Energieleveranciers Dussen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €325 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Dussen vergelijken doe je razendsnel via onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul alle velden in, en je checkt moeiteloos de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Je vind hier alle aantrekkelijke welkomstkortingen die je niet op de reguliere manier bij bijvoorbeeld Essent en UnitedConsumers kan afsluiten. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Op deze website doorzoek jij praktische feiten en handreikingen ten behoeve van het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, het eerlijk vergelijken van prijzen, meer info over overstappen, en wat er allemaal mogelijk is omtrent groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Dussen

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Dussen? Het is onmogelijk één energieleverancier te kwalificeren die de laagste prijzen hanteert. Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie: gas- en stroomverbruik en postcode. Bovendien zijn er meer zaken belangrijk dan puur de energietarieven. Dat bepaalt maar in kleine mate de maandelijks energierekeningen. Check maar eens jullie jaarrekening: jij betaalt verbruikskosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag, vastrecht, aansluitkosten: het telt allemaal mee. Daarnaast verstrekken veel maatschappijen een hoge welkomstpremie bij het overstappen. Deze loopt op van €155 tot +/- €290. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Noorden.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het gaat om nogal een flinke berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Dussen juni 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Dan volgt een overzicht met de goedkoopste energie aanbieders. Je selecteert gemakkelijk de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Het overstappen stelt niet veel voor, het is zo rond gemaakt. Problemen bij het doorgeven van je jaarlijkse energiegebruik? Hier vind je het stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type woning Gas
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Soort huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 1.900 kWh 625 m³
2 personen 2.475 kWh 1.000 m³
2 & 1 kind 3.000 kWh 1.425 m³
2 & 2 kinderen 3.650 kWh 1.775 m³
Familie (3 kinderen) 4.000 kWh 2.000 m³

Alle aanbieders

Alle populaire organisaties vergelijken. Van Energieflex tot aan Leon Zeewolde.

Bekijk het goedkoopste pakket

Eenvoudig vergelijken op prijs. Dit scheelt je zo €495 per jaar.

Gelijk overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Dussen

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Overstappen op een voordelig contract voor jouw energie? Hier tref je alle goedkope contracten. Met behulp van onze tool kan jij onmiddellijk energieprijzen Dussen vergelijken. Voer je adres plusverbruiksgegevens in, en selecteer rap de goedkoopste leverancier. Meer info over een bepaalde aanbieder? Ga dan verder naar het bedrijfsprofiel. Ontdek nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Check het stappenplan hiernaast en ontdek à la minute de meest geschikte of voordeligste energieleverancier voor je huis. Ook interessant: goedkoopste energie in Wijnandsrade afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Dussen?

 1. Geef jouw postcode door (Noord-Brabant)
 2. Kies de gezinsgrootte, of kies direct het verbruik.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Wens je groene of grijze stroom?
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Dussen juni 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Dussen? Onder dit stukje check je een opsomming met meest bestelde pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Pure Energie, NLE, Eneco, Greenchoice, Essent en ook Qurrent, ENGIE, Energiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio berekend met een consumptie van 1600 kWh tot 3100 kWh stroom plus 1350 m3 t/m 1950 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig ben jij er verantwoordelijk voor naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Loopt het contract bijna af, sta je op het punt om te verhuizen, of voel je je niet meer thuis bij jouw maatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Belangrijk: achterhaal altijd de opgestelde regels van de energieaanbieder. Wat is de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Dussen. Zodra je een bestelling hebt geplaatst zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de nieuwe aanbieder. In dit schrijven vind jij afgesproken prijzen en bijkomende kosten (onder andere energiebelasting, regiotoeslag, leveringkosten, aansluitkosten, netbeheerkosten: ) van het gekozen pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, en het duurt een paar dagen.

Wettelijke bedenktijd

Als de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. In deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis, of een geldige reden op te geven, het pakket annuleren. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude contract opzeggen

Dat vorige gas & licht pakket zal worden opgezegd. Normaal gesproken zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Tip: staat er een verhuizing op stapel? In dat geval moet je zelf normaal gesproken het energiecontract beëindigen.

Het doorgeven van meterstanden

De overstap goed regelen? Dan zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan de toekomstige maatschappij. Dikwijls dien je dit te doen een paar dagen voor het moment van overstappen, echter soms ook tot 15 dagen na de gekozen overstapdatum. De nieuwe maatschappij zal deze gegeven doorzetten naar de eerdere aanbieder zodat deze de eindafrekening kan maken.

Het overstappen is gelukt

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door jouw nieuwe energiemaatschappij in Dussen. Ze sturen jou hiervan natuurlijk een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Deze inschatting van kosten kan je altijd verhogen. Daarbij krijg je te maken met een eindafrekening van je voormalige maatschappij. Check ook “Budget Energie stroom“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is hedendaags een belangrijk thema. Veelgehoorde kreten zijn gasvrij wonen en de uitstoot van CO2 reduceren. Wat kan ik zelf doen met groene energie? Twee veelbesproken keuzes zijn zon en wind (energie). De meeste leveranciers werken hier dan ook graag mee. De maatschappijen bestellen stroom – afkomstig van zon en wind – vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie onderscheiden we 2 situaties: het kopen van zonnepanelen voor op het dak of bewust de keuze maken voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Investeren in zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en daarnaast de “extra” stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Je ontvangt hiervoor een tegemoetkoming in de gemeente Werkendam.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Middels dit systeem verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs i.v.m. een Vaillant, AWB, Nefit, Remeha of Intergas ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Pelletkachels zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties vormen windmolens het landschap. De windturbine voorziet in schone windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder maatschappij is automatisch aanbieder van groene stroom. Een uitgebreide filter kan je bekijken in de energievergelijker. Nieuw: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Noord-Brabant.

Besparen energieverbruik

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Zodra je jouw energieconsumptie vermindert kan je dat aanzienlijk besparen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op het vervuilen van de aarde. Ga zoveel mogelijk voor zuinige apparaten en A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Dussen

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiepakketten in Dussen en betaal minder voor gas en licht!