Energieleveranciers Drijber Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar €435 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Drijber vergelijken is kinderspel dankzij onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je bekijkt binnen no-time de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Met veel aantrekkelijke kortingsacties die men standaard niet bij o.a. Essent en UnitedConsumers kan afsluiten. Overstappen gaat moeiteloos en zonder problemen. Op deze website vind je functionele informatie en tips bij het speuren naar een voordelige energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat jij kunt doen met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Drijber

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Drijber? Het is onmogelijk één energieleverancier te vermelden waar jij het goedkoopst uit bent. Dit wordt mede bepaald door factoren als: energieverbruik en woning. Eveneens moet je verder kijken dan puur de energiekosten. Dat beslaat slechts ten dele de energienota. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: leveringkosten, aansluitkosten, opslag duurzame energie, verbruikskosten, netbeheerkosten: het wordt allemaal doorbelast. Daarnaast hanteren de meeste maatschappijen een flinke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. In de praktijk ligt varieert dit van €120 t/m €285. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Nijlande.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het is best een complexe calculatie. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Drijber mei 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je totale jaarverbruik in. Vervolgens volgt een lijst met de goedkoopste energiecontracten. Je selecteert direct de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. De overstap is zo gepiept. Hulp nodig bij het inschatten van jouw verbruik? Hier check je het stroomverbruik en gasverbruik van verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type huis Gasconsumptie
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Aantal bewoners Elektriciteit kWh Gas
1 bewoner 2.000 kWh 700 m³
2 personen 2.275 kWh 1.150 m³
Familie (1 kind) 2.950 kWh 1.450 m³
2 & 2 kinderen 3.500 kWh 1.600 m³
Gezin + 3 kinderen 4.125 kWh 2.000 m³

Compleet aanbod

Alle populaire partijen vergelijken. Van Energiedirect.nl tot aan HVC.

Flink besparen op jouw energie

Nooit meer teveel betalen. Bespaar tot wel €465 per jaar.

Onmiddellijk overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Drijber

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Wil jij een betaalbaar contract? Hier tref je alle goedkope contracten. D.m.v. onze speciale vergelijker kan men à la minute energieprijzen Drijber vergelijken. Vul postcode + huisnummer plusstoom/gas verbruik in en selecteer meteen de goedkoopste maatschappij. Meer weten over een bepaald contract? Dat is te vinden in de merkpagina. Profiteer nu van de beste energie aanbiedingen en overstap bonussen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan aan de rechterkant en achterhaal à la minute de milieuvriendelijkste of de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Wier afsluiten.

Wil je nu proberen om gas en stroom te vergelijken in Drijber?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Drenthe)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en sluit online je contract over.

Populaire energiepakketten in Drijber mei 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Drijber? Op de site check je een ranglijst van standaard pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Pure Energie, Eneco, Essent, Vattenfall, Greenchoice en ook ENGIE, Budget Energie, Qurrent, Powerpeers, Energiedirect.nl uitgaande van een verbruik van 1700 kWh t/m 3550 kWh stroom plus 750 m3 – 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In Nederland ben je vrij om te kiezen bij wie je gas en licht afneemt. Is het einde van de contractperiode in zicht, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je ontevreden over jouw bestaande energieaanbieder? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Vergeet niet: achterhaal uiteraard de condities van het gekozen energiepakket. Hoe zit het met de opzegtermijn, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Drijber. Zodra je een bestelling hebt geplaatst zul jij een mail ontvangen van jullie nieuwe energieleverancier. In deze mail of brief vind je de overeengekomen kosten en bijkomende kosten (zoals regiotoeslag, netbeheerkosten, energiebelasting, opslag duurzame energie, aansluitkosten: ) van het energiepakket. Deze brief of mail ontvang je altijd, en het duurt een paar dagen.

Wettelijke bedenktijd

Op het moment dat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je gratis en zonder specifieke reden het contract ongeldig verklaren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Huidige contract beëindigen

Je vorige contract zal worden opgezegd. Meestal zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Goed om te weten: stap je over doordat je gaat verhuizen? Je moet dan zelf in de regel het oude abonnement annuleren.

Jouw meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw “nieuwe” energiemaatschappij. Normaliter dien je dit te doen zo’n week voor de datum van overstap, echter soms ook tot 1 of 2 weken nadat het contract is ingegaan. Jouw aanstaande leverancier speelt de standen door aan de “vroegere” energieleverancier zodat deze de eindafrekening kan maken.

Het overstappen is gelukt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en begint de levering van stroom en gas door de geselecteerde energiemaatschappij in Drijber. Het is nog even wachten op vanzelfsprekend een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij corrigeren. Daarbij krijg je te maken met de eindafrekening van de “vroegere” aanbieder. Bekijk nu “Qwint gas“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is vandaag de dag een veelbesproken doelstelling. Voorbeelden zijn gasvrij wonen en minder CO2 uitstoten. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De 2 meest toegepaste keuzes zijn zonne-energie en windenergie. De meeste maatschappijen hebben dat in hun portfolio. De organisaties bestellen zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen installeren voor op jouw woning of specifiek zoeken naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Jij kan je stroom dan zelf gebruiken of uiteraard je overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Je ontvangt hiervoor een leuke prijs in de gemeente Midden-Drenthe.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Op die manier kan je het gasverbruik flink reduceren. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen zijn niet goedkoop in vergelijking met Vaillant, Nefit, Intergas, AWB of Remeha ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Zo kan je direct besparen op de energierekening. Infraroodpanelen, Het warmtenet en Pelletkachels kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zie je grote parken met windmolens. De windturbine voorziet in volledig zuivere windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elke leveranciers biedt deze vorm van stroom aan. De mogelijkheid hierop te selecteren wordt weergegeven in de energievergelijker. Nieuw: een deel van een windmolen kopen in provincie Drenthe.

Besparen op je verbruik

Bewuster met elektriciteit omgaan? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Wanneer je het verbruik van energie weet te verkleinen heeft dat direct effect. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op CO-2 uitstoot. Kies bijvoorbeeld bewust voor apparaten met een A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Drijber

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energie aanbieders in Drijber en bespaar op gas en licht!