelijk rap de milieuvriendelijkste of goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Zweeloo afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Gasselte?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Drenthe)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Gasselte juni 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Gasselte? Hier lees je een tabel met standaard pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Pure Energie, NLE, Vattenfall, Eneco, Essent + Oxxio, Energiedirect.nl, Qurrent, Powerpeers, Budget Energie met een verbruik van 1800 kWh t/m 4050 kWh stroom en 1000 m3 t/m 1900 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Als consument ben jij in control bij wie je gas en licht afneemt. Loopt het contract bijna af, ga je van huis wisselen, of wil je gewoon af van je energieleverancier? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Goed om te weten: check altijd de voorschriften van jouw energiemaatschappij. Welke opzegtermijn geldt er, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Gasselte. Wanneer je aankoop is verzonden ontvang je een bevestiging van de geselecteerde maatschappij. Hierin vind jij de overeengekomen kosten en regelgeving (onder andere leveringkosten, netbeheerkosten, opslag duurzame energie, aansluitkosten, vastrecht: ) van het gekozen pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen een week.

Bedenktijd energiecontract

Nadat je de bevestiging ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze termijn kun jij nog zonder kosten te maken, of een geldige reden op te geven, jouw aanvraag annuleren. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie is dan bindend.

Oude energiepakket opzeggen

Je lopende energiecontract zal worden opgezegd. Meestal zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Belangrijk: krijg je een andere huis? In dat geval moet je zelf dikwijls het contract opzeggen (online of per brief).

Het doorgeven van meterstanden

Voor een geslaagde overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de aanstaande energiemaatschappij. Gewoonlijk gebeurt dit een paar dagen voor de ingangsdatum, maar soms gebeurt het ook 15 dagen na de gekozen overstapdatum. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij geeft dit door aan jouw oude leverancier zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt alles in orde gemaakt, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Gasselte. Ze sturen jou hiervan natuurlijk een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon verlagen. Daarnaast krijg je te maken met een jaaroverzicht en eindafrekening van jouw “oude” leverancier. Bekijk ook “Liander vergelijken“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is momenteel een belangrijk thema. Voorbeelden zijn een gasvrij huis en het beperken van CO2 gebruik. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De 2 meest toegepaste opties zijn zon en wind (energie). Veel van de leveranciers maken hier graag gebruik van. De maatschappijen kopen deze stroom – afkomstig van zon en wind – vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie zijn er meerdere keuzes: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op jouw woning of gaan voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken of uiteraard de “extra” stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Jullie ontvangen hiervoor een leuke prijs in de gemeente Aa en Hunze.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Middels dit systeem verbruik je amper nog gas. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering in vergelijking met AWB, Intergas, Atag, Nefit of Remeha ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Je kunt flink besparen op de energienota. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Het warmtenet zijn goede alternatieven.

Windenergie

Door heel Nederland zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines dragen bij aan grote hoeveelheden windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elke leveranciers is automatisch aanbieder van groene stroom. Een uitgebreide filter kan je bekijken in de energievergelijker. Misschien iets voor je: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Drenthe.

Besparen energieverbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Als jij de energievraag kan verlagen kan je flink besparen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Probeer je te beperkten tot zuinige apparaten en A++ labels of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Gasselte

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energie aanbieders in Gasselte en bezuinig op gas en licht!