Energieleveranciers Ens Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €365 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Ens vergelijken gaat supersnel door middel van onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je ziet probleemloos de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Ontdek tijdelijke kortingsacties die jij niet via de normale weg bij bijv. De Vastelastenbond en Powerpeers kan afsluiten. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat eenvoudig en is zo gepiept. Op deze pagina vergaar je toepasbare informatie en adviezen dat je kunt gebruiken bij het vinden van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, meer info over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Ens

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Ens? Het is niet mogelijk één energieleverancier te noemen die de laagste prijzen hanteert. Het is afhankelijk van aspecten als: stroom- en gasverbruik en locatie. Bovendien moet je verder kijken dan uitsluitend de energietarieven. Deze bepalen maar beperkt de energierekening. Controleer maar de jaarrekening: jij betaalt verbruikskosten, vastrecht, netbeheerkosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie: hier betaal je (indirect) ook voor. Bovendien bieden veel organisaties een aantrekkelijke welkomstpremie bij het overstappen. Deze loopt op van €120 – €285. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Oosterhesselen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: We hebben het hier over best een moeilijke berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Ens april 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en energieverbruik in. Vervolgens tref jij een lijst met de meest voordelige energie aanbieders. Jij kiest vlug de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Het overstappen is kinderspel, het is snel gepiept. Hulp nodig bij het inschatten van gas en stroom verbruik? Op energieleverancieractie.nl bekijk jij het stroomverbruik en gasverbruik van verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type huis Gasgebruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Type huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.800 kWh 625 m³
2 personen 2.250 kWh 1.150 m³
2 & 1 kind 2.750 kWh 1.450 m³
Gezin + 2 kinderen 3.700 kWh 1.725 m³
Gezin + 3 kinderen 4.300 kWh 1.975 m³

Compleet aanbod

Alle erkende maatschappijen vergelijken. Van DELTA tot en met Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Besparen op de energienota

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Bespaar tot wel €365 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Ens

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Op zoek naar een goedkoop contract? Hier tref je alle goedkope contracten. Via onze tool kan je meteen energieprijzen Ens vergelijken. Vul postcode + huisnummer en ook verbruiksgegevens in, en kies binnen no-time de goedkoopste maatschappij. Aanvullende info over een bepaalde leverancier? Selecteer dan de overkoepelende merksite. Ontdek nu de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen hiernaast en bekijk onmiddellijk de beste of meest goedkope energieleverancier voor jouw situatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Zaltbommel afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Ens?

 1. Geef jouw postcode door (Flevoland)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Ens april 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Ens? Nu vind jij een opsomming met meest bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Pure Energie, Greenchoice, Vattenfall, Eneco, NLE maar uiteraard ook Budget Energie, Oxxio, Qurrent, Powerpeers, Energiedirect.nl uitgaande van een verbruik van 2200 kWh – 4100 kWh stroom en 700 m3 tot 1650 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In Nederland bepaal je zelf bij wie je gas en licht afneemt. Loopt het contract bijna af, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet blij met jouw huidige energieleverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Belangrijk: controleer zeker even de voorschriften van de energieaanbieder. Welke opzegtermijn geldt er, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Ens. Nadat het contract is doorgevoerd ontvang je een bevestiging van de geselecteerde leverancier. In dit schrijven zie jij afgesproken prijzen en voorwaarden (onder andere vastrecht, netbeheerkosten, aansluitkosten, leveringkosten, regiotoeslag: ) van het energiecontract. Dit kan per mail of post, doorgaans binnen 2 weken.

2 weken bedenktijd

Zodra jouw bestelling bevestigd wordt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze periode mag je zonder consequenties en zonder specifieke reden jouw aanvraag annuleren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Oude energiepakket opzeggen

Jullie vorige energiecontract wordt opgezegd. Meestal krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Belangrijk: ga je van woning wisselen? Jij zult dan in de regel de actuele abonnementen stopzetten.

Doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw “nieuwe” leverancier. In de regel doe je dit vlak voor het moment van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot twee weken na de overstapdatum. De nieuwe energieleverancier speelt de standen door aan de “vroegere” energieleverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Overstap is geslaagd

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door jouw nieuwe energiemaatschappij in Ens. Het is nog even wachten op een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij verlagen. Ook ontvang jij de eindafrekening van de “vroegere” energieaanbieder. Bezoek nu “Cogas groene stroom“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is op dit moment een belangrijk thema. Voorbeelden zijn gasvrij wonen en het beperken van CO2 gebruik. Maar hoe werkt groene energie nou precies? 2 relevante opties zijn keuzes zijn zon en wind (energie). Bijna alle energieleveranciers hebben dat in hun portfolio. De maatschappijen bestellen stroom – afkomstig van zon en wind – vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: investeren in zonnepanelen voor jullie eigen woning of gaan voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen kan al snel lonen. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en bovendien je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Je ontvangt hiervoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Noordoostpolder.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Daardoor verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Hybride warmtepompen zijn relatief prijzig i.v.m. een Nefit, Atag, Vaillant, Remeha of AWB ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Je kunt flink besparen op de energierekening. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Zonneboilers kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties vormen windmolens het landschap. Een windturbine levert grote hoeveelheden windstroom voor woningen in ons land. Niet elke maatschappij doet hier aan mee. Meer daarover wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets actueels: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Flevoland.

Energieverbruik reduceren

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Zodra je het verbruik van energie kunt terugdringen heeft dat direct effect. Niet alleen op de kosten, maar ook op het vervuilen van de aarde. Probeer je te beperkten tot apparatuur met A of A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Ens

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiepakketten in Ens en betaal minder voor gas en licht!