Energieleveranciers Eindhoven Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €505 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Eindhoven vergelijken is kinderspel met onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul alle velden in, en je ontdekt binnen no-time de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Met veel speciale aanbiedingen die jij via de sites van o.a. DELTA of Qurrent kan afsluiten. Het oversluiten gaat simpel en vlug. Op energieleverancieractie.nl vind je handige gegevens en tips bij het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, hoe je snel kunt overstappen, en wat je moeten weten omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Eindhoven

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Eindhoven? Het is onmogelijk één energieleverancier te markeren die echt het goedkoopste is. Dit wordt beïnvloed door indicatoren zoals: gas- en stroom consumptie en postcode. Verder zijn er meer zaken belangrijk dan uitsluitend de energietarieven. Dat beslaat slechts deels de energierekening. Bekijk maar eens je jaarafrekening: je vindt daar: aansluitkosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, verbruikskosten, vastrecht: hier betaal je (indirect) ook voor. Daarnaast gunnen enkele leveranciers een flinke welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Deze loopt op van €185 tot +/- €190. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Oldelamer.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Je hebt te maken met best een complexe calculatie. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Eindhoven juni 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je totale jaarverbruik in. Hierna vind je een opsomming met relevante energiecontracten. Je treft meteen de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is binnen no-time rond gemaakt. Moeite bij het invullen van je gas & licht gebruik? Op deze pagina detecteer je het stroomverbruik en gasverbruik van voor een aantal situaties.


Type huis Gasconsumptie
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Type huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 1.950 kWh 675 m³
2 personen 2.100 kWh 1.050 m³
2 & 1 kind 2.950 kWh 1.475 m³
Gezin + 2 kinderen 3.525 kWh 1.750 m³
2 & 3 kinderen 4.175 kWh 1.975 m³

Alle maatschappijen

Alle populaire maatschappijen vergelijken. Van Budget Energie tot Qwint.

Vind het goedkoopste pakket

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Dit scheelt je zo €295 per jaar.

Makkelijk overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Eindhoven

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Overstappen op een betaalbaar energiepakket? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Met behulp van onze tool kan je à la minute energieprijzen Eindhoven vergelijken. Geef je huisnummer en postcode plusverbruiksgegevens in, en zoek onmiddellijk de goedkoopste leverancier. Meer info over een bepaald contract? Ga dan verder naar site van de leverancier. Vergelijk nu alle energieaanbiedingen en de hoogste kortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan aan de rechterkant en check à la minute de “groenste” of meest goedkope energieleverancier voor je huis. Lees nu verder over goedkoopste energie in Wolphaartsdijk afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Eindhoven?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Noord-Brabant)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Eindhoven juni 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Eindhoven? Op deze website vind jij een aantal van beschikbare pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Essent, Eneco, Pure Energie, NLE, Vattenfall + ENGIE, Energiedirect.nl, Budget Energie, Oxxio, Powerpeers met een verbruik van 2500 kWh t/m 2550 kWh stroom en 1350 m3 t/m 1600 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In ons land kies je zelf waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is jouw energiecontract verlopen, ga jij verhuizen, of voel je je niet meer thuis bij je energiemaatschappij? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Advies: achterhaal zeker even de voorschriften van het energiecontract. Wat is de opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Eindhoven. Wanneer het contract is doorgevoerd zul jij een mail ontvangen van de aankomende energieleverancier. Hierin lees je afgesproken prijzen en voorwaarden (denk hierbij aan regiotoeslag, verbruikskosten, vastrecht, netbeheerkosten, opslag duurzame energie: ) van het energiepakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, en het duurt een paar dagen.

Wettelijke bedenktijd

Als jouw bestelling bevestigd wordt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze 14 dagen mag je zonder kosten, of een geldige reden op te geven, het pakket annuleren. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Oude contract opzeggen

Dat werkende energiepakket zal worden beëindigd. Gewoonlijk doet de nieuwe aanbieder dit. Tip: stap je over doordat je gaat verhuizen? Dan moet je zelf in de meeste gevallen de actuele abonnementen stopzetten.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw “nieuwe” leverancier. Meestal wordt dit van je gevraagd iets voor de datum van overstap, maar het kan ook best 14 dagen na de dag van overstappen. De toekomstige energiemaatschappij zal deze gegeven doorzetten naar jouw oude maatschappij waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Overstap is geslaagd

Heb jij alle stappen afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de nieuwe energiemaatschappij in Eindhoven. Ze sturen jou hiervan uiteraard een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd wijzigen. Daarnaast krijg je een eindafrekening van je voormalige leverancier. Bekijk ook “Engie groene stroom“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is hedendaags iets waar veel mensen mee bezig zijn. Denk aan wonen zonder gasaansluiting en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? Twee veelbesproken manieren zijn zonne-energie en windenergie. Veel van de energiemaatschappijen hebben dit al geïntegreerd. De organisaties kopen deze zonne-energie en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er meerdere keuzes: investeren in zonnepanelen voor op jouw woning of bewust de keuze maken voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen maar ook je overschot aan stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. In ruil krijg je een kleine vergoeding in de gemeente Eindhoven.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zodoende gaat je gasverbruik flink omlaag. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs als je ze legt naast een Nefit, Remeha, Vaillant, Intergas of AWB ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo kan je direct besparen op de energienota. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Pelletkachels kunnen ook uitkomst bieden.

Groene windenergie

Op steeds meer plekken vormen windmolens het landschap. Deze windturbines leveren schone windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elk energiecontract is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer daarover wordt weergegeven in de energievergelijker. Nieuw: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Noord-Brabant.

Besparen op je verbruik

Wil je echt groen zijn? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Als jij jouw persoonlijke energieconsumptie weet te verkleinen zal de besparing groot zijn. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op de milieubelasting. Ga zoveel mogelijk voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Eindhoven

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Eindhoven en bespaar op gas en licht!