Energieleveranciers Oosterstreek Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar snel €535 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Oosterstreek vergelijken is kinderspel dankzij onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je checkt vlug de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je checkt zo veel speciale aanbiedingen die je niet via de website van onder andere De Vastelastenbond of Noordelijk Lokaal Duurzaam kunt gebruiken. Overstappen van energie gaat makkelijk en vlug. Op de site vind je nuttige toelichtingen en support ten behoeve van het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en hoe het zit met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Oosterstreek

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Oosterstreek? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te vermelden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit wordt mede bepaald door factoren als: gas- en stroomverbruik en adres. Bovendien zijn er veel aspecten belangrijker dan uitsluitend de energietarieven. Deze bepalen maar in kleine mate de maandelijks energierekeningen. Controleer maar de energie jaarrekening: vastrecht, aansluitkosten, regiotoeslag, leveringkosten, opslag duurzame energie: het telt allemaal mee. Daarnaast bieden veel aanbieders een royale welkomstpremie bij het overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €130 tot +/- €290. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Alkmaar.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het gaat om nogal een moeilijke calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Oosterstreek april 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je geschatte verbruik in. Dan doorzoek je een lijst met de goedkoopste energiebedrijven. Je ontdekt ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen van aanbieder is kinderspel, het is snel gepiept. Advies nodig bij het inschatten van jullie energieverbruik? Op de site vind jij het gas- en stroomverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Omschrijving Gasgebruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Gezinssamenstelling Stroom kWh Gas
1 persoons huishouden 1.950 kWh 625 m³
2 persoons huishouden 2.325 kWh 1.050 m³
Gezin + 1 kind 2.975 kWh 1.300 m³
2 & 2 kinderen 3.425 kWh 1.775 m³
Gezin + 3 kinderen 4.100 kWh 1.950 m³

Alle pakketten

Alle erkende aanbieders vergelijken. Van De Vastelastenbond tot en met Vandebron.

Besparen op je energie

Betaal niet langer teveel voor energie. Je bespaart zo €425 per jaar.

Razendsnel overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Oosterstreek

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Wil jij een betaalbaar energiepakket? Dan heb je de juiste website gevonden. Met behulp van de vergelijker kan je moeiteloos energieprijzen Oosterstreek vergelijken. Vul jouw locatie en verbruiksgegevens in, en selecteer rap het goedkoopste contract. Meer weten over een zeker pakket? Dit vind je in site van de leverancier. Stap nu over naar alle energieaanbiedingen en overstap bonussen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen rechts en check meteen de meest geschikte of de goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Hitzum afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Oosterstreek?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Kies de beste aanbieding en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Oosterstreek april 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Oosterstreek? Nu check je een tabel met gangbare pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Pure Energie, Eneco, Essent, Vattenfall, Greenchoice en natuurlijk ENGIE, Energiedirect.nl, Qurrent, Budget Energie, Oxxio gerekend met een verbruik van 1900 kWh tot 2950 kWh stroom plus 1400 m3 tot 1650 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Als consument ben jij er verantwoordelijk voor naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is jouw energiecontract verlopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet zo tevreden over jullie actuele leverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Belangrijk: check zeker even de voorwaarden van de huidige energieleverancier. Welke opzegtermijn geldt er, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Oosterstreek. Vanaf het punt dat je aankoop is verzonden ontvang je ter bevestiging een mail of brief van jouw aanstaande energiemaatschappij. Aan de hand daarvan vind je afgesproken prijzen en extra regels (onder andere verbruikskosten, netbeheerkosten, regiotoeslag, vastrecht, leveringkosten: ) van het gekozen pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Nadat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze periode kun jij nog zonder kosten te maken en zonder je te hoeven verantwoorden het pakket annuleren. Onderneem je geen actie? De overstap van energie is nu definitief.

Huidige contract beëindigen

Het werkende gas & licht pakket zal worden opgezegd. Normaliter krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Tip: krijg je een andere huis? Jij zult dan in de regel het contract opzeggen (online of per brief).

Doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de aanstaande leverancier. Normaliter moet dit enkele dagen voor passeren van de ingangsdatum, maar soms gebeurt het ook twee weken na de gekozen overstapdatum. Jouw toekomstige energieaanbieder stuurt de standen door naar jouw “oude” aanbieder die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Het overstappen is gelukt

Is alles gelukt? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en zal gas en stroom worden geleverd door de gekozen energiemaatschappij in Oosterstreek. Je ontvangt hiervan een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment wijzigen. Daarbij krijg jij een overzicht + eindafrekening van de eerdere aanbieder. Bekijk nu “verbruik Coteq Netbeheer“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is tegenwoordig een veelbesproken doelstelling. Voorbeelden zijn een woning zonder gas en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De meest relevante keuzes zijn windenergie en zonne-energie. Veel van de energieleveranciers hebben dat in hun portfolio. De organisaties bestellen stroom – afkomstig van zon en wind – bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie heb je 2 opties: zonnepanelen installeren voor op het dak of kiezen voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken of uiteraard de “extra” stroom terugleveren. Dit terugleveren heet “salderen”. Hiervoor ontvang je een leuke prijs in de gemeente Weststellingwerf.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Zo zal je gasverbruik significant dalen. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in verhouding tot een Intergas, Atag, AWB, Nefit of Vaillant ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Pelletkachels kun je ook nog afwegen.

Groene windenergie

Op een groeiend aantal locaties zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines genereren schone windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elke leveranciers biedt groene stroom via wind. Meer hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Nieuw: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Wanneer jij jouw persoonlijke energieconsumptie minimaliseert kan je flink besparen. Niet alleen op de kosten, maar ook op de milieubelasting. Koop specifiek producten met A++ labels of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Oosterstreek

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energie aanbieders in Oosterstreek en bezuinig op gas en licht!