Energieleveranciers Drouwen Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar wel €285 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Drouwen vergelijken doe je razendsnel dankzij onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je ontdekt snel de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Met veel unieke kortingsacties die je niet via de website van o.a. Budget Energie of Qurrent ontvangt. Overstappen gaat gemakkelijk en rap. Op de site vind je nuttige toelichtingen en support voor het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat jij kunt doen omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Drouwen

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Drouwen? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier aan te duiden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit hangt af van jouw specifieke wensen: gas- en stroomverbruik en postcode. Bovendien zijn er meer zaken belangrijk dan exclusief de energietarieven. Dit beïnvloed maar voor een deel je rekening voor de energie. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: verbruikskosten, opslag duurzame energie, vastrecht, aansluitkosten, energiebelasting: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Ook gunnen de meeste bedrijven een royale welkomstkorting als je jouw contract oversluit. Doorgaans is dat zo’n €90 tot €240. Je treft hier ook uitgebreide info over energieleveranciers vergelijken Nooitgedacht.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: We hebben het hier over nogal een ingewikkelde calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dit wordt gedaan door de energievergelijker. Vandaag nog overstappen naar een goedkoop energiepakket in Drouwen juli 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en een schatting van je energieverbruik in. Daarop doorzoek je een tabel met de beste energiebedrijven. Je selecteert gemakkelijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen is binnen no-time rond gemaakt. Hulp nodig bij het invoeren van gas en stroom verbruik? Hierna vind je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor een aantal situaties.


Soort woning Gasgebruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Samenstelling huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 bewoner 1.850 kWh 625 m³
2 persoons huishouden 2.150 kWh 1.025 m³
2 & 1 kind 3.075 kWh 1.375 m³
2 & 2 kinderen 3.700 kWh 1.650 m³
Gezin + 3 kinderen 4.225 kWh 1.900 m³

Alle organisaties

Alle grote aanbieders vergelijken. Van Engie tot aan Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Besparen op de energienota

Eenvoudig vergelijken op prijs. Je bespaart zo €375 per jaar.

Een snelle overstap

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Drouwen

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Wil jij een betaalbaar pakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Door gebruik te maken van onze zoekmachine kan jij snel energieprijzen Drouwen vergelijken. Voer je adres en ook stoom/gas verbruik in en bekijk rap het goedkoopste pakket. Aanvullende info over een zekere aanbieder? Selecteer dan de merkpagina. Vergelijk nu alle populaire energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan aan de rechterkant en vind vlug de duurzaamste of de goedkoopste energieleverancier voor jullie woning. Ook interessant: goedkoopste energie in Wijdenes afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Drouwen?

 1. Voer jouw locatie in (Drenthe)
 2. Kies de gezinsgrootte, of vul het exacte verbruik in.
 3. Kies jouw huidige leverancier (optioneel).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Drouwen juli 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Drouwen? Op deze website bekijk je een lijstje met veel bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als NLE, Eneco, Essent, Pure Energie, Vattenfall + ENGIE, Qurrent, Budget Energie, Oxxio, Powerpeers uitgaande van een verbruik van 1550 kWh tot 4350 kWh stroom plus 1000 m3 t/m 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Tegenwoordig ben jij er verantwoordelijk voor bij welke partij jij gas en licht koopt. Ben je bij contractvrij, ga je van huis wisselen, of ben je niet blij met jullie actuele energieaanbieder? Dan is overstappen van energieleverancier interessant. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Belangrijk: achterhaal ten alle tijde de voorschriften van de huidige energieleverancier. Wat is de opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Drouwen. Op het moment dat je een bestelling hebt geplaatst krijg je een bevestigingsmail of brief van de gekozen energieaanbieder. Aan de hand daarvan lees je de geldige tarieven en voorwaarden (onder andere vastrecht, regiotoeslag, energiebelasting, netbeheerkosten, opslag duurzame energie: ) van jouw nieuwe pakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, doorgaans binnen 2 weken.

2 weken bedenktijd

Nadat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen mag je gratis en zonder je te hoeven verantwoorden je nieuwe abonnement opzeggen. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie is dan rechtsgeldig.

Oude energiepakket opzeggen

Dat huidige energiepakket zal worden beëindigd. Meestal krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Goed om te weten: krijg je een andere huis? Bij dit scenario moet je zelf in de meeste gevallen de actuele abonnementen stopzetten.

Doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw aanstaande leverancier. In de meeste gevallen dien je dit te doen een paar dagen voor de datum van overstap, maar het kan ook best twee weken na de overstapdatum. De toekomstige energieleverancier zal deze gegeven doorzetten naar jouw oude energieaanbieder zodat zij een eindafrekening voor jou kunnen opstellen.

Overstap is geslaagd

Heb jij alle stappen afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en zal gas en stroom worden geleverd door de “nieuwe” energiemaatschappij in Drouwen. Ze sturen jou hiervan natuurlijk een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Je kunt dit gewoon corrigeren. Bovendien ontvangen jullie een eindafrekening van je voormalige maatschappij. Check ook “Enduris gas“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een hot topic. Voorbeelden zijn je huis gasvrij verwarmen en de uitstoot van CO2 reduceren. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De twee meest interessante keuzes zijn zonnestroom en windenergie. Veel energiemaatschappijen hebben dat in hun portfolio. De aanbieders halen deze stroom – afkomstig van zon en wind – bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Met betrekking tot zonne energie kun jij kiezen: zonnepanelen laten plaatsen voor je appartement of huis of specifiek zoeken naar een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan al snel lonen. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en daarnaast de “extra” stroom terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Daarvoor heb je recht op een tegemoetkoming in de gemeente Borger-Odoorn.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Daardoor verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Het verbruik van elektriciteit zal stijgen. Deze (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering i.v.m. een Vaillant, AWB, Atag, Intergas of Nefit ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Het warmtenet, Pelletkachels en Zonneboilers kun je ook nog afwegen.

Groene windenergie

Door het hele land zul je grote windmolens kunnen spotten. Een windturbine levert schone windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elk energiepakket werkt met deze vorm van groene stroom. Details per aanbieder is beschikbaar in onze online energievergelijker. Wat ook in opkomst is: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Drenthe.

Besparen op je verbruik

Wil jij duurzaam met elektriciteit bezig zijn? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. Als je jouw eigen verbruik reduceert kan dat al flink schelen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de milieubelasting. Probeer je te beperkten tot huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Drouwen

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energieleveranciers in Drouwen en bezuinig op gas en licht!