Energieleveranciers Driebergen-Rijsenburg Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €645 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Driebergen-Rijsenburg vergelijken doe je razendsnel via onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je bekijkt ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je vind hier alle aantrekkelijke welkomstkortingen die je niet via de website van onder andere DELTA of Vattenfall kan scoren. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat gemakkelijk en snel. Op deze website vind jij toepasbare aanwijzingen en hulp ten behoeve van het vergelijken van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat je moet weten over overstappen, en wat je moeten weten ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Driebergen-Rijsenburg

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Driebergen-Rijsenburg? Er is helaas niet één energieleverancier te onderscheiden die de laagste prijzen hanteert. Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie: stroom- en gasverbruik en postcode. Bovendien moet je verder kijken dan puur de energietarieven. Dat bepaalt slechts deels de maandelijks energierekeningen. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: netbeheerkosten, opslag duurzame energie, aansluitkosten, energiebelasting, verbruikskosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Verder verstrekken veel organisaties een aantrekkelijke welkomstkorting voor overstappers. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €100 tot €250. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Nijensleek.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het gaat om best een ingewikkelde berekening. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Driebergen-Rijsenburg april 2024? Geef je adresgegevens plus je totale jaarverbruik in. Hierna tref jij een resultatenpagina met relevante energie aanbieders. Jij kiest gemakkelijk de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Overstappen is kinderspel, het is snel geregeld. Problemen bij het doorgeven van jouw energieconsumptie? Op energieleverancieractie.nl vind jij het gas- en stroomverbruik van verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Type huis Gasgebruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Samenstelling huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.875 kWh 675 m³
2 bewoners 2.100 kWh 1.150 m³
2 & 1 kind 3.100 kWh 1.400 m³
Familie (2 kinderen) 3.450 kWh 1.675 m³
Gezin + 3 kinderen 4.325 kWh 2.075 m³

Alle pakketten

Alle landelijke maatschappijen vergelijken. Van Budget Energie tot aan Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Flink besparen op jouw energie

Eenvoudig vergelijken op prijs. Je bespaart zo €255 per jaar.

Eenvoudig overstappen

Profiteer van de overstapservice. Nooit zonder gas of stroom!

Energieprijzen vergelijken in Driebergen-Rijsenburg

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Wil jij een betaalbaar pakket? Dan zit je hier helemaal goed! Met behulp van onze speciale vergelijker kan jij à la minute energieprijzen Driebergen-Rijsenburg vergelijken. Voer je adres plusenergieverbruik in en bekijk à la minute de goedkoopste maatschappij. Aanvullende info over een zekere leverancier? Selecteer dan de overkoepelende merksite. Profiteer nu van alle energieaanbiedingen en actiekortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen op deze pagina en bekijk snel de meest geschikte of meest goedkope energieleverancier voor jullie woning. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste energie in Wetsens afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Driebergen-Rijsenburg?

 1. Voer jouw locatie in (Utrecht)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies voor groene of grijze stroom.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en regel snel de overstap.

Populaire energiepakketten in Driebergen-Rijsenburg april 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Driebergen-Rijsenburg? Hieronder lees je een opsomming met gangbare pakketten van de grote Nederlandse maatschappijen zoals Greenchoice, Pure Energie, NLE, Essent, Vattenfall en ook Qurrent, ENGIE, Budget Energie, Oxxio, Powerpeers uitgaande van een verbruik van 1700 kWh tot 2900 kWh stroom en 950 m3 t/m 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In ons land kies jij er zelf voor bij welke partij jij gas en licht koopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of ben je ontevreden over jouw bestaande energieaanbieder? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Goed om te weten: controleer uiteraard de opgestelde regels van jouw energiemaatschappij. Welke opzegtermijn geldt er, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Driebergen-Rijsenburg. Als je nieuwe bestelling is afgerond ontvang je een bevestiging van de aankomende energieleverancier. Hierin lees jij de geldige tarieven en regelgeving (denk hierbij aan leveringkosten, vastrecht, energiebelasting, aansluitkosten, verbruikskosten: ) van het contract. Deze brief of mail ontvang je altijd, in de regel binnen 14 dagen.

2 weken bedenktijd

Nadat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze 14 dagen mag je gratis en zonder specifieke reden het contract ongeldig verklaren. Wil je dan niet? De overstap van energie is nu definitief.

Oude contract opzeggen

Jullie oude gas en stroom pakket zal worden beëindigd. Normaal gesproken doet de nieuwe aanbieder dit. Goed om te weten: overstappen vanwege verhuizing? Je moet dan zelf dikwijls het oude abonnement annuleren.

Het doorgeven van meterstanden

Om het oversluiten te verwerken ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw aanstaande aanbieder. In de regel doe je dit zo’n week voor het moment van overstappen, hoewel het soms ook uitloopt tot 2 weken nadat het contract is ingegaan. De nieuwe energiemaatschappij stuurt de standen door naar de “vroegere” leverancier waarna je een eindafrekening ontvangt.

Het overstappen is gelukt

Is alles gelukt? Dan wordt de overstap afgerond, en kan je stroom en gas gebruiken van de “nieuwe” energiemaatschappij in Driebergen-Rijsenburg. Ze sturen jou hiervan wederom een bevestiging plus een voorstel van het maandelijkse voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon aanpassen. Daarbij ontvangen jullie jouw persoonlijke eindafrekening van je voormalige aanbieder. Bekijk nu “NLE gas“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is vandaag de dag een hot topic. Hierbij kun je denken aan een gasvrij huis en besparen op de CO2 uitstoot. Maar hoe werkt groene energie nou precies? 2 relevante opties zijn mogelijkheden zijn zonne-energie en windenergie. Bijna alle leveranciers doen hier aan mee. De organisaties reserveren stroom – afkomstig van zon en wind – bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zelf zonnepanelen aanschaffen voor jullie eigen woning of speciaal op zoek gaan naar een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Zelf zonnepanelen plaatsen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken plus je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. Jullie ontvangen hiervoor terugleververgoeding in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zo verbruik je amper nog gas. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering in verhouding tot een Vaillant, Nefit, AWB, Intergas of Remeha ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energienota. Het warmtenet, Pelletkachels en Infraroodpanelen zijn goede alternatieven.

Windenergie

Op steeds meer plekken zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Windturbines dragen bij aan volledig zuivere windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet ieder energiepakket biedt deze vorm van stroom aan. Details per aanbieder vind je in onze energievergelijker. Iets van de laatste jaren: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Utrecht.

Energieverbruik minderen

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Dan moet je besparen op je verbruik. Op het moment dat je het verbruik van energie weet te beperken kan je flink besparen. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op de milieubelasting. Probeer je te beperkten tot producten met A++ labels of LED verlichting. Direct energie besparen in Driebergen-Rijsenburg

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Driebergen-Rijsenburg en bespaar op gas en licht!