Energieleveranciers Ferwert Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €255 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Ferwert vergelijken is een eitje door middel van onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je checkt à la minute de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Check alle tijdelijke kortingsacties die je niet op de reguliere manier bij onder andere Fenor of MAIN Energie kunt vinden. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat simpel en vlug. Op de site vind jij bruikbare toelichtingen en adviezen ter ondersteuning bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe de overstapservice werkt, en wat de mogelijkheden zijn betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Ferwert

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Ferwert? Er is helaas niet één energieleverancier te vermelden waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt mede bepaald door factoren als: stroom- en gasverbruik en woonplaats. Eveneens moet je meer mee laten wegen dan puur de energietarieven. Dat beslaat slechts deels je rekening voor de energie. Controleer maar de jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: aansluitkosten, vastrecht, energiebelasting, verbruikskosten, opslag duurzame energie: hier betaal je (indirect) ook voor. Tevens bieden sommige organisaties een flinke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Dit kan zelfs oplopen van €120 t/m €250. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Ossenzijl.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: We hebben het hier over best een flinke rekensom. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Ferwert juli 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je totale jaarverbruik in. Nadien tref jij een tabel met de meest voordelige energie aanbieders. Jij kiest gemakkelijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen stelt niet veel voor, het is zo doorgevoerd. Moeite bij het doorgeven van jouw energieconsumptie? Op deze pagina tref jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Soort huis Gasconsumptie
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Gezinssamenstelling Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 2.000 kWh 725 m³
2 personen 2.475 kWh 1.075 m³
2 & 1 kind 3.100 kWh 1.300 m³
2 & 2 kinderen 3.400 kWh 1.725 m³
2 & 3 kinderen 4.000 kWh 1.900 m³

Compleet aanbod

Alle bekende aanbieders vergelijken. Van Eneco tot aan HVC.

Het goedkoopste contract

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Bespaar tot wel €295 per jaar.

Razendsnel overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Ferwert

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een betaalbaar pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Dankzij onze zoekmachine kan men eenvoudig energieprijzen Ferwert vergelijken. Geef je woongegevens en gas/licht inschatting in en vind probleemloos de goedkoopste maatschappij. Meer details over een zekere aanbieder? Dit vind je in de overkoepelende merksite. Check nu alle energieaanbiedingen en overstap bonussen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen rechts en achterhaal direct de “groenste” of voordeligste energieleverancier voor jouw situatie. Ook interessant: goedkoopste energie in Zoutkamp afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Ferwert?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Ferwert juli 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Ferwert? Hieronder lees je een ranglijst van beschikbare pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Pure Energie, Vattenfall, Greenchoice, Essent, Eneco maar uiteraard ook ENGIE, Qurrent, Budget Energie, Energiedirect.nl, Oxxio berekend met een consumptie van 2400 kWh – 4400 kWh stroom plus 1000 m3 t/m 1950 m3 gas.

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In dit land ben jij er verantwoordelijk voor bij wie je gas en licht afneemt. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet blij met jouw bestaande maatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Let op: bekijk wel de kleine lettertjes van het huidige contract. Wat is de opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Ferwert. Als je nieuwe bestelling is afgerond krijg je een bevestigingsmail of brief van jouw aanstaande aanbieder. In dit schrijven lees jij de geldige tarieven en regelgeving (zoals netbeheerkosten, aansluitkosten, verbruikskosten, energiebelasting, leveringkosten: ) van het contract. Dit kan per mail of post, vaak binnen een week.

Bedenktijd bij energiepakket

Zodra je de bevestiging ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze 14 dagen mag je zonder kosten, of een geldige reden op te geven, jouw aanvraag annuleren. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Opzeggen van huidige energiecontract

Het werkende contract wordt opgezegd. Normaliter draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Advies: ga je van woning wisselen? Jij zult dan doorgaans het oude abonnement annuleren.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een succesvolle overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw toekomstige energiemaatschappij. Normaliter moet dit enkele dagen voor passeren van de ingangsdatum, echter soms ook tot twee weken na de gekozen overstapdatum. Jouw “nieuwe” energieleverancier speelt de standen door aan de “vroegere” energieaanbieder waarna je een eindafrekening ontvangt.

Het overstappen is gelukt

Ben je er doorheen gekomen? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de nieuwe energiemaatschappij in Ferwert. Het is nog even wachten op uiteraard een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon bijstellen. Bovendien ontvang je een jaaroverzicht en eindafrekening van de “vroegere” energieaanbieder. Bezoek nu “RENDO Netwerken abonnement“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is op dit moment een veelbesproken doelstelling. Veelgehoorde kreten zijn een gasvrij huis en het beperken van CO2 gebruik. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? 2 relevante opties zijn keuzes zijn windenergie en zonne-energie. Een groot aantal energieleveranciers hebben dat in hun portfolio. De maatschappijen halen deze zonne-energie en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zelf zonnepanelen aanschaffen voor jullie eigen woning of bewust de keuze maken voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en daarnaast de “extra” stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. In ruil krijg je een leuke prijs in de gemeente Ferwerderadiel.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Zodoende kan je het gasverbruik flink reduceren. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig in vergelijking met Nefit, AWB, Remeha, Intergas of Vaillant ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Zo kan je direct besparen op de energierekening. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Zonneboilers zijn ook populaire opties.

Windenergie

In alle provincies zul je grote windmolens kunnen spotten. Deze windturbines leveren schone windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elk energiecontract biedt deze vorm van stroom aan. Details per aanbieder kan je bekijken in de energievergelijker. Iets van de laatste jaren: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Besparen energieverbruik

Wil je echt groen zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Als je het verbruik van energie vermindert kan je dat aanzienlijk besparen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Houd rekening met huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED verlichting. Direct energie besparen in Ferwert

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energie aanbieders in Ferwert en bezuinig op gas en licht!