Energieleveranciers Edam Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €245 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Edam vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit met behulp van onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je achterhaalt vlug de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Ontdek unieke welkomstacties die men standaard niet bij onder andere Greenchoice of Qwint kunt gebruiken. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat simpel en kost slechts een paar minuten. Op deze website doorzoek jij bruikbare informatie en hulp dat je kunt gebruiken bij het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, meer info over overstappen, en wat er allemaal mogelijk is rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Edam

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Edam? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te onderscheiden die de laagste prijzen hanteert. Het is afhankelijk van factoren als: energieverbruik en adres. Uiteraard zijn er veel aspecten belangrijker dan uitsluitend de energietarieven. Dit beïnvloed maar voor een deel je rekening voor de energie. Check maar eens jullie jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: vastrecht, regiotoeslag, verbruikskosten, opslag duurzame energie, leveringkosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Daarnaast schenken sommige bedrijven een gulle welkomstkorting bij het overstappen. Deze loopt op van €125 tot €200. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Nuis.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het gaat om best een gecompliceerde berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Edam juli 2024? Geef je adresgegevens plus een schatting van je energieverbruik in. Nadien volgt een lijst met relevante energiebedrijven. Je ontdekt ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap stelt niet veel voor, het is zo geregeld. Tips gebruiken bij het invoeren van gas en stroom verbruik? Op energieleverancieractie.nl detecteer je het stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Soort huis Gasconsumptie
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Samenstelling huishouden Stroom Gas
1 persoon 1.800 kWh 650 m³
2 bewoners 2.225 kWh 1.100 m³
Familie (1 kind) 2.975 kWh 1.350 m³
Gezin + 2 kinderen 3.550 kWh 1.725 m³
Gezin + 3 kinderen 4.375 kWh 1.950 m³

Alle pakketten

Alle betrouwbare partijen vergelijken. Van Greenchoice tot aan Pure Energie.

Het goedkoopste contract

Nooit meer teveel betalen. Je bespaart zo €355 per jaar.

Direct overstappen

Dit kan met de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Edam

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Overstappen op een voordelig contract voor jouw energie? Dan zit je hier helemaal goed! Geholpen door onze speciale vergelijker kunnen jullie probleemloos energieprijzen Edam vergelijken. Vul postcode + huisnummer + energieverbruik in en vind ogenblikkelijk de goedkoopste maatschappij. Meer informatie m.b.t. een zekere aanbieder? Klik dan op de merkpagina. Profiteer nu van de beste energie aanbiedingen en actiekortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan rechts en vind snel de duurzaamste of goedkoopste energieleverancier voor je huis. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Winde afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Edam?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Noord-Holland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het volledige verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Kies de beste aanbieding en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Edam juli 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Edam? Hieronder vind jij een ranglijst van gangbare pakketten van energiemaatschappijen zoals Essent, Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Vattenfall en ook Powerpeers, Budget Energie, Oxxio, ENGIE, Qurrent op basis van een verbruik van 1550 kWh t/m 3400 kWh stroom en 900 m3 tot 1800 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig kies je zelf bij welke partij jij gas en licht koopt. Ben je bij contractvrij, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je ontevreden over jullie actuele energieaanbieder? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Tip: controleer uiteraard de voorschriften van het energiecontract. Welke opzegtermijn geldt er, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Edam. Nadat het contract is doorgevoerd ontvang je een bevestiging van jullie nieuwe aanbieder. Aan de hand daarvan tref je de prijzen en condities (denk hierbij aan opslag duurzame energie, aansluitkosten, vastrecht, netbeheerkosten, regiotoeslag: ) van het gekozen pakket. Dit kan per mail of post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd energiecontract

Op het moment dat de bestelling in goede orde binnengekomen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. In deze periode mag je gratis en zonder je te hoeven verantwoorden je nieuwe abonnement opzeggen. Doe je niets? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Oude energiepakket opzeggen

Jouw actuele contract wordt beëindigd. Dikwijls krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Goed om te weten: ga je verhuizen? Je moet dan zelf meestal de huidige contracten moet opzeggen.

Doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw toekomstige energieaanbieder. Normaal gesproken doe je dit zo’n week voor de overstapdatum, echter soms ook tot 2 weken na de dag van overstappen. Jouw aanstaande energieleverancier stuurt de standen door naar jouw oude energieaanbieder zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt

Is alles gelukt? Dan wordt alles in orde gemaakt, en start de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Edam. Je ontvangt hiervan een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze mag je op ieder moment wijzigen. Tevens krijg je te maken met een overzicht + eindafrekening van jouw “oude” maatschappij. Check ook “Innova Energie stroom“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een streven van veel mensen. Hierbij kun je denken aan je huis gasvrij verwarmen en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik groene energie gebruiken? 2 relevante opties zijn manieren zijn zonne-energie en windenergie. Een groot aantal energiemaatschappijen hebben dat in hun portfolio. De bedrijven kopen deze windenergie en zonne-energie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie onderscheiden we 2 situaties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor jullie eigen woning of speciaal op zoek gaan naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en bovendien de “extra” stroom terugleveren. Dit noemen we ook wel salderen. Je ontvangt hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Edam-Volendam.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Door deze producten verbruik je amper nog gas. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop i.v.m. een Nefit, Intergas, Remeha, Atag of Vaillant ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Je kunt flink besparen op de energiekosten. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Zonneboilers zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zie je grote parken met windmolens. Windturbines genereren grote hoeveelheden windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elke leveranciers biedt deze vorm van stroom aan. Meer daarover zul je in de energievergelijker terugvinden. Misschien iets voor je: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Noord-Holland.

Minder energie consumeren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Zodra je het verbruik van energie weet te beperken kan je dat aanzienlijk besparen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op het vervuilen van de aarde. Probeer je te beperkten tot producten met A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Edam

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Edam en betaal minder voor gas en licht!