Energieleveranciers Epen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €665 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Epen vergelijken gaat eenvoudig dankzij onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul alle velden in, en je treft snel de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je vind hier alle exclusieve acties die jij via de sites van onder andere Eneco en Vandebron kunt vinden. Overstappen van energie gaat handig en zonder problemen. Op deze website lees je praktische gegevens en hulp ten behoeve van het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe de overstapservice werkt, en wat jij kunt doen omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Epen

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Epen? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te kwalificeren waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt mede bepaald door factoren als: stroom- en gas consumptie en woning. Bovendien ga je te kort door de bocht als je kijkt naar exclusief de energietarieven. Dit bepaalt maar beperkt de maandelijks energierekeningen. Controleer maar de jaarafrekening: je vindt daar: opslag duurzame energie, verbruikskosten, energiebelasting, aansluitkosten, regiotoeslag: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Ook gunnen flink wat maatschappijen een vorstelijke welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Deze loopt op van €140 tot €235. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Oosterstreek.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Je hebt te maken met nogal een gecompliceerde berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Epen mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en een schatting van je energieverbruik in. Daarna volgt een lijst met relevante energiecontracten. Je ontdekt direct de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap is binnen no-time rond gemaakt. Moeite bij het schatten van jouw verbruik? Op de site tref jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor verschillende situaties.


Soort huis Gas
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Type huishouden Stroom kWh Gas
1 persoon 1.975 kWh 650 m³
2 persoons huishouden 2.300 kWh 1.100 m³
Familie (1 kind) 2.975 kWh 1.475 m³
Gezin + 2 kinderen 3.750 kWh 1.725 m³
Familie (3 kinderen) 4.000 kWh 2.100 m³

Alle organisaties

Alle betrouwbare organisaties vergelijken. Van Budget Energie tot Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Vind het goedkoopste pakket

Neem afscheid van hoge rekeningen. Bespaar tot wel €255 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Dit kan met de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Epen

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Overstappen op een voordelig energiepakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Door middel van energieleverancieractie.nl kun jij eenvoudig energieprijzen Epen vergelijken. Vul jouw locatie plusgas/licht inschatting in en kies vlug het goedkoopste contract. Meer informatie m.b.t. een bepaalde leverancier? Klik dan op de overkoepelende merksite. Ontdek nu alle energieaanbiedingen en welkomstkortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan die je hiernaast ziet en signaleer eenvoudig de milieuvriendelijkste of goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Ook interessant: goedkoopste energie in Zeddam afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Epen?

 1. Voer jouw locatie in (Limburg)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Epen mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Epen? Hieronder lees je een aantal van standaard pakketten van energiemaatschappijen zoals NLE, Eneco, Vattenfall, Essent, Pure Energie en natuurlijk Powerpeers, ENGIE, Oxxio, Energiedirect.nl, Qurrent uitgaande van een verbruik van 1500 kWh t/m 2950 kWh stroom plus 750 m3 tot 1750 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig ben jij er verantwoordelijk voor bij welke partij jij gas en licht koopt. Ben je bij contractvrij, heb je een nieuwe woning gekocht, of wil je gewoon af van je energieleverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Tip: controleer uiteraard de voorschriften van het gekozen energiepakket. Heb je maken met een opzegtermijn en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Epen. Als je aankoop is verzonden ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de gekozen leverancier. In dit schrijven lees jij alle tarieven en kleine lettertjes (zoals aansluitkosten, regiotoeslag, energiebelasting, verbruikskosten, vastrecht: ) van het gekozen pakket. Dit kan per mail of post, en het duurt een paar dagen.

14 dagen bedenktijd

Als het nieuwe contract binnen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen kun jij nog zonder kosten te maken en zonder opgaaf van reden het pakket annuleren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Oude contract opzeggen

Jullie actuele contract wordt opgezegd. Doorgaans draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Goed om te weten: stap je over doordat je gaat verhuizen? In dat geval moet je zelf doorgaans de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Om het oversluiten te verwerken wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de nieuwe energieaanbieder. Normaliter gebeurt dit vlak voor de ingangsdatum, maar het kan ook best een paar dagen nadat het contract is ingegaan. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij speelt de standen door aan je voormalige energieleverancier zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Overstap is geslaagd

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en begint de levering van stroom en gas door jouw nieuwe energiemaatschappij in Epen. Het is nog even wachten op vanzelfsprekend een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze schatting van verbruikskosten mag jij verlagen. Voorts krijg je te maken met een jaaroverzicht en eindafrekening van je voormalige maatschappij. Check ook “De Vastelastenbond abonnement“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is op dit moment een veelbesproken doelstelling. Denk aan je huis gasvrij verwarmen en besparen op de CO2 uitstoot. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De twee meest interessante alternatieven zijn zonnestroom en windenergie. Het gros van de maatschappijen hebben dat in hun portfolio. De aanbieders reserveren zonne-energie en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie onderscheiden we 2 situaties: het kopen van zonnepanelen voor jullie eigen woning of specifiek zoeken naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Investeren in zonnepanelen kan al snel lonen. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom maar ook je overschot aan stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Hiervoor ontvang je een aantrekkelijk tarief in de gemeente Gulpen-Wittem.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Op die manier gaat je gasverbruik flink omlaag. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering i.v.m. een Nefit, Atag, AWB, Remeha of Intergas ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

In alle provincies zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Deze windturbines leveren grote hoeveelheden windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder maatschappij doet hier aan mee. Een uitgebreide filter vind je in onze energievergelijker. Iets actueels: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Limburg.

Minder energie consumeren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. In het geval je het verbruik van energie kunt terugdringen kan je dat aanzienlijk besparen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op de milieubelasting. Houd rekening met producten met A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Epen

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiepakketten in Epen en betaal minder voor gas en licht!