Energieleveranciers Friens Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €525 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Friens vergelijken is gemakkelijk middels onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul alle velden in, en je treft à la minute de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Ontdek tijdelijke acties die je niet op de reguliere manier bij o.a. Engie of Qurrent kan afsluiten. Overstappen van energie gaat moeiteloos en rap. Hieronder vind jij handige informatie en handreikingen t.b.v. het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, hoe je snel kunt overstappen, en wat er allemaal mogelijk is ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Friens

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Friens? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te kwalificeren waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt mede bepaald door jouw persoonlijke situatie: verbruik (kWh en m3) en woning. Uiteraard moet je meer mee laten wegen dan puur de energietarieven. Dit beïnvloed maar voor een deel je rekening voor de energie. Check maar eens jullie jaarafrekening: je vindt daar: netbeheerkosten, aansluitkosten, energiebelasting, regiotoeslag, opslag duurzame energie: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Tevens hanteren sommige aanbieders een vorstelijke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. In de praktijk ligt varieert dit van €90 tot +/- €195. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Oude Pekela.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Je hebt te maken met een aanzienlijk moeilijke berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Friens juni 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Hierna doorzoek je een lijst met de goedkoopste energiecontracten. Je ontdekt binnen no-time de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen is kinderspel, het is snel gepiept. Problemen bij het invullen van jullie energieverbruik? Op energieleverancieractie.nl vind je het stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Omschrijving Gasgebruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Aantal bewoners Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.950 kWh 675 m³
2 bewoners 2.425 kWh 1.000 m³
Familie (1 kind) 3.000 kWh 1.375 m³
2 & 2 kinderen 3.700 kWh 1.625 m³
2 & 3 kinderen 4.050 kWh 1.975 m³

Alle aanbieders

Alle erkende maatschappijen vergelijken. Van Energiedirect.nl tot aan Vandebron.

Altijd de laagste prijs

Nooit meer teveel betalen. Besparingen tot wel €305 per jaar.

Probleemloos overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Friens

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Ben jij op zoek naar een goedkoop energiecontract? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. D.m.v. onze speciale vergelijker kunnen jullie snel energieprijzen Friens vergelijken. Geef je woongegevens & verbruiksgegevens in, en bekijk moeiteloos het goedkoopste pakket. Meer informatie m.b.t. een zeker pakket? Bekijk dan site van de leverancier. Vergelijk nu alle populaire energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan die je hiernaast ziet en vergelijk vlug de milieuvriendelijkste of meest goedkope energieleverancier voor jullie woning. Ook interessant: goedkoopste energie in Zuidwolde afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Friens?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Friens juni 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Friens? Nu check je een aantal van gangbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Greenchoice, Vattenfall, Essent, Pure Energie, Eneco maar uiteraard ook Qurrent, ENGIE, Energiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio uitgaande van een verbruik van 2250 kWh tot 4350 kWh stroom en 1250 m3 tot 1600 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In ons land kies jij er zelf voor waar jij je gas en licht inkoopt. Is jouw energiecontract verlopen, ga jij verhuizen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van je energieleverancier? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Goed om te weten: bekijk zeker even de opgestelde regels van het gekozen energiepakket. Hoe zit het met de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Friens. Op het moment dat het contract is doorgevoerd ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de geselecteerde leverancier. Daarin vind je de geldige tarieven en bijkomende kosten (zoals energiebelasting, regiotoeslag, verbruikskosten, vastrecht, opslag duurzame energie: ) van het energiepakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen een week.

2 weken bedenktijd

Als het nieuwe contract binnen is, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Gedurende deze dagen kan je kosteloos, of een geldige reden op te geven, het contract ongeldig verklaren. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Opzeggen van oude contract

Jouw oude pakket zal worden beëindigd. Gewoonlijk zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Let op: ga je van woning wisselen? Je moet dan zelf normaliter het oude abonnement annuleren.

Doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de aanstaande energieleverancier. Doorgaans wordt dit van je gevraagd zo’n week voor het moment van overstappen, maar het kan vaak nog tot twee weken na de overstapdatum. De nieuwe leverancier communiceert dit weer richting je voormalige energiemaatschappij zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgerond, en kan je stroom en gas gebruiken van de nieuwe energiemaatschappij in Friens. Hiervoor krijg je natuurlijk een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon verlagen. Tevens ontvang je een eindafrekening van de “vroegere” energieleverancier. Ga verder naar “Greenchoice vergelijken“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is tegenwoordig iets waar veel mensen mee bezig zijn. Denk aan een woning zonder gas en je CO2 uitstoot verminderen. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De meest relevante opties zijn zon en wind (energie). Veel van de maatschappijen maken hier graag gebruik van. De leveranciers reserveren zonne-energie en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie heb je 2 opties: zonnepanelen installeren voor jullie eigen woning of kiezen voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf zonnepanelen plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en daarnaast de “extra” stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. In ruil krijg je een aantrekkelijk tarief in de gemeente Leeuwarden.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Zo kan je het gasverbruik flink reduceren. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering als je ze legt naast een Nefit, AWB, Vaillant, Atag of Remeha ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Je kunt flink besparen op de energierekening. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Groene windenergie

In alle provincies vormen windmolens het landschap. Windturbines genereren volledig groene windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder energiecontract biedt groene stroom via wind. Extra info hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets van de laatste jaren: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Wanneer je het verbruik van energie weet te beperken kan dat al flink schelen. Niet alleen maar op de energienota, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Koop specifiek apparaten met een A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Friens

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Friens en bespaar op gas en licht!