Energieleveranciers Bodegraven Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €515 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Bodegraven vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je ontdekt direct de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Ontdek tijdelijke kortingsacties die men standaard niet bij bijvoorbeeld Clean Energy of Qurrent kunt gebruiken. Het oversluiten gaat eenvoudig en snel. Hieronder lees je handige feiten en adviezen t.b.v. het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat precies de overstapservice is, en wat er allemaal mogelijk is ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Bodegraven

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Bodegraven? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te markeren die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt beïnvloed door factoren als: stroom- en gas consumptie en woonplaats. Bovendien zijn er meer zaken belangrijk dan enkel de energietarieven. Dit bepaalt maar voor een deel je rekening voor de energie. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening: jij betaalt opslag duurzame energie, vastrecht, leveringkosten, netbeheerkosten, energiebelasting: het telt allemaal mee. Tevens hanteren sommige leveranciers een aantrekkelijke welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Deze loopt op van €160 tot +/- €255. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Lomm.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het is nogal een flinke calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Bodegraven mei 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je totale jaarverbruik in. Vervolgens volgt een opsomming met de beste energieleveranciers. Je ontdekt snel de goedkoopste leverancier van gas en stroom. De overstap is binnen enkele minuten doorgevoerd. Hulp nodig bij het doorgeven van je jaarlijkse energiegebruik? Hierna vind je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Type huis Gasgebruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Samenstelling huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.875 kWh 675 m³
2 bewoners 2.125 kWh 1.075 m³
2 & 1 kind 2.725 kWh 1.325 m³
2 & 2 kinderen 3.550 kWh 1.775 m³
2 & 3 kinderen 4.275 kWh 1.950 m³

Alle pakketten

Alle erkende maatschappijen vergelijken. Van Allure Energie tot aan HVC.

Besparen op je energie

Vergelijk alle contracten op prijs. Bespaar tot wel €235 per jaar.

Een snelle overstap

Dankzij de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Bodegraven

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig energiecontract? Dan zit je hier helemaal goed! Aan de hand van de vergelijker kan men rap energieprijzen Bodegraven vergelijken. Geef je huisnummer en postcode & verbruik in, en vind eenvoudig de goedkoopste aanbieder. Meer info over een zeker contract? Klik dan op de merkpagina. Vergelijk nu de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen aan de rechterkant en vergelijk meteen de beste of voordeligste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Lees nu verder over goedkoopste energie in Tubbergen afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Bodegraven?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Zuid-Holland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Bodegraven mei 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Bodegraven? Onder dit stukje doorzoek jij een tabel met veel bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als NLE, Pure Energie, Essent, Eneco, Vattenfall en natuurlijk Energiedirect.nl, Oxxio, ENGIE, Qurrent, Budget Energie met een verbruik van 1600 kWh – 3100 kWh stroom en 1050 m3 t/m 1600 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In dit land ben je vrij om te kiezen bij wie je gas en licht afneemt. Is jouw energiecontract verlopen, ga je van huis wisselen, of ben je niet zo tevreden over jouw bestaande energiemaatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Belangrijk: bekijk uiteraard de opgestelde regels van het energiecontract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Bodegraven. Als je nieuwe bestelling is afgerond krijg je een bevestigingsmail of brief van de nieuwe energieaanbieder. In deze mail of brief lees jij de kosten en bijkomende kosten (denk hierbij aan regiotoeslag, aansluitkosten, netbeheerkosten, opslag duurzame energie, leveringkosten: ) van het energiecontract. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen een week.

Bedenktijd energiecontract

Op het moment dat het nieuwe contract binnen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze 14 dagen kun jij nog zonder kosten te maken, of een geldige reden op te geven, jouw aanvraag annuleren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Opzeggen van huidige energiecontract

Het werkende energiecontract zal worden opgezegd. In de meeste gevallen krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Belangrijk: stap je over doordat je gaat verhuizen? Jij zult dan in de meeste gevallen de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de aanstaande energieleverancier. Normaal gesproken doe je dit zo’n week voor de ingangsdatum, maar soms gebeurt het ook een paar dagen na de overstapdatum. Jouw toekomstige energieleverancier zal deze gegeven doorzetten naar de “vroegere” leverancier zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt van energie

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgerond, en begint de levering van stroom en gas door de “nieuwe” energiemaatschappij in Bodegraven. Ze sturen jou hiervan natuurlijk een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment verlagen. Ook incasseer je een eindafrekening van de “vroegere” aanbieder. Bekijk nu “Qwint variabel tarief“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is op dit moment een streven van veel mensen. Denk aan je huis gasvrij verwarmen en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik groene energie gebruiken? Twee veelbesproken mogelijkheden zijn zonne-energie en windenergie. Een groot aantal leveranciers werken hier dan ook graag mee. De organisaties importeren zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie heb je 2 opties: investeren in zonnepanelen voor op het dak of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan al snel lonen. Je kunt je eigen stroom gebruiken plus je overschot aan stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Hiervoor ontvang je een tegemoetkoming in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Zodoende gaat je gasverbruik flink omlaag. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in verhouding tot een Remeha, AWB, Nefit, Vaillant of Atag ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo kan je direct besparen op de energienota. Zonneboilers, Pelletkachels en Infraroodpanelen kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door het hele land zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines dragen bij aan volledig zuivere windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder energiecontract biedt deze vorm van stroom aan. Meer hierover vind je in onze energievergelijker. Iets van de laatste jaren: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Zuid-Holland.

Energieverbruik minderen

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Zodra je jouw eigen verbruik reduceert kan dat al flink schelen. Niet alleen op de kosten, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Houd rekening met producten met A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Bodegraven

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Bodegraven en bespaar op gas en licht!