Energieleveranciers Eesterga Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar zo €335 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Eesterga vergelijken is een eitje middels onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je bekijkt direct de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Check alle speciale kortingsacties die jij via de sites van bijvoorbeeld Huismerk Energie en Vrijopnaam kan scoren. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat simpel en vlug. Op deze website doorzoek jij nuttige aanwijzingen en support ter ondersteuning bij het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, hoe de overstapservice werkt, en wat de mogelijkheden zijn rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Eesterga

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Eesterga? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier aan te duiden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Het is afhankelijk van aspecten als: gas- en stroom consumptie en locatie. Verder ga je te kort door de bocht als je kijkt naar uitsluitend de energietarieven. Dat beslaat maar voor een deel de uiteindelijke energierekening. Bekijk maar eens je jaarrekening van de energieleverancier: verbruikskosten, aansluitkosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, regiotoeslag: hier betaal je (indirect) ook voor. Daarnaast bieden sommige bedrijven een vorstelijke welkomstpremie bij het overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €180 tot +/- €290. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Oijen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Je hebt te maken met een behoorlijk gecompliceerde calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Eesterga mei 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je totale jaarverbruik in. Vervolgens volgt een lijst met de beste energie aanbieders. Jij kiest meteen de goedkoopste leverancier van gas en stroom. De overstap is binnen no-time doorgevoerd. Moeite bij het doorgeven van je jaarlijkse energiegebruik? Op energieleverancieractie.nl tref jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Type huis Gas
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Type huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.975 kWh 700 m³
2 personen 2.100 kWh 1.075 m³
Familie (1 kind) 2.825 kWh 1.350 m³
Familie (2 kinderen) 3.475 kWh 1.750 m³
Gezin + 3 kinderen 4.175 kWh 2.050 m³

Alle maatschappijen

Alle grote providers vergelijken. Van Budget Energie tot aan MAIN Energie.

Makkelijk besparen op energie

Vind de goedkoopste leverancier. Besparingen mogelijk tot €375 per jaar.

Probleemloos overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Eesterga

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig pakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Via de vergelijker kan jij probleemloos energieprijzen Eesterga vergelijken. Vul postcode + huisnummer plusverbruiksgegevens in, en zoek vlug de goedkoopste leverancier. Aanvullende info over een bepaald contract? Dit vind je in de overkoepelende merksite. Check nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen aan de rechterkant en bekijk ogenblikkelijk de “groenste” of meest goedkope energieleverancier voor jullie woning. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Witmarsum afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Eesterga?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het exacte verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Eesterga mei 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Eesterga? Hier vind jij een opsomming met meest bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Vattenfall, NLE, Pure Energie, Greenchoice, Essent en natuurlijk Budget Energie, Oxxio, ENGIE, Energiedirect.nl, Powerpeers gerekend met een verbruik van 1800 kWh tot 2550 kWh stroom plus 1000 m3 tot 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In ons land ben je vrij om te kiezen waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of wil je gewoon af van jouw leverancier? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit mag op elk moment. Let op: controleer ten alle tijde de voorwaarden van het energiecontract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Eesterga. Zodra je nieuwe bestelling is afgerond zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jouw aanstaande energieaanbieder. Aan de hand daarvan lees je de kosten en bijkomende kosten (bijvoorbeeld vastrecht, netbeheerkosten, aansluitkosten, leveringkosten, opslag duurzame energie: ) van het energiepakket. Dit kan per mail of post, vaak binnen een week.

Bedenktijd bij energiepakket

Op het moment dat je de bevestiging ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Gedurende deze dagen kan je kosteloos, of een geldige reden op te geven, jouw aanvraag annuleren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Oude energiepakket opzeggen

Dat oude contract zal worden beëindigd. Gewoonlijk draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Tip: overstappen vanwege verhuizing? Je moet dan zelf doorgaans het contract even opzeggen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Om het oversluiten te verwerken moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de aanstaande maatschappij. Meestal moet dit enkele dagen voor passeren van de ingangsdatum, maar het kan ook best twee weken nadat het contract is ingegaan. Jouw toekomstige energiemaatschappij zal deze gegeven doorzetten naar je voormalige energiemaatschappij waarna je een eindafrekening ontvangt.

Overstap is geslaagd

Is alles gelukt? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en start de levering van stroom en gas door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Eesterga. Je kunt rekenen op vanzelfsprekend een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Je kunt dit gewoon corrigeren. Ook krijgen jullie jouw persoonlijke eindafrekening van jouw “oude” energieaanbieder. Bezoek nu “RENDO Netwerken stroom“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is hedendaags iets waar veel mensen mee bezig zijn. Hierbij kun je denken aan gasvrij wonen en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De meest relevante mogelijkheden zijn wind en zon (stroom). Het gros van de energieleveranciers hebben dit al geïntegreerd. De leveranciers kopen deze zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen laten plaatsen voor je appartement of huis of gaan voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen en daarnaast het overschot aan stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Jullie ontvangen hiervoor terugleververgoeding in de gemeente De Friese Meren.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Daardoor gaat je gasverbruik flink omlaag. Je stroomverbruik neemt wel toe. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop wanneer je het vergelijk met een Nefit, Remeha, Intergas, Atag of Vaillant ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Je kunt flink besparen op de energierekening. Zonneboilers, Het warmtenet en Pelletkachels zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties vormen windmolens het landschap. Een windturbine levert volledig groene windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder energiecontract werkt met deze vorm van groene stroom. Meer daarover kan je bekijken in de energievergelijker. Nieuw: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Energieverbruik minderen

Streef jij naar een duurzame aardbol? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Op het moment dat je het verbruik van energie weet te verkleinen levert dat een besparing op. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar ook op het vervuilen van de aarde. Ga zoveel mogelijk voor apparatuur met A of A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Eesterga

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk aanbieders van energie in Eesterga en bespaar op gas en licht!