Energieleveranciers Dronten Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar snel €295 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Dronten vergelijken is gemakkelijk via onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je bekijkt direct de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Met veel aantrekkelijke welkomstacties die men standaard niet bij onder andere Greenchoice en Vrijopnaam kunt gebruiken. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat simpel en zonder problemen. Hier lees je nuttige gegevens en handreikingen voor het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, hoe de overstapservice werkt, en wat de mogelijkheden zijn ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Dronten

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Dronten? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te betitelen waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt mede bepaald door jouw specifieke wensen: energieconsumptie en woonplaats. Uiteraard ga je te kort door de bocht als je kijkt naar alleen de energietarieven. Deze bepalen maar in kleine mate de uiteindelijke energierekening. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van de energieleverancier: netbeheerkosten, regiotoeslag, verbruikskosten, aansluitkosten, opslag duurzame energie: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Bovendien hanteren enkele maatschappijen een aantrekkelijke welkomstkorting als jij naar hen overstapt. Doorgaans is dat zo’n €145 – €265. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Noardburgum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: We hebben het hier over een aanzienlijk gecompliceerde berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in Dronten mei 2024? Geef je adresgegevens plus een schatting van je energieverbruik in. Daarop check je een opsomming met de goedkoopste energiecontracten. Je vindt zo binnen no-time de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is binnen no-time geregeld. Problemen bij het doorgeven van jouw energieconsumptie? Op deze pagina vind jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Type huis Gasverbruik
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Gezinssamenstelling Stroom Gas
1 bewoner 1.900 kWh 675 m³
2 bewoners 2.175 kWh 1.150 m³
Familie (1 kind) 3.100 kWh 1.450 m³
2 & 2 kinderen 3.400 kWh 1.650 m³
Familie (3 kinderen) 4.075 kWh 1.975 m³

Alle leveranciers

Alle grote organisaties vergelijken. Van DELTA tot aan Vrijopnaam.

Flink besparen op jouw energie

Vergelijk alle contracten op prijs. Bespaar tot wel €365 per jaar.

A la minute overstappen

Dankzij de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Dronten

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Geïnteresseerd in een voordelig contract? Dan heb je de juiste website gevonden. Geholpen door de vergelijker kunnen jullie onmiddellijk energieprijzen Dronten vergelijken. Voer je adres en ook verbruiksgegevens in, en vind snel het goedkoopste pakket. Meer weten over een bepaalde aanbieder? Selecteer dan de merkpagina. Stap nu over naar de beste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen hiernaast en signaleer binnen no-time de duurzaamste of meest betaalbare energieleverancier voor je verbruik. Lees nu verder over goedkoopste energie in Wijckel afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Dronten?

 1. Geef jouw postcode door (Flevoland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en sluit je contract online over.

Populaire energiepakketten in Dronten mei 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Dronten? Onder dit stukje check je een aantal van gangbare pakketten van grote NL energiemaatschappijen als NLE, Pure Energie, Vattenfall, Greenchoice, Eneco maar ook ENGIE, Oxxio, Energiedirect.nl, Qurrent, Powerpeers gerekend met een verbruik van 1550 kWh tot 3000 kWh stroom plus 1250 m3 tot 1500 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In ons land ben jij in control bij welke partij jij gas en licht koopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of voel je je niet meer thuis bij jouw bestaande energiemaatschappij? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Let op: bekijk ten alle tijde de voorschriften van het energiecontract. Heb je maken met een opzegtermijn en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Dronten. Nadat je een bestelling hebt geplaatst krijg je een bevestigingsmail of brief van de nieuwe energieaanbieder. Hierin zie jij de kosten en extra regels (denk aan opslag duurzame energie, netbeheerkosten, regiotoeslag, energiebelasting, leveringkosten: ) van het contract. Dit kan per mail of post, in de regel binnen 14 dagen.

14 dagen bedenktijd

Nadat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze 14 dagen kun jij nog zonder kosten te maken en zonder specifieke reden het contract ongeldig verklaren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Oude contract opzeggen

Het lopende pakket wordt opgezegd. Doorgaans krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Goed om te weten: stap je over doordat je gaat verhuizen? Jij zult dan normaliter het energiecontract beëindigen.

Jouw meterstanden doorgeven

Voor een succesvolle overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw aanstaande maatschappij. In de regel moet dit enkele dagen voor passeren van de ingangsdatum, maar het kan ook best 15 dagen na de overstapdatum. De toekomstige energieleverancier geeft dit door aan de “vroegere” energieleverancier zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt van energie

Het hele stappenplan afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en kan je stroom en gas gebruiken van de nieuwe energiemaatschappij in Dronten. Het is nog even wachten op vanzelfsprekend een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Dit bedrag mag je gewoon verhogen. Tevens ontvangen jullie een jaaroverzicht en eindafrekening van de eerdere energieaanbieder. Bezoek nu “Stedin gas“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een hot topic. Denk aan gasvrij wonen en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De 2 meest toegepaste keuzes zijn zonnestroom en windenergie. Veel energiemaatschappijen hebben dat in hun portfolio. De bedrijven reserveren zonnestroom en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie kun jij kiezen: zelf zonnepanelen aanschaffen voor jullie eigen woning of gaan voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Investeren in zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en tevens jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Hiervoor ontvang je een leuke prijs in de gemeente Dronten.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Door deze producten verbruik je amper nog gas. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig in verhouding tot een Vaillant, AWB, Remeha, Nefit of Atag ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energierekening. Zonneboilers, Pelletkachels en Het warmtenet zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zul je grote windmolens kunnen spotten. Windturbines genereren volledig groene windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder aanbieder werkt met deze vorm van groene stroom. Meer daarover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets actueels: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Flevoland.

Besparen op je verbruik

Wil je echt groen zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. Wanneer je het verbruik van energie reduceert kan je flink besparen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Koop specifiek zuinige apparaten en A++ labels of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Dronten

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energie aanbieders in Dronten en bezuinig op gas en licht!