Energieleveranciers Emmen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €245 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Emmen vergelijken is kinderspel met behulp van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je ziet eenvoudig de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Ontdek speciale welkomstacties die jij niet via de normale weg bij bijvoorbeeld Engie of Oxxio kan afsluiten. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat eenvoudig en snel. Op deze website doorzoek jij praktische gegevens en hulp ter ondersteuning bij het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe de overstapservice werkt, en wat er allemaal mogelijk is betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Emmen

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Emmen? Het is niet mogelijk één energieleverancier aan te duiden die echt het goedkoopste is. Dit wordt beïnvloed door jouw persoonlijke situatie: gas- en stroom consumptie en locatie. Bovendien zijn er veel aspecten belangrijker dan enkel de energietarieven. Dat bepaalt slechts deels de energienota. Doorzoek maar eens jouw jaarafrekening: je vindt daar: regiotoeslag, opslag duurzame energie, vastrecht, aansluitkosten, netbeheerkosten: het wordt allemaal doorbelast. Bovendien gunnen enkele aanbieders een hoge welkomstkorting voor consumenten die overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €130 tot +/- €215. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Oostdijk.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het betreft een aanzienlijk ingewikkelde calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Emmen juni 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + energieverbruik in. Daarop tref jij een overzicht met de beste energiemaatschappijen. Jij kiest ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen is binnen enkele minuten rond gemaakt. Problemen bij het inschatten van jouw energieconsumptie? Op de site vind jij het stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type woning Gasconsumptie
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Type huishouden Stroom kWh Gas
1 bewoner 2.000 kWh 650 m³
2 personen 2.425 kWh 1.125 m³
2 & 1 kind 3.025 kWh 1.400 m³
Familie (2 kinderen) 3.575 kWh 1.775 m³
2 & 3 kinderen 4.200 kWh 2.075 m³

Alle pakketten

Alle landelijke organisaties vergelijken. Van Energiedirect.nl tot Vrijopnaam.

Een lagere energierekening

Eenvoudig vergelijken op prijs. Dit scheelt je zo €505 per jaar.

Gelijk overstappen

Profiteer van de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Emmen

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Op zoek naar een betaalbaar contract voor jouw energie? Hier tref je alle goedkope contracten. Met behulp van energieleverancieractie.nl kan men snel energieprijzen Emmen vergelijken. Vul postcode + huisnummer en verbruiksgegevens in, en zoek binnen no-time de goedkoopste maatschappij. Aanvullende info over een zeker contract? Selecteer dan site van de leverancier. Profiteer nu van de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen rechts en bekijk à la minute de duurzaamste of goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Vind alles uit over goedkoopste energie in Ysbrechtum afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Emmen?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Drenthe)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Emmen juni 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Emmen? Op de site check je een opsomming met gangbare pakketten van energiemaatschappijen zoals Vattenfall, Eneco, NLE, Essent, Pure Energie maar uiteraard ook Powerpeers, Qurrent, ENGIE, Oxxio, Energiedirect.nl gerekend met een verbruik van 2200 kWh – 3050 kWh stroom en 1350 m3 – 1950 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In ons land maak je zelf uit bij welke partij jij gas en licht koopt. Is het einde van de contractperiode in zicht, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je niet zo tevreden over je energiemaatschappij? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Advies: controleer zeker even de condities van het gekozen energiepakket. Heb je maken met een opzegtermijn en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Emmen. Vanaf het punt dat het contract is doorgevoerd ontvang je een bevestiging van de gekozen energieaanbieder. In deze mail of brief bekijk jij de prijzen en bijkomende kosten (bijvoorbeeld energiebelasting, opslag duurzame energie, leveringkosten, vastrecht, verbruikskosten: ) van het energiecontract. Je ontvangt dit digitaal of per post, in de regel binnen 14 dagen.

Bedenktijd bij energiepakket

Zodra het nieuwe contract binnen is, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen mag je zonder kosten en zonder opgaaf van reden het nieuwe contract cancellen. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie is nu definitief.

Huidige contract beëindigen

Jouw lopende pakket wordt stopgezet. Gewoonlijk krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Let op: ga je van woning wisselen? Bij dit scenario moet je zelf gewoonlijk het energiecontract beëindigen.

Meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de toekomstige maatschappij. In de regel wordt dit van je gevraagd vlak voor het moment van overstappen, maar het kan ook best 1 of 2 weken na de dag van overstappen. Jouw toekomstige leverancier zal deze gegeven doorzetten naar je voormalige energiemaatschappij zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt van energie

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgerond, en zal gas en stroom worden geleverd door jouw nieuwe energiemaatschappij in Emmen. Je ontvangt hiervan natuurlijk een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze schatting van verbruikskosten mag jij bijstellen. Voorts krijg je een overzicht + eindafrekening van jouw “oude” aanbieder. Bekijk nu “Enexis groene stroom“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is op dit moment een hot topic. Voorbeelden zijn een woning zonder gas en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De 2 meest toegepaste opties zijn zonne-energie en windenergie. De meeste energieleveranciers hebben dit al geïntegreerd. De bedrijven kopen deze stroom – afkomstig van zon en wind – bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: het kopen van zonnepanelen voor op het dak of gaan voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken of uiteraard het overschot aan stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Daarvoor heb je recht op terugleververgoeding in de gemeente Emmen.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Door deze producten kan je het gasverbruik flink reduceren. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn nog best duur als je ze legt naast een Nefit, Atag, Remeha, Vaillant of Intergas ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Zonneboilers kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zie je grote parken met windmolens. De windturbine voorziet in volledig groene windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder leveranciers biedt groene stroom via wind. Extra info hierover kan je bekijken in de energievergelijker. Ook interessant: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Drenthe.

Energieverbruik reduceren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Dan moet je besparen op je verbruik. Op het moment dat jij de energievraag vermindert levert dat een besparing op. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op CO-2 uitstoot. Houd rekening met apparaten met een A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Emmen

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk aanbieders van energie in Emmen en bezuinig op gas en licht!