Energieleveranciers Odoornerveen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €275 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Odoornerveen vergelijken is kinderspel middels onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je bekijkt vlug de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Met veel aantrekkelijke welkomstkortingen die men standaard niet bij o.a. Engie en Noordelijk Lokaal Duurzaam ontvangt. Overstappen van energie gaat simpel en zonder problemen. Op energieleverancieractie.nl vind jij toepasbare aanwijzingen en hulp bij het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, hoe je snel kunt overstappen, en wat jij kunt doen ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Odoornerveen

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Odoornerveen? Er is helaas niet één energieleverancier aan te duiden die echt het goedkoopste is. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie: verbruik (kWh en m3) en postcode. Verder zijn er veel aspecten belangrijker dan enkel de energietarieven. Dit bepaalt slechts ten dele de energierekening. Bekijk maar eens je jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: verbruikskosten, opslag duurzame energie, vastrecht, energiebelasting, leveringkosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Daarnaast bieden de meeste bedrijven een flinke welkomstpremie bij het overstappen. Dit kan zelfs oplopen van €100 tot €215. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Zwartsluis.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: We hebben het hier over best een gecompliceerde berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Odoornerveen juni 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Hierna doorzoek je een resultatenpagina met de beste energieleveranciers. Je vindt zo snel de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is binnen no-time rond gemaakt. Advies nodig bij het doorgeven van jouw verbruik? Op energieleverancieractie.nl check je het stroomverbruik en gasverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Soort woning Gasgebruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Samenstelling huishouden Elektriciteit Gas
1 persoon 2.000 kWh 650 m³
2 personen 2.325 kWh 1.150 m³
Familie (1 kind) 3.000 kWh 1.475 m³
2 & 2 kinderen 3.750 kWh 1.700 m³
Gezin + 3 kinderen 4.175 kWh 1.975 m³

Alle aanbieders

Alle bekende organisaties vergelijken. Van Engie tot Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Flink besparen op jouw energie

Betaal niet langer teveel voor energie. Je bespaart zo €475 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Nooit zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Odoornerveen

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig pakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Geholpen door onze tool kan men direct energieprijzen Odoornerveen vergelijken. Geef je huisnummer en postcode + verbruiksgegevens in, en kies snel het goedkoopste contract. Meer weten over een zekere aanbieder? Dit vind je in website van de aanbieder. Ontdek nu alle energieaanbiedingen en de hoogste kortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Volg de stappen die je hiernaast ziet en achterhaal binnen no-time de “groenste” of de goedkoopste energieleverancier voor je huis. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Hekelingen afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Odoornerveen?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Drenthe)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het volledige verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Odoornerveen juni 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Odoornerveen? Hieronder doorzoek jij een lijstje met veel bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Pure Energie, Eneco, Greenchoice, NLE, Vattenfall en natuurlijk Powerpeers, ENGIE, Qurrent, Oxxio, Energiedirect.nl op basis van een verbruik van 2500 kWh t/m 2900 kWh stroom plus 1000 m3 tot 1700 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In dit land kies je zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Is jouw energiecontract verlopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of voel je je niet meer thuis bij jouw bestaande energieaanbieder? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Tip: bekijk uiteraard de voorschriften van de huidige energieleverancier. Heb je maken met een opzegtermijn en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Odoornerveen. Als je een bestelling hebt geplaatst krijg je de bevestiging binnen van jullie nieuwe organisatie. Daarin vind jij de prijzen en kleine lettertjes (denk hierbij aan energiebelasting, aansluitkosten, leveringkosten, vastrecht, opslag duurzame energie: ) van jouw nieuwe pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, in de regel binnen 14 dagen.

Wettelijke bedenktijd

Zodra jouw bestelling bevestigd wordt, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze 14 dagen mag je gratis en zonder specifieke reden je nieuwe abonnement opzeggen. Wil je dan niet? Het overstappen van energie is dan bindend.

Oude contract opzeggen

Jullie actuele gas en stroom pakket wordt stopgezet. In de regel zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Advies: overstappen vanwege verhuizing? Je moet dan zelf meestal de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven

Voor een geslaagde overstap moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de nieuwe energieaanbieder. Dikwijls doe je dit zo’n week voor de overstapdatum, maar het kan ook best 1 of 2 weken na de overstapdatum. De nieuwe maatschappij stuurt de standen door naar jouw “oude” energieaanbieder zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Je bent overgestapt

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgerond, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de gekozen energiemaatschappij in Odoornerveen. Het is nog even wachten op natuurlijk een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij verlagen. Voorts ontvang je jouw persoonlijke eindafrekening van jouw “oude” energiemaatschappij. Lees verder over “maandelijkse kosten Pure Energie“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is op dit moment een onderwerp waar veel over gesproken wordt. Onder andere je huis gasvrij verwarmen en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De 2 meest toegepaste manieren zijn zon en wind (energie). Een groot aantal leveranciers werken hier dan ook graag mee. De aanbieders bestellen zonne-energie en windenergie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie onderscheiden we 2 situaties: het kopen van zonnepanelen voor je appartement of huis of gaan voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en tevens jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Daarvoor heb je recht op een aantrekkelijk tarief in de gemeente Borger-Odoorn.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zodoende zal je gasverbruik significant dalen. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen zijn nog best duur in vergelijking met AWB, Nefit, Remeha, Intergas of Atag ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energiekosten. Zonneboilers, Het warmtenet en Infraroodpanelen zijn ook populaire opties.

Groene windenergie

Op steeds meer plekken zie je grote parken met windmolens. Deze windturbines leveren schone windstroom voor NL huishoudens. Niet elk energiecontract biedt deze vorm van stroom aan. De mogelijkheid hierop te selecteren zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets van de laatste jaren: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Drenthe.

Besparen op je verbruik

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. In het geval je het verbruik van energie reduceert kan dat al flink schelen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Kies bijvoorbeeld bewust voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Odoornerveen

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiepakketten in Odoornerveen en betaal minder voor gas en licht!