Energieleveranciers Echtenerbrug Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €495 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Echtenerbrug vergelijken doe je razendsnel dankzij onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je treft eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die aansluit bij jouw wensen. Je vind hier alle aantrekkelijke welkomstacties die jij niet via de normale weg bij bijv. E.ON en UnitedConsumers kunt vinden. Het oversluiten gaat simpel en zonder problemen. Hieronder vergaar je functionele feiten en support voor het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, meer info over overstappen, en wat jij kunt doen betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Echtenerbrug

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Echtenerbrug? Het is onmogelijk één energieleverancier te bestempelen die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit hangt af van jouw specifieke wensen: energieconsumptie en adres. Ook zijn er meer zaken belangrijk dan enkel de energietarieven. Dit bepaalt maar voor een deel de uiteindelijke energierekening. Controleer maar de energie jaarrekening: leveringkosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, aansluitkosten, vastrecht: het wordt allemaal doorbelast. Tevens verstrekken enkele organisaties een flinke welkomstkorting voor overstappers. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €155 tot +/- €225. Wellicht ook beschikbaar: energieleveranciers vergelijken Norg.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: Het betreft een aanzienlijk complexe berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Echtenerbrug februari 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en je geschatte verbruik in. Nadien tref jij een tabel met de goedkoopste energieleveranciers. Je vindt zo vlug de goedkoopste leverancier van stroom en gas. De overstap is kinderspel, het is snel gedaan. Tips gebruiken bij het doorgeven van gas en stroom verbruik? Op deze pagina tref jij het gas- en stroomverbruik van voor verschillende situaties.


Soort woning Gasverbruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 1.875 kWh 675 m³
2 bewoners 2.450 kWh 1.150 m³
Familie (1 kind) 2.925 kWh 1.500 m³
2 & 2 kinderen 3.625 kWh 1.650 m³
Familie (3 kinderen) 4.325 kWh 1.950 m³

Complete vergelijking

Alle gangbare maatschappijen vergelijken. Van Huismerk Energie tot en met Qwint.

Besparen op de energienota

Zeg tot ziens tegen een hoge nota. Besparingen tot wel €315 per jaar.

Direct overstappen

Dit kan met de overstapservice. Altijd voorzien van gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken in Echtenerbrug

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Ben jij op zoek naar een betaalbaar contract? Hier tref je alle goedkope contracten. Met behulp van onze speciale vergelijker kan jij probleemloos energieprijzen Echtenerbrug vergelijken. Vul postcode + huisnummer & stoom/gas verbruik in en bekijk à la minute de goedkoopste aanbieder. Meer weten over een bepaalde aanbieder? Selecteer dan de overkoepelende merksite. Check nu de beste energie aanbiedingen en actiekortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen die je hiernaast ziet en vergelijk ogenblikkelijk de meest geschikte of voordeligste energieleverancier voor je huis. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Wilnis afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Echtenerbrug?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het exacte verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Echtenerbrug februari 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Echtenerbrug? Op de site bekijk je een tabel met beschikbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Vattenfall, Pure Energie, Eneco, Greenchoice, NLE + Qurrent, ENGIE, Budget Energie, Powerpeers, Oxxio berekend met een consumptie van 2450 kWh – 4450 kWh stroom en 750 m3 – 1700 m3 gas.

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

Tegenwoordig ben je vrij om te kiezen naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is jouw energiecontract verlopen, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je ontevreden over je energieaanbieder? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Let op: check altijd de condities van het huidige contract. Heb je maken met een opzegtermijn en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Echtenerbrug. Vanaf het punt dat je nieuwe bestelling is afgerond krijg je een bevestigingsmail of brief van de gekozen maatschappij. Daarin vind jij afgesproken prijzen en voorwaarden (zoals opslag duurzame energie, regiotoeslag, netbeheerkosten, vastrecht, energiebelasting: ) van jouw nieuwe pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

14 dagen bedenktijd

Als het nieuwe contract binnen is, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis en zonder opgaaf van reden het pakket annuleren. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie is nu definitief.

Opzeggen van oude contract

Je werkende energiepakket wordt beëindigd. Gewoonlijk doet de nieuwe aanbieder dit. Goed om te weten: stap je over doordat je gaat verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf in de regel het contract opzeggen (online of per brief).

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de nieuwe aanbieder. Normaal gesproken gebeurt dit enkele dagen voor passeren van de ingangsdatum, maar soms gebeurt het ook 2 weken na de overstap. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij stuurt de standen door naar jouw oude leverancier waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt

Is alles gelukt? Dan wordt de overstap afgerond, en begint de levering van stroom en gas door jouw nieuwe energiemaatschappij in Echtenerbrug. Je ontvangt hiervan uiteraard een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij bijstellen. Daarbij krijg je te maken met de eindafrekening van de eerdere maatschappij. Check ook “Greenchoice stroom“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is momenteel iets waar veel mensen mee bezig zijn. Voorbeelden zijn gasvrij wonen en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De 2 meest toegepaste alternatieven zijn wind en zon (stroom). Veel van de energie-aanbieders werken hier dan ook graag mee. De organisaties importeren zonne-energie en stroom afkomstig van wind zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie heb je 2 opties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op het dak of gaan voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Investeren in zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en tevens je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit noemen we ook wel salderen. Je ontvangt hiervoor een leuke prijs in de gemeente De Friese Meren.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Middels dit systeem kan je het gasverbruik flink reduceren. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur in verhouding tot een Nefit, Intergas, Remeha, Vaillant of Atag ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Het warmtenet, Infraroodpanelen en Pelletkachels zijn goede alternatieven.

Windenergie

In alle provincies zul je grote windmolens kunnen spotten. Een windturbine levert 100% groene windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elke maatschappij is automatisch aanbieder van groene stroom. Details per aanbieder wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets actueels: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Friesland.

Besparen op je verbruik

Wil je echt groen zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. In het geval je jouw energieconsumptie minimaliseert kan je flink besparen. Niet alleen op de kosten, maar ook op de uitstoot van CO2. Koop specifiek producten met A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Echtenerbrug

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energie aanbieders in Echtenerbrug en betaal minder voor gas en licht!