Energieleveranciers Noorden Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €545 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Noorden vergelijken is gemakkelijk dankzij onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul alle velden in, en je treft eenvoudig de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Met veel aantrekkelijke aanbiedingen die jij via de sites van o.a. Fenor of Qwint kan afsluiten. Overstappen gaat gemakkelijk en rap. Hieronder vind je praktische informatie en hulp t.b.v. het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat je moet weten over overstappen, en wat je moeten weten met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Noorden

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Noorden? Het is niet mogelijk één energieleverancier te vermelden die echt het goedkoopste is. Het heeft te maken met jouw specifieke wensen: gas- en stroom consumptie en postcode. Eveneens zijn er meer zaken belangrijk dan alleen de energietarieven. Dit bepaalt maar beperkt de uiteindelijke energierekening. Controleer maar de energie jaarrekening: leveringkosten, aansluitkosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, vastrecht: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Verder schenken sommige aanbieders een vorstelijke welkomstkorting als je jouw contract oversluit. In de praktijk ligt varieert dit van €130 tot €290. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Zuidermeer.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het is een aanzienlijk gecompliceerde berekening. De rekensom hoef je niet zelf te maken. Dat doet onze gratis energievergelijker. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Noorden juni 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Hierna doorzoek je een overzicht met de beste energiebedrijven. Je ontdekt meteen de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder stelt niet veel voor, het is zo doorgevoerd. Problemen bij het invullen van jouw energieconsumptie? Hier vind jij het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Soort huis Gasgebruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 2.000 kWh 725 m³
2 personen 2.175 kWh 1.150 m³
Familie (1 kind) 3.000 kWh 1.500 m³
Gezin + 2 kinderen 3.550 kWh 1.750 m³
Familie (3 kinderen) 4.325 kWh 2.000 m³

Compleet aanbod

Alle populaire providers vergelijken. Van Energieflex tot aan Oxxio.

Bekijk het goedkoopste pakket

Sorteer alle aanbieders op prijs. Bespaar tot wel €295 per jaar.

Razendsnel overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Altijd voorzien van gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken in Noorden

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Op zoek naar een goedkoop contract? Vele consumenten zijn jou al voorgegaan. Op basis van onze tool kan jij rap energieprijzen Noorden vergelijken. Geef je woongegevens plusgas/licht inschatting in en zoek à la minute het goedkoopste contract. Aanvullende info over een bepaald contract? Klik dan op website van de aanbieder. Check nu de beste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen die je hiernaast ziet en vergelijk à la minute de milieuvriendelijkste of de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Heerde afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Noorden?

 1. Als eerst vul je jouw postcode en huisnummer in (Zuid-Holland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het exacte verbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Noorden juni 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Noorden? Hier check je een tabel met beschikbare pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Pure Energie, NLE, Eneco, Essent, Greenchoice en natuurlijk Energiedirect.nl, Budget Energie, Oxxio, Powerpeers, Qurrent berekend met een consumptie van 1550 kWh – 3800 kWh stroom plus 1000 m3 – 1450 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Als consument mag je helemaal zelf kiezen naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is het einde van de contractperiode in zicht, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je niet blij met jouw huidige maatschappij? Wacht dan niet langer met overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Tip: check wel de kleine lettertjes van het energiecontract. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul de vergelijker zo volledig mogelijk in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Noorden. Wanneer je nieuwe bestelling is afgerond krijg je een bevestigingsmail of brief van de geselecteerde aanbieder. Daarin zie je de geldige tarieven en regelgeving (zoals leveringkosten, vastrecht, opslag duurzame energie, regiotoeslag, aansluitkosten: ) van het energiepakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd energiecontract

Op het moment dat de bestelling in goede orde binnengekomen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis en zonder specifieke reden het contract ongeldig verklaren. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Huidige contract beëindigen

Jouw werkende pakket zal worden opgezegd. In de regel wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Let op: overstappen vanwege verhuizing? Je moet dan zelf normaal gesproken het contract opzeggen (online of per brief).

Het doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling zullen de huidige meterstanden moeten worden gestuurd aan jouw toekomstige energiemaatschappij. Normaliter doe je dit iets voor de ingangsdatum, echter soms ook tot 2 weken na de overstap. Jouw toekomstige energieleverancier speelt de standen door aan jouw oude energieleverancier zodat de eindafrekening op correcte wijze kan worden opgemaakt.

Je bent overgestapt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en kan je stroom en gas gebruiken van de “nieuwe” energiemaatschappij in Noorden. Ze sturen jou hiervan uiteraard een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij verlagen. Daarnaast ontvangen jullie een overzicht + eindafrekening van je voormalige aanbieder. Bekijk nu “groene stroom RENDO Netwerken“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is vandaag de dag een veelbesproken doelstelling. Denk aan gasvrij wonen en besparen op de CO2 uitstoot. Maar hoe werkt groene energie nou precies? Twee veelbesproken opties zijn zon en wind (energie). Het gros van de energieleveranciers hebben dat in hun portfolio. De leveranciers importeren zonne-energie en stroom afkomstig van wind vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie onderscheiden we 2 situaties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op je eigen huis of kiezen voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan heel lucratief zijn. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en bovendien de “extra” stroom terugleveren. De term hiervoor is ‘salderen’. Je krijgt daarvoor een kleine vergoeding in de gemeente Nieuwkoop.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Zodoende verbruik je amper nog gas. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn nog best duur in verhouding tot een AWB, Vaillant, Intergas, Nefit of Atag ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Pelletkachels, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines genereren grote hoeveelheden windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elke leveranciers biedt deze vorm van stroom aan. Meer hierover vind je in onze energievergelijker. Wat ook in opkomst is: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Zuid-Holland.

Minder energie consumeren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. Als jij de energievraag weet te verkleinen kan je flink besparen. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Probeer je te beperkten tot apparaten met een A+ label of LED verlichting. Direct energie besparen in Noorden

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energie aanbieders in Noorden en bespaar op gas en licht!