Energieleveranciers Ekehaar Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €595 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Ekehaar vergelijken is gemakkelijk middels onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je checkt direct de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Ontdek speciale acties die je niet via de website van onder andere Anode Energie of Vattenfall kan scoren. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat makkelijk en zonder problemen. Op de site doorzoek jij nuttige aanwijzingen en handreikingen t.b.v. het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, meer info over overstappen, en wat je moeten weten betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Ekehaar

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Ekehaar? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te onderscheiden die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt mede bepaald door factoren als: gas- en stroom consumptie en locatie. Ook ga je te kort door de bocht als je kijkt naar exclusief de energietarieven. Dit bepaalt maar beperkt de energierekening. Check maar eens jullie jaarafrekening: je vindt daar: regiotoeslag, netbeheerkosten, opslag duurzame energie, verbruikskosten, aansluitkosten: het telt allemaal mee. Tevens hanteren sommige aanbieders een royale welkomstkorting voor overstappers. Deze loopt op van €100 t/m €280. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Oldenzaal.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: We hebben het hier over een behoorlijk gecompliceerde calculatie. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Ekehaar juni 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en een schatting van je energieverbruik in. Daarna check je een tabel met beschikbare energiemaatschappijen. Je selecteert handig de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap is kinderspel, het is snel gedaan. Hulp nodig bij het invullen van jouw verbruik? Hierna tref jij het stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Soort huis Gas
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Gezinssamenstelling Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.900 kWh 675 m³
2 bewoners 2.175 kWh 1.100 m³
Familie (1 kind) 2.950 kWh 1.300 m³
Gezin + 2 kinderen 3.425 kWh 1.750 m³
Familie (3 kinderen) 4.350 kWh 1.975 m³

Complete vergelijking

Alle betrouwbare partijen vergelijken. Van E.ON tot aan Oxxio.

Makkelijk besparen op energie

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Dit scheelt je zo €385 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Dankzij de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Ekehaar

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig energiepakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Via onze tool kan je rap energieprijzen Ekehaar vergelijken. Voer je adres + stoom/gas verbruik in en bekijk vlug de goedkoopste aanbieder. Meer weten over een zeker contract? Ga dan verder naar de overkoepelende merksite. Profiteer nu van de beste energie aanbiedingen en welkomstkortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen aan de rechterkant en ontdek binnen no-time de meest geschikte of meest goedkope energieleverancier voor je verbruik. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Woltersum afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Ekehaar?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Drenthe)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het volledige verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Ekehaar juni 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Ekehaar? Onder dit stukje vind jij een opsomming met beschikbare pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals NLE, Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Vattenfall + Oxxio, Powerpeers, Qurrent, ENGIE, Energiedirect.nl uitgaande van een verbruik van 2150 kWh – 4250 kWh stroom en 700 m3 tot 1750 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In ons land ben jij in control naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is jouw energiecontract verlopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of voel je je niet meer thuis bij jouw huidige energiemaatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Goed om te weten: check wel de opgestelde regels van het gekozen energiepakket. Hoe zit het met de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Ekehaar. Op het moment dat het contract is doorgevoerd zul jij een mail ontvangen van de nieuwe organisatie. In deze mail of brief bekijk jij alle tarieven en extra regels (bijvoorbeeld vastrecht, netbeheerkosten, energiebelasting, aansluitkosten, opslag duurzame energie: ) van het energiepakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen een week.

14 dagen bedenktijd

Zodra het nieuwe contract binnen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze periode heb je de mogelijkheid om gratis, of een uitgebreide toelichting te geven, het nieuwe contract cancellen. Onderneem je geen actie? De overstap van energie is nu definitief.

Huidige contract beëindigen

Jouw actuele gas en stroom pakket zal worden opgezegd. Gewoonlijk krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Tip: overstappen vanwege verhuizing? Je moet dan zelf in de regel het oude abonnement annuleren.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de toekomstige maatschappij. Dikwijls doe je dit vlak voor het moment van overstappen, maar het kan vaak nog tot twee weken na de dag van overstappen. Jouw “nieuwe” energieleverancier speelt de standen door aan jouw “oude” maatschappij waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Overstap is geslaagd

Alle stappen doorlopen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en start de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Ekehaar. Het is nog even wachten op vanzelfsprekend een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon bijstellen. Daarnaast incasseer je een overzicht + eindafrekening van de “vroegere” energieleverancier. Ga verder naar “Fenor groene stroom“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is hedendaags een hot topic. Veelgehoorde kreten zijn wonen zonder gasaansluiting en minder CO2 uitstoten. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De twee meest interessante keuzes zijn zonne-energie en windenergie. Veel energie-aanbieders hebben dit al geïntegreerd. De leveranciers reserveren stroom – afkomstig van zon en wind – bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op het dak of specifiek zoeken naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf zonnepanelen plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken maar ook je overschot aan stroom terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Je ontvangt hiervoor een leuke prijs in de gemeente Aa en Hunze.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zo verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig in vergelijking met Nefit, Remeha, Vaillant, Atag of AWB ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Zonneboilers, Het warmtenet en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op steeds meer plekken zie je grote parken met windmolens. Windturbines genereren schone windstroom voor NL huishoudens. Niet elke maatschappij doet hier aan mee. Meer hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Nieuw: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Drenthe.

Minder energie consumeren

Wil je echt groen zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Wanneer je jouw energieconsumptie minimaliseert heeft dat direct effect. Niet alleen op de kosten, maar ook op het vervuilen van de aarde. Kies bijvoorbeeld bewust voor zuinige apparaten en A++ labels of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Ekehaar

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energie aanbieders in Ekehaar en bespaar op gas en licht!