Energieleveranciers Friesland Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €655 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Friesland vergelijken gaat supersnel door middel van onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je checkt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Check alle unieke aanbiedingen die je niet via de website van onder andere DELTA en UnitedConsumers kunt vinden. Overstappen van energie gaat moeiteloos en kost slechts een paar minuten. Hier vind je nuttige details en hulp ter ondersteuning bij het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, meer info over overstappen, en wat jij kunt doen ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Friesland

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Friesland? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier aan te duiden die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt beïnvloed door aspecten als: stroom- en gasverbruik en adres. Uiteraard moet je verder kijken dan uitsluitend de energietarieven. Dat beslaat maar in kleine mate je rekening voor de energie. Bekijk maar eens je jaarrekening: jij betaalt energiebelasting, aansluitkosten, verbruikskosten, leveringkosten, opslag duurzame energie: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Tevens schenken veel organisaties een royale welkomstpremie bij het overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €100 tot +/- €245. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Idzega.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het gaat om een aardig moeilijke calculatie. De rekensom hoef je niet zelf te maken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Friesland mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je geschatte verbruik in. Vervolgens check je een opsomming met relevante energie aanbieders. Je treft direct de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Het overstappen is binnen enkele minuten gepiept. Moeite bij het schatten van jullie energieverbruik? Hierna detecteer je het stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Type huis Gasconsumptie
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Aantal bewoners Stroom kWh Gas
1 bewoner 1.825 kWh 700 m³
2 personen 2.250 kWh 1.025 m³
Gezin + 1 kind 3.100 kWh 1.300 m³
Gezin + 2 kinderen 3.725 kWh 1.800 m³
2 & 3 kinderen 4.300 kWh 1.975 m³

Compleet aanbod

Alle gangbare aanbieders vergelijken. Van Engie tot aan UnitedConsumers.

Flink besparen op jouw energie

Sorteer alle aanbieders op prijs. Dit scheelt je zo €305 per jaar.

Direct overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Friesland

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Ben jij op zoek naar een betaalbaar energiepakket? Dan zit je hier helemaal goed! Dankzij onze speciale vergelijker kunnen jullie rap energieprijzen Friesland vergelijken. Voer je adres & energieverbruik in en bekijk vlug het goedkoopste pakket. Meer informatie m.b.t. een bepaald contract? Dat is te vinden in site van de leverancier. Stap nu over naar alle populaire energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan hiernaast en bekijk onmiddellijk de duurzaamste of de goedkoopste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Schermerhorn afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Friesland?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Friesland mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Friesland? Hieronder vind je een ranglijst van beschikbare pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Essent, Vattenfall, NLE, Eneco, Greenchoice maar ook Qurrent, Oxxio, ENGIE, Budget Energie, Powerpeers uitgaande van een verbruik van 2500 kWh tot 2550 kWh stroom en 950 m3 t/m 2000 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

In Nederland kies jij er zelf voor bij wie je gas en licht afneemt. Loopt het contract bijna af, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet zo tevreden over je maatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Let op: bekijk zeker even de voorwaarden van de huidige energieleverancier. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Friesland. Op het moment dat je een bestelling hebt geplaatst ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de aankomende aanbieder. In dit schrijven vind jij de kosten en regelgeving (denk aan aansluitkosten, netbeheerkosten, energiebelasting, vastrecht, verbruikskosten: ) van het gekozen pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, in de regel binnen 14 dagen.

2 weken bedenktijd

Wanneer je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze periode mag je zonder kosten en zonder opgaaf van reden het nieuwe contract cancellen. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Oude energiepakket opzeggen

Je lopende pakket zal worden opgezegd. In de meeste gevallen krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Tip: krijg je een andere huis? Bij dit scenario moet je zelf meestal de huidige contracten moet opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw toekomstige aanbieder. Dikwijls wordt dit van je gevraagd enkele dagen voor passeren van het moment van overstappen, maar het kan vaak nog tot 1 of 2 weken nadat het contract is ingegaan. Jouw toekomstige energieleverancier geeft dit door aan de “vroegere” energieaanbieder zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en kan je stroom en gas gebruiken van de nieuwe energiemaatschappij in Friesland. Je kunt rekenen op een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment bewerken. Bovendien ontvang jij een overzicht + eindafrekening van de eerdere maatschappij. Check ook “actie UnitedConsumers“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is tegenwoordig een streven van veel mensen. Hierbij kun je denken aan je huis gasvrij verwarmen en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De meest relevante mogelijkheden zijn wind en zon (stroom). Veel van de maatschappijen maken hier graag gebruik van. De organisaties importeren windenergie en zonne-energie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie heb je 2 opties: investeren in zonnepanelen voor op je eigen huis of specifiek zoeken naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Investeren in zonnepanelen is heel interessant. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen plus je overschot aan stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Je krijgt daarvoor terugleververgoeding in de gemeente Friesland.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Middels dit systeem gaat je gasverbruik flink omlaag. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop in vergelijking met Remeha, Nefit, Atag, AWB of Vaillant ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo kan je direct besparen op de energienota. Zonneboilers, Het warmtenet en Pelletkachels zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines dragen bij aan 100% groene windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder energiepakket biedt groene stroom via wind. De mogelijkheid hierop te selecteren wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets van de laatste jaren: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Besparen op je verbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Als je het verbruik van energie vermindert kan je flink besparen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Ga zoveel mogelijk voor apparaten met een A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Friesland

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Friesland en betaal minder voor gas en licht!