Energieleveranciers Drenthe Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar zo €365 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Drenthe vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit dankzij onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je ziet onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Met veel unieke aanbiedingen die je niet via de website van bedrijven als Fenor en Noordelijk Lokaal Duurzaam kunt gebruiken. Het oversluiten gaat gemakkelijk en vlug. Op de site lees je nuttige gegevens en support ter ondersteuning bij het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, meer info over overstappen, en hoe het zit met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Drenthe

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Drenthe? Het is onmogelijk één energieleverancier te noemen waar jij het goedkoopst uit bent. Het heeft te maken met jouw specifieke wensen: verbruik (kWh en m3) en postcode. Ook ga je te kort door de bocht als je kijkt naar uitsluitend de energietarieven. Dit bepaalt maar voor een deel de energienota. Check maar eens jullie jaarrekening van de energieleverancier: vastrecht, regiotoeslag, verbruikskosten, opslag duurzame energie, aansluitkosten: het telt allemaal mee. Tevens verstrekken sommige organisaties een aantrekkelijke welkomstpremie bij het overstappen. Doorgaans is dat zo’n €90 t/m €235. Op energieleverancieractie.nl bekijk je ook energieleveranciers vergelijken Idskenhuizen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: We hebben het hier over een aanzienlijk flinke calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Drenthe juni 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je geschatte verbruik in. Aansluitend doorzoek je een lijst met relevante energiecontracten. Je treft moeiteloos de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is binnen no-time doorgevoerd. Hulp nodig bij het schatten van jullie energieverbruik? Op deze website bekijk jij het stroom- en gasverbruik bij grote en kleine gezinnen/woningen.


Omschrijving Gas
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Soort huishouden Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.800 kWh 675 m³
2 personen 2.450 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 2.975 kWh 1.450 m³
2 & 2 kinderen 3.725 kWh 1.750 m³
Familie (3 kinderen) 4.150 kWh 2.100 m³

Alle organisaties

Alle betrouwbare providers vergelijken. Van Engie tot en met HVC.

Besparen op je energie

Eenvoudig vergelijken op prijs. Dit scheelt je zo €505 per jaar.

Probleemloos overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Drenthe

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Overstappen op een goedkoop contract voor jouw energie? Dan zit je hier helemaal goed! Op basis van onze zoekmachine kun je snel energieprijzen Drenthe vergelijken. Geef je woongegevens & stoom/gas verbruik in en selecteer snel het goedkoopste contract. Aanvullende info over een zeker contract? Bekijk dan het bedrijfsprofiel. Vergelijk nu alle energieaanbiedingen en de hoogste kortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan die je hiernaast ziet en signaleer onmiddellijk de milieuvriendelijkste of goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Ook interessant: goedkoopste energie in Schelluinen afsluiten.

Hoe werkt gas en stroom vergelijken in Drenthe?

 1. Voer jouw locatie in (Drenthe)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Vink eventueel groene energie aan.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in Drenthe juni 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Drenthe? Op de site check je een opsomming met gangbare pakketten van grote NL energiemaatschappijen als NLE, Vattenfall, Pure Energie, Essent, Eneco maar ook Budget Energie, Powerpeers, Oxxio, ENGIE, Qurrent berekend met een consumptie van 2500 kWh t/m 2850 kWh stroom en 1250 m3 tot 1550 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In Nederland ben je vrij om te kiezen bij welke partij jij gas en licht koopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je van huis wisselen, of voel je je niet meer thuis bij jouw bestaande leverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Let op: check ten alle tijde de voorschriften van het gekozen energiepakket. Hoe zit het met de opzegtermijn, of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul jouw locatie, verbruik en wensen in, en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Drenthe. Als je een bestelling hebt geplaatst zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de aankomende energieleverancier. Hierin zie je afgesproken prijzen en voorwaarden (zoals opslag duurzame energie, netbeheerkosten, regiotoeslag, aansluitkosten, vastrecht: ) van het contract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen een week.

Bedenktijd bij energiepakket

Zodra jouw bestelling bevestigd wordt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). In deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis, of een geldige reden op te geven, jouw aanvraag annuleren. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Opzeggen van oude contract

Je huidige pakket zal worden beëindigd. Gewoonlijk wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Goed om te weten: ga je verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf normaliter het energiecontract beëindigen.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw “nieuwe” aanbieder. Gewoonlijk dien je dit te doen vlak voor de overstapdatum, maar het kan ook best 15 dagen na de gekozen overstapdatum. De nieuwe aanbieder geeft dit door aan jouw “oude” leverancier waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt de overstap afgerond, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de gekozen energiemaatschappij in Drenthe. Hiervoor krijg je vanzelfsprekend een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon bewerken. Ook krijg jij jouw persoonlijke eindafrekening van je voormalige energieleverancier. Ga verder naar “actie Qwint“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is tegenwoordig iets waar veel mensen mee bezig zijn. Veelgehoorde kreten zijn wonen zonder gasaansluiting en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De 2 meest toegepaste keuzes zijn windenergie en zonne-energie. Het gros van de maatschappijen hebben dat in hun portfolio. De maatschappijen bestellen zonne-energie en stroom afkomstig van wind zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie onderscheiden we 2 situaties: zonnepanelen installeren voor je appartement of huis of bewust de keuze maken voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Investeren in zonnepanelen is heel interessant. Je kunt je eigen stroom gebruiken plus jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Je krijgt daarvoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Drenthe.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Middels dit systeem zal je gasverbruik significant dalen. Je stroomverbruik neemt wel toe. Hybride warmtepompen vergen een aardige investering in verhouding tot een Remeha, Nefit, Atag, AWB of Intergas ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Zonneboilers, Pelletkachels en Het warmtenet kun je ook nog afwegen.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties vormen windmolens het landschap. Windturbines genereren volledig groene windstroom waarmee je extra duurzaam bezig bent. Niet elk energiecontract is automatisch aanbieder van groene stroom. Extra info hierover wordt weergegeven in de energievergelijker. Misschien iets voor je: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Drenthe.

Minder energie consumeren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Zodra je jouw energieconsumptie kan verlagen zal de besparing groot zijn. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook op het vervuilen van de aarde. Houd rekening met huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of LED verlichting. Direct energie besparen in Drenthe

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiepakketten in Drenthe en bespaar op gas en licht!