Energieleveranciers Hitzum Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar wel €335 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Hitzum vergelijken is een eitje door middel van onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ontdekt direct de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Check alle unieke welkomstacties die je niet via de website van bedrijven als Allure Energie en Oxxio ontvangt. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat moeiteloos en prettig. Op deze pagina doorzoek jij toepasbare feiten en adviezen ten behoeve van het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en hoe het zit betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Hitzum

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Hitzum? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier aan te duiden die de laagste prijzen hanteert. Dit hangt af van indicatoren zoals: stroom- en gasverbruik en woning. Daarnaast ga je te kort door de bocht als je kijkt naar uitsluitend de energietarieven. Dit bepaalt maar beperkt de energierekening. Inspecteer maar eens de laatste jaarafrekening: je vindt daar: netbeheerkosten, opslag duurzame energie, vastrecht, verbruikskosten, energiebelasting: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Daarnaast hanteren de meeste aanbieders een flinke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Dit kan zelfs oplopen van €155 tot €210. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Sinderen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het is een aardig moeilijke calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Hitzum juli 2024? Geef je adresgegevens plus je totale jaarverbruik in. Hierna volgt een resultatenpagina met beschikbare energiebedrijven. Je treft rap de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen stelt niet veel voor, het is zo gedaan. Hulp nodig bij het schatten van jullie energieverbruik? Hieronder detecteer je het stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort woning Gasverbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Soort huishouden Stroom kWh Gas
1 persoon 1.850 kWh 725 m³
2 personen 2.150 kWh 1.075 m³
Familie (1 kind) 2.975 kWh 1.475 m³
Familie (2 kinderen) 3.500 kWh 1.600 m³
Gezin + 3 kinderen 4.075 kWh 1.975 m³

Alle pakketten

Alle populaire partijen vergelijken. Van Engie tot aan Vrijopnaam.

Een lagere energierekening

Niet langer een hoge rekening. Bespaar tot wel €365 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Dit kan met de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Hitzum

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Op zoek naar een voordelig contract voor jouw energie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Middels energieleverancieractie.nl kan je probleemloos energieprijzen Hitzum vergelijken. Geef je woongegevens & energieverbruik in en selecteer binnen no-time de goedkoopste leverancier. Meer info over een zekere aanbieder? Ga dan verder naar de overkoepelende merksite. Profiteer nu van de beste energie aanbiedingen en overstap bonussen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen rechts en achterhaal eenvoudig de “groenste” of goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Zoek ook naar goedkoopste energie in Bodegraven afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Hitzum?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Friesland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Hitzum juli 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Hitzum? Hieronder check je een opsomming met gangbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Eneco, Greenchoice, NLE, Essent, Vattenfall en ook Qurrent, Budget Energie, ENGIE, Powerpeers, Energiedirect.nl gerekend met een verbruik van 1700 kWh tot 3200 kWh stroom en 950 m3 t/m 1500 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag kies je zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Ben je bij contractvrij, ga jij verhuizen, of ben je ontevreden over jouw bestaande leverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Advies: bekijk wel de opgestelde regels van het gekozen energiepakket. Heb je maken met een opzegtermijn en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Hitzum. Als het contract is doorgevoerd krijg je de bevestiging binnen van jouw aanstaande aanbieder. In dit schrijven bekijk jij de prijzen en kleine lettertjes (zoals energiebelasting, verbruikskosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie, vastrecht: ) van jouw nieuwe pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, in de regel binnen 14 dagen.

2 weken bedenktijd

Als je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Gedurende deze dagen mag je zonder kosten en zonder specifieke reden het contract ongeldig verklaren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jouw lopende gas en stroom pakket wordt opgezegd. Meestal wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Goed om te weten: staat er een verhuizing op stapel? In dat geval moet je zelf doorgaans het oude abonnement annuleren.

Jouw meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw toekomstige energieleverancier. Meestal gebeurt dit iets voor de overstapdatum, maar soms gebeurt het ook 15 dagen nadat het contract is ingegaan. De toekomstige energiemaatschappij zal deze gegeven doorzetten naar jouw oude aanbieder die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgerond, en start de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Hitzum. Je ontvangt hiervan een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon bijstellen. Voorts krijg jij jouw persoonlijke eindafrekening van jouw “oude” energieaanbieder. Bezoek nu “Stedin voor gas en licht“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is tegenwoordig iets waar veel mensen mee bezig zijn. Denk aan gasvrij wonen en de uitstoot van CO2 reduceren. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De 2 meest toegepaste alternatieven zijn windenergie en zonne-energie. Een groot aantal leveranciers hebben dat in hun portfolio. De bedrijven kopen deze windenergie en zonne-energie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie kun jij kiezen: zelf zonnepanelen aanschaffen voor je appartement of huis of kiezen voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en natuurlijk je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit noemen we ook wel salderen. In ruil krijg je terugleververgoeding in de gemeente Franekeradeel.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Door deze producten kan je het gasverbruik flink reduceren. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Hybride warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in vergelijking met Remeha, Intergas, Atag, AWB of Vaillant ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Pelletkachels zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op steeds meer plekken zie je grote parken met windmolens. Een windturbine levert 100% groene windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder energiepakket doet hier aan mee. Extra info hierover vind je in onze energievergelijker. Misschien iets voor je: een deel van een windmolen kopen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Als jij jouw persoonlijke energieconsumptie kunt terugdringen heeft dat direct effect. Niet alleen op de kosten, maar ook op het vervuilen van de aarde. Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Hitzum

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiepakketten in Hitzum en bespaar op gas en licht!