Energieleveranciers Eenum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €405 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Eenum vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit via onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je checkt ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Met veel aantrekkelijke welkomstkortingen die jij niet via de normale weg bij bijv. Huismerk Energie of Vattenfall kan scoren. Overstappen van energie gaat handig en is zo gepiept. Op de site bekijk je handige details en adviezen t.b.v. het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en wat je moeten weten ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Eenum

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Eenum? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te noemen waar jij het goedkoopst uit bent. Dit hangt af van jouw specifieke wensen: stroom- en gasverbruik en locatie. Ook ga je te kort door de bocht als je kijkt naar alleen de energietarieven. Deze bepalen maar voor een deel de energierekening. Doorzoek maar eens jouw energie jaarrekening: energiebelasting, verbruikskosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie, aansluitkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Ook bieden sommige aanbieders een royale welkomstpremie als jij naar hen overstapt. In de praktijk ligt varieert dit van €175 tot +/- €275. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Odoornerveen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het is nogal een ingewikkelde calculatie. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Eenum juli 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je geschatte verbruik in. Dan tref jij een opsomming met de meest voordelige energie aanbieders. Je treft rap de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. De overstap is kinderspel, het is snel gepiept. Hulp nodig bij het doorgeven van jouw energieconsumptie? Hieronder check je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Type huis Gasconsumptie
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Samenstelling huishouden Stroom Gas
1 persoon 1.975 kWh 700 m³
2 persoons huishouden 2.125 kWh 1.125 m³
Gezin + 1 kind 2.950 kWh 1.475 m³
2 & 2 kinderen 3.575 kWh 1.625 m³
Familie (3 kinderen) 4.075 kWh 1.975 m³

Complete vergelijking

Alle populaire organisaties vergelijken. Van DELTA tot MAIN Energie.

Het goedkoopste contract

Vind de goedkoopste leverancier. Besparingen tot wel €405 per jaar.

A la minute overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Eenum

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een betaalbaar energiecontract? Dan ben je hier aan het juiste adres! Met behulp van de vergelijker kan men rap energieprijzen Eenum vergelijken. Geef je huisnummer en postcode plusenergieverbruik in en selecteer à la minute de goedkoopste aanbieder. Meer weten over een bepaalde aanbieder? Bekijk dan de merkpagina. Check nu de belangrijkste energie aanbiedingen en overstap bonussen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan die je hiernaast ziet en check vlug de “groenste” of meest goedkope energieleverancier voor je verbruik. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Meddo afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Eenum?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Groningen)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het exacte verbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Eenum juli 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Eenum? Hieronder doorzoek jij een ranglijst van standaard pakketten van de bekende energiemaatschappijen als NLE, Greenchoice, Pure Energie, Essent, Vattenfall + Energiedirect.nl, Powerpeers, ENGIE, Oxxio, Qurrent op basis van een verbruik van 2450 kWh tot 4350 kWh stroom plus 900 m3 t/m 1950 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In ons land ben je vrij om te kiezen bij wie je gas en licht afneemt. Ben je bij contractvrij, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet blij met je energieleverancier? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Belangrijk: bekijk altijd de opgestelde regels van de huidige energieleverancier. Heb je maken met een opzegtermijn en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Eenum. Vanaf het punt dat je een bestelling hebt geplaatst krijg je een bevestigingsmail of brief van jullie nieuwe leverancier. Hierin bekijk je de prijzen en condities (bijvoorbeeld regiotoeslag, opslag duurzame energie, leveringkosten, verbruikskosten, energiebelasting: ) van het energiecontract. Je ontvangt dit digitaal of per post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd energiecontract

Op het moment dat je de bevestiging ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen kan je kosteloos en zonder opgaaf van reden je nieuwe abonnement opzeggen. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie is dan bindend.

Oude energiepakket opzeggen

Jullie actuele pakket zal worden beëindigd. In de meeste gevallen wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: overstappen vanwege verhuizing? Bij dit scenario moet je zelf in de meeste gevallen de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een geslaagde overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan de aanstaande aanbieder. In de regel dien je dit te doen zo’n week voor de gekozen dag van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot twee weken na de overstapdatum. Jouw aanstaande energiemaatschappij speelt de standen door aan de “vroegere” leverancier zodat deze de eindafrekening kan maken.

Overstap is geslaagd

Is alles gelukt? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door de gekozen energiemaatschappij in Eenum. Het is nog even wachten op uiteraard een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze inschatting van kosten kan je altijd verhogen. Voorts ontvangen jullie een jaaroverzicht en eindafrekening van jouw oude leverancier. Bekijk ook “Vrijopnaam stroom“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een belangrijk thema. Onder andere je huis gasvrij verwarmen en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? 2 relevante opties zijn opties zijn wind en zon (stroom). Bijna alle maatschappijen werken hier dan ook graag mee. De bedrijven halen deze zonnestroom en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie kun jij kiezen: het kopen van zonnepanelen voor je appartement of huis of bewust de keuze maken voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf zonnepanelen plaatsen kan heel lucratief zijn. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen maar ook jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. In ruil krijg je terugleververgoeding in de gemeente Loppersum.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Op die manier verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering i.v.m. een Nefit, Intergas, Vaillant, Remeha of AWB ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energierekening. Het warmtenet, Pelletkachels en Zonneboilers kun je ook nog afwegen.

Groene windenergie

Door het hele land vormen windmolens het landschap. Deze windturbines leveren volledig groene windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder energiepakket biedt deze vorm van stroom aan. Details per aanbieder wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets actueels: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Groningen.

Energieverbruik minderen

Wil je echt groen zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. In het geval je het verbruik van energie weet te beperken kan je dat aanzienlijk besparen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op de milieubelasting. Ga zoveel mogelijk voor apparaten met een A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Eenum

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Eenum en bespaar op gas en licht!