Energieleveranciers Elp Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €495 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Elp vergelijken gaat eenvoudig dankzij onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je achterhaalt onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Check alle aantrekkelijke welkomstacties die jij via de sites van bedrijven als Engie of Pure Energie kan scoren. Overstappen gaat handig en is zo gepiept. Hieronder vergaar je praktische feiten en tips t.b.v. het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, hoe je snel kunt overstappen, en wat de mogelijkheden zijn rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Elp

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Elp? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te vermelden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit wordt beïnvloed door factoren als: energieverbruik en postcode. Verder ga je te kort door de bocht als je kijkt naar uitsluitend de energietarieven. Dat bepaalt maar beperkt de energierekening. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: netbeheerkosten, vastrecht, energiebelasting, opslag duurzame energie, aansluitkosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Daarnaast verstrekken flink wat aanbieders een royale welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €145 tot +/- €270. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Onstwedde.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: We hebben het hier over best een moeilijke berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Elp juli 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je totale jaarverbruik in. Dan check je een lijst met beschikbare energiebedrijven. Je vindt zo direct de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Oversluiten is binnen no-time doorgevoerd. Advies nodig bij het inschatten van je gas & licht gebruik? Op de site tref jij het gas- en stroomverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Type woning Gasverbruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Type huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.900 kWh 675 m³
2 bewoners 2.100 kWh 1.000 m³
Gezin + 1 kind 2.875 kWh 1.450 m³
Gezin + 2 kinderen 3.450 kWh 1.650 m³
Gezin + 3 kinderen 4.050 kWh 1.925 m³

Alle leveranciers

Alle betrouwbare maatschappijen vergelijken. Van Budget Energie tot aan MAIN Energie.

Makkelijk besparen op energie

Sorteer alle aanbieders op prijs. Besparingen mogelijk tot €275 per jaar.

Een snelle overstap

Dankzij de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Elp

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een betaalbaar energiepakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Met behulp van onze speciale vergelijker kun je vlug energieprijzen Elp vergelijken. Geef je woongegevens en ook verbruik in, en selecteer snel de goedkoopste leverancier. Meer details over een zeker pakket? Selecteer dan de overkoepelende merksite. Profiteer nu van de beste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan hiernaast en achterhaal ogenblikkelijk de duurzaamste of meest goedkope energieleverancier voor je huis. Zoek ook naar goedkoopste energie in Wouw afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Elp?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Drenthe)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Elp juli 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Elp? Onder dit stukje vind jij een lijstje met veel bestelde pakketten van energiemaatschappijen zoals Pure Energie, Essent, NLE, Eneco, Greenchoice en ook Energiedirect.nl, Qurrent, ENGIE, Budget Energie, Oxxio berekend met een consumptie van 2050 kWh – 4400 kWh stroom en 1350 m3 t/m 2000 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In ons land ben jij in control waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Loopt het contract bijna af, ga je van huis wisselen, of ben je niet blij met jouw maatschappij? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Kijk uit: controleer altijd de kleine lettertjes van jouw energiemaatschappij. Welke opzegtermijn geldt er, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Elp. Als je nieuwe bestelling is afgerond krijg je de bevestiging binnen van de aankomende energieleverancier. In deze mail of brief zie je afgesproken prijzen en voorwaarden (onder andere regiotoeslag, netbeheerkosten, leveringkosten, opslag duurzame energie, aansluitkosten: ) van het energiepakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen een week.

Bedenktijd energiecontract

Nadat jouw bestelling bevestigd wordt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze periode mag je zonder consequenties, of een uitgebreide toelichting te geven, het pakket annuleren. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Opzeggen van huidige energiecontract

Jouw oude energiepakket zal worden beëindigd. Normaliter doet de nieuwe aanbieder dit. Tip: ga je van woning wisselen? Dan moet je zelf in de meeste gevallen het energiecontract beëindigen.

Doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw “nieuwe” leverancier. In de regel doe je dit zo’n week voor de datum van overstap, maar het kan ook best twee weken na de overstapdatum. De nieuwe energieaanbieder communiceert dit weer richting de “vroegere” energieaanbieder die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Het overstappen is gelukt

Ben je er doorheen gekomen? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en start de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Elp. Je ontvangt hiervan natuurlijk een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon corrigeren. Daarnaast ontvang jij een jaaroverzicht en eindafrekening van jouw oude energieleverancier. Ga verder naar “Pure Energie groene stroom“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is op dit moment een streven van veel mensen. Veelgehoorde kreten zijn je huis gasvrij verwarmen en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De 2 meest toegepaste manieren zijn wind en zon (stroom). Bijna alle energieleveranciers hebben dat in hun portfolio. De leveranciers halen deze zonne-energie en windenergie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor je appartement of huis of gaan voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is heel interessant. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en bovendien de “extra” stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Jullie ontvangen hiervoor een redelijke vergoeding in de gemeente Midden-Drenthe.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zo gaat je gasverbruik flink omlaag. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig in vergelijking met Nefit, Atag, Intergas, Remeha of Vaillant ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Je kunt flink besparen op de energierekening. Het warmtenet, Zonneboilers en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door het hele land zul je grote windmolens kunnen spotten. Deze windturbines leveren volledig groene windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder energiecontract is automatisch aanbieder van groene stroom. Een uitgebreide filter kan je bekijken in de energievergelijker. Iets van de laatste jaren: een deel van een windmolen kopen in provincie Drenthe.

Besparen op je verbruik

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Zodra je het verbruik van energie weet te beperken levert dat een besparing op. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op het vervuilen van de aarde. Houd rekening met zuinige apparaten en A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Elp

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Elp en bezuinig op gas en licht!