Energieleveranciers Eemshaven Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €515 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Eemshaven vergelijken gaat supersnel dankzij onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer de zoekvelden in, en je treft probleemloos de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je vind hier alle unieke acties die je niet via de website van onder andere E.ON en HVC kan afsluiten. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat moeiteloos en vlug. Hier lees je toepasbare informatie en tips bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, wat je moet weten over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Eemshaven

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Eemshaven? Het is niet mogelijk één energieleverancier te kwalificeren die echt het goedkoopste is. Dit hangt af van indicatoren zoals: energieconsumptie en locatie. Daarnaast moet je verder kijken dan enkel de energietarieven. Dit bepaalt maar in kleine mate de maandelijks energierekeningen. Check maar eens jullie jaarafrekening: je vindt daar: energiebelasting, aansluitkosten, regiotoeslag, opslag duurzame energie, vastrecht: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Daarnaast bieden de meeste aanbieders een gulle welkomstpremie als jij naar hen overstapt. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €85 tot +/- €205. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Odijk.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het gaat om een behoorlijk gecompliceerde calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Eemshaven juli 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je geschatte verbruik in. Hierna tref jij een tabel met de meest voordelige energie aanbieders. Je treft vlug de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen is binnen enkele minuten geregeld. Hulp nodig bij het invullen van je jaarlijkse energiegebruik? Op deze website detecteer je het gas- en stroomverbruik van verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type woning Gasconsumptie
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Samenstelling huishouden Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.900 kWh 725 m³
2 persoons huishouden 2.125 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 2.850 kWh 1.425 m³
2 & 2 kinderen 3.600 kWh 1.725 m³
2 & 3 kinderen 4.100 kWh 1.925 m³

Compleet aanbod

Alle gangbare providers vergelijken. Van E.ON tot en met Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Altijd de laagste prijs

Niet langer een hoge rekening. Je bespaart zo €465 per jaar.

Makkelijk overstappen

Het is zo geregeld met de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Eemshaven

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Op zoek naar een voordelig pakket? Dan zit je hier helemaal goed! Met behulp van de vergelijker kunnen jullie meteen energieprijzen Eemshaven vergelijken. Geef je huisnummer en postcode + gas/licht inschatting in en bekijk binnen no-time de goedkoopste maatschappij. Meer informatie m.b.t. een bepaalde aanbieder? Selecteer dan de overkoepelende merksite. Ontdek nu alle energieaanbiedingen en welkomstbonussen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen hiernaast en vergelijk snel de meest geschikte of de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Ook interessant: goedkoopste energie in Henxel afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Eemshaven?

 1. Geef jouw postcode door (Groningen)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Eemshaven juli 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Eemshaven? Hieronder bekijk je een tabel met gangbare pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Vattenfall, NLE maar uiteraard ook Powerpeers, Qurrent, Oxxio, Budget Energie, ENGIE uitgaande van een verbruik van 2100 kWh t/m 2900 kWh stroom en 800 m3 t/m 1950 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig ben jij in control waar jij je gas en licht inkoopt. Is jouw energiecontract verlopen, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je ontevreden over je leverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Tip: controleer wel de voorwaarden van jouw energiemaatschappij. Welke opzegtermijn geldt er, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Pakketten vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Eemshaven. Zodra het contract is doorgevoerd krijg je een bevestigingsmail of brief van de gekozen organisatie. In deze mail of brief bekijk jij de geldige tarieven en regelgeving (denk aan regiotoeslag, energiebelasting, verbruikskosten, vastrecht, netbeheerkosten: ) van het gekozen pakket. Dit kan per mail of post, vaak binnen een week.

Bedenktijd energiecontract

Op het moment dat jouw bestelling bevestigd wordt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je zonder kosten en zonder je te hoeven verantwoorden het nieuwe contract cancellen. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie is dan rechtsgeldig.

Opzeggen van huidige energiecontract

Je lopende contract wordt opgezegd. Meestal doet de nieuwe aanbieder dit. Advies: krijg je een andere huis? Je moet dan zelf normaliter de huidige contracten moet opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw toekomstige leverancier. In de meeste gevallen gebeurt dit iets voor het moment van overstappen, maar soms gebeurt het ook twee weken na de gekozen overstapdatum. De nieuwe energieleverancier geeft dit door aan jouw “oude” energieaanbieder zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt van energie

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Eemshaven. Het is nog even wachten op natuurlijk een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon verlagen. Bovendien krijg je een overzicht + eindafrekening van je voormalige energieleverancier. Ga verder naar “Qwint stroom“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is vandaag de dag een hot topic. Veelgehoorde kreten zijn je huis gasvrij verwarmen en je CO2 uitstoot verminderen. Wat kan ik zelf doen met groene energie? Twee veelbesproken alternatieven zijn zonne-energie en windenergie. Het gros van de energieleveranciers maken hier graag gebruik van. De bedrijven reserveren windenergie en zonne-energie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen installeren voor je appartement of huis of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Investeren in zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken of uiteraard je overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. In ruil krijg je een tegemoetkoming in de gemeente Eemsmond.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Op die manier verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop i.v.m. een Nefit, Intergas, Vaillant, AWB of Atag ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo kan je direct besparen op de energierekening. Zonneboilers, Pelletkachels en Infraroodpanelen zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Door het hele land kom je windmolens tegen. Windturbines genereren grote hoeveelheden windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder aanbieder werkt met deze vorm van groene stroom. Details per aanbieder vind je in onze energievergelijker. Iets actueels: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Groningen.

Energieverbruik reduceren

Wil je echt groen zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. In het geval je jouw eigen verbruik kunt terugdringen zal de besparing groot zijn. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op het vervuilen van de aarde. Koop specifiek zuinige apparaten en A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Eemshaven

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in Eemshaven en betaal minder voor gas en licht!