Energieleveranciers Woltersum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €645 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Woltersum vergelijken is gemakkelijk via onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ziet eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je checkt zo veel aantrekkelijke welkomstacties die je niet via de website van aanbieders zoals Essent en Qwint kan scoren. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat handig en snel. Op deze website vind jij nuttige toelichtingen en adviezen voor het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat jij kunt doen rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Woltersum

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Woltersum? Het is niet mogelijk één energieleverancier te vermelden waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit hangt af van indicatoren zoals: energieconsumptie en woning. Eveneens moet je verder kijken dan uitsluitend de energietarieven. Deze bepalen slechts deels de uiteindelijke energierekening. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening: jij betaalt aansluitkosten, netbeheerkosten, vastrecht, verbruikskosten, regiotoeslag: het telt allemaal mee. Tevens geven de meeste aanbieders een royale welkomstpremie als jij naar hen overstapt. In de praktijk ligt varieert dit van €135 tot €235. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Herkingen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het is een aardig ingewikkelde rekensom. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Woltersum mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je totale jaarverbruik in. Daarop check je een tabel met beschikbare energie aanbieders. Je ontdekt moeiteloos de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen is zo gepiept. Moeite bij het invoeren van jullie energieverbruik? Op de site vind jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Type woning Gasgebruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Gezinssamenstelling Stroom Gas
1 bewoner 1.950 kWh 750 m³
2 bewoners 2.150 kWh 1.025 m³
Familie (1 kind) 2.875 kWh 1.450 m³
Gezin + 2 kinderen 3.575 kWh 1.750 m³
Familie (3 kinderen) 4.375 kWh 2.025 m³

Alle leveranciers

Alle grote partijen vergelijken. Van Allure Energie tot aan Powerpeers.

Een lagere energierekening

Vind de goedkoopste leverancier. Besparingen mogelijk tot €375 per jaar.

A la minute overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Woltersum

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Op zoek naar een betaalbaar energiecontract? Hier tref je alle goedkope contracten. Aan de hand van energieleverancieractie.nl kan je meteen energieprijzen Woltersum vergelijken. Vul jouw locatie & verbruik in, en selecteer à la minute de goedkoopste maatschappij. Aanvullende info over een zeker contract? Bekijk dan de overkoepelende merksite. Vergelijk nu alle energieaanbiedingen en welkomstkortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen rechts en check meteen de duurzaamste of meest goedkope energieleverancier voor je huis. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Ressen afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Woltersum?

 1. Geef jouw postcode door (Groningen)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de contractsduur die bij je past (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Woltersum mei 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Woltersum? Nu check je een ranglijst van gangbare pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Essent, NLE en ook Energiedirect.nl, Powerpeers, ENGIE, Oxxio, Budget Energie op basis van een verbruik van 2200 kWh t/m 4450 kWh stroom en 700 m3 t/m 1950 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Als consument kies je zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Ben je bij contractvrij, ga je binnenkort ergens anders wonen, of wil je gewoon af van jouw maatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Belangrijk: doorzoek wel de voorschriften van het energiecontract. Welke opzegtermijn geldt er, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Woltersum. Wanneer je aankoop is verzonden krijg je een bevestigingsmail of brief van de nieuwe organisatie. In deze mail of brief vind je de geldige tarieven en regelgeving (denk hierbij aan verbruikskosten, vastrecht, netbeheerkosten, energiebelasting, leveringkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen een week.

2 weken bedenktijd

Wanneer je de bevestiging ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode kun jij nog zonder kosten te maken, of een uitgebreide toelichting te geven, het contract ongeldig verklaren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude contract opzeggen

Je oude energiepakket wordt beëindigd. Gewoonlijk wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Let op: ga je van woning wisselen? In dat geval moet je zelf meestal het oude abonnement annuleren.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw aanstaande energiemaatschappij. In de regel dien je dit te doen vlak voor de ingangsdatum, echter soms ook tot 14 dagen na de overstap. Jouw toekomstige energieleverancier speelt de standen door aan jouw “oude” energiemaatschappij zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energie

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en zal gas en stroom worden geleverd door jouw nieuwe energiemaatschappij in Woltersum. Hiervoor krijg je een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon bijstellen. Daarnaast krijg jij jouw persoonlijke eindafrekening van de eerdere maatschappij. Check ook “overstappen Budget Energie“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is op dit moment een belangrijk thema. Veelgehoorde kreten zijn gasvrij wonen en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? 2 relevante opties zijn manieren zijn zonne-energie en windenergie. Bijna alle maatschappijen hebben dat in hun portfolio. De bedrijven importeren zonnestroom en windenergie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen laten plaatsen voor op je eigen huis of specifiek zoeken naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf zonnepanelen plaatsen kan heel lucratief zijn. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en tevens jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Hiervoor ontvang je een tegemoetkoming in de gemeente Ten Boer.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zo verbruik je amper nog gas. Je stroomverbruik neemt wel toe. Deze (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop wanneer je het vergelijk met een Intergas, AWB, Atag, Vaillant of Remeha ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energiekosten. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op steeds meer plekken zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines dragen bij aan grote hoeveelheden windstroom wat goed is voor het milieu. Niet ieder energiecontract werkt met deze vorm van groene stroom. De mogelijkheid hierop te selecteren vind je in onze energievergelijker. Ook interessant: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Groningen.

Energieverbruik minderen

Bewuster met elektriciteit omgaan? Dan moet je besparen op je verbruik. In het geval je jouw energieconsumptie reduceert kan je flink besparen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op de uitstoot van CO2. Ga zoveel mogelijk voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED verlichting. Direct energie besparen in Woltersum

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energieleveranciers in Woltersum en bespaar op gas en licht!