Energieleveranciers Elkenrade Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €465 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Elkenrade vergelijken gaat eenvoudig via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je ontdekt à la minute de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je checkt zo veel unieke welkomstkortingen die je niet via de website van bedrijven als Energiedirect.nl en NLE kan afsluiten. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat gemakkelijk en kost slechts een paar minuten. Op de site bekijk je toepasbare toelichtingen en support bij het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en wat de mogelijkheden zijn omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Elkenrade

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Elkenrade? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te markeren die echt het goedkoopste is. Dit wordt beïnvloed door jouw persoonlijke situatie: gas- en stroom consumptie en postcode. Verder moet je meer mee laten wegen dan uitsluitend de energiekosten. Deze bepalen slechts deels de energienota. Bekijk maar eens je jaarafrekening: je vindt daar: vastrecht, verbruikskosten, netbeheerkosten, aansluitkosten, leveringkosten: het wordt allemaal doorbelast. Daarnaast bieden sommige aanbieders een royale welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Doorgaans is dat zo’n €160 tot €285. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Ommel.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het betreft een aardig ingewikkelde rekensom. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Ogenblikkelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Elkenrade juli 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je geschatte verbruik in. Hierna vind je een lijst met de goedkoopste energiecontracten. Je selecteert à la minute de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen stelt niet veel voor, het is zo doorgevoerd. Advies nodig bij het invullen van je jaarlijkse energiegebruik? Hier vind je het stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type woning Gasverbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Samenstelling huishouden Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.800 kWh 650 m³
2 persoons huishouden 2.475 kWh 1.025 m³
Familie (1 kind) 2.850 kWh 1.425 m³
2 & 2 kinderen 3.400 kWh 1.625 m³
Familie (3 kinderen) 4.200 kWh 2.025 m³

Complete vergelijking

Alle betrouwbare providers vergelijken. Van E.ON tot Powerpeers.

Vind het goedkoopste pakket

Nooit meer teveel betalen. Besparingen mogelijk tot €485 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Elkenrade

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Wil jij een goedkoop pakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Door gebruik te maken van onze zoekmachine kan jij onmiddellijk energieprijzen Elkenrade vergelijken. Geef je woongegevens plusverbruik in, en selecteer probleemloos het goedkoopste pakket. Meer details over een zeker contract? Bekijk dan de merkpagina. Stap nu over naar de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen hiernaast en bekijk meteen de beste of voordeligste energieleverancier voor je verbruik. Lees nu verder over goedkoopste energie in Wormerveer afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Elkenrade?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Limburg)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of kies direct het verbruik.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Elkenrade juli 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Elkenrade? Op deze website check je een aantal van gangbare pakketten van populaire energiemaatschappijen als Pure Energie, NLE, Eneco, Essent, Greenchoice maar uiteraard ook Energiedirect.nl, ENGIE, Oxxio, Powerpeers, Qurrent uitgaande van een verbruik van 2350 kWh – 3150 kWh stroom en 1200 m3 t/m 1700 m3 gas.

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Als consument beslis jij zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je van huis wisselen, of ben je niet zo tevreden over jouw maatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Vergeet niet: check zeker even de voorschriften van het energiecontract. Wat is de opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Elkenrade. Vanaf het punt dat het contract is doorgevoerd zul jij een mail ontvangen van jouw aanstaande energieleverancier. In dit schrijven tref jij de prijzen en condities (denk aan leveringkosten, opslag duurzame energie, vastrecht, netbeheerkosten, verbruikskosten: ) van het energiepakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd energiecontract

Als je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Gedurende deze dagen mag je zonder kosten en zonder specifieke reden het contract ongeldig verklaren. Wil je dan niet? De overstap van energie is nu definitief.

Huidige contract beëindigen

Dat vorige gas & licht pakket zal worden opgezegd. Normaliter doet de nieuwe aanbieder dit. Tip: ga je verhuizen? Jij zult dan doorgaans het energiecontract beëindigen.

Jouw meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de nieuwe aanbieder. Meestal gebeurt dit iets voor de overstapdatum, echter soms ook tot 14 dagen nadat het contract is ingegaan. De nieuwe leverancier stuurt de standen door naar jouw “oude” energieaanbieder zodat deze de eindafrekening kan maken.

Overstap is geslaagd

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgerond, en begint de levering van stroom en gas door de “nieuwe” energiemaatschappij in Elkenrade. Je kunt rekenen op een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment bewerken. Bovendien incasseer je de eindafrekening van jouw oude energieleverancier. Ga verder naar “MAIN Energie groene stroom“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is momenteel een veelbesproken doelstelling. Onder andere wonen zonder gasaansluiting en minder CO2 uitstoten. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De 2 meest toegepaste alternatieven zijn windenergie en zonne-energie. De meeste energie-aanbieders hebben dit al geïntegreerd. De leveranciers kopen deze zonne-energie en windenergie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie zijn er meerdere keuzes: het kopen van zonnepanelen voor op je eigen huis of gaan voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan heel lucratief zijn. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en daarnaast het overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding in de gemeente Gulpen-Wittem.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Daardoor gaat je gasverbruik flink omlaag. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs als je ze legt naast een Nefit, Remeha, AWB, Atag of Intergas ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo kan je direct besparen op de energienota. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Pelletkachels zijn ook populaire opties.

Windenergie

In alle provincies kom je windmolens tegen. Windturbines dragen bij aan schone windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elk energiepakket biedt groene stroom via wind. Details per aanbieder zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets van de laatste jaren: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Limburg.

Besparen energieverbruik

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Als jij jouw persoonlijke energieconsumptie kunt minderen levert dat een besparing op. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Houd rekening met producten met A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Elkenrade

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk aanbieders van energie in Elkenrade en bespaar op gas en licht!