Energieleveranciers Dieren Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €445 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Dieren vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit via onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je achterhaalt vlug de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Ontdek unieke kortingsacties die men standaard niet bij bijv. Anode Energie en Vrijopnaam kan scoren. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat moeiteloos en gebruiksvriendelijk. Hieronder vind je toepasbare gegevens en adviezen dat je kunt gebruiken bij het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, meer info over overstappen, en hoe het zit met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Dieren

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Dieren? Het is onmogelijk één energieleverancier te noemen die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit wordt mede bepaald door aspecten als: stroom- en gas consumptie en adres. Eveneens zijn er meer zaken belangrijk dan enkel de energiekosten. Dit beïnvloed maar in kleine mate de uiteindelijke energierekening. Doorzoek maar eens jouw jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: leveringkosten, vastrecht, aansluitkosten, opslag duurzame energie, regiotoeslag: het wordt allemaal doorbelast. Tevens bieden veel aanbieders een hoge welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Deze loopt op van €115 tot +/- €250. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Nieuwe-Tonge.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het gaat om nogal een flinke berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Nu overstappen naar een goedkoop energiepakket in Dieren februari 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je geschatte verbruik in. Daarop vind je een overzicht met de goedkoopste energie aanbieders. Je treft à la minute de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Oversluiten is zo geregeld. Problemen bij het schatten van gas en stroom verbruik? Hier detecteer je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij voor verschillende situaties.


Soort woning Gasconsumptie
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit kWh Gas
1 persoon 1.950 kWh 725 m³
2 bewoners 2.125 kWh 1.100 m³
2 & 1 kind 2.825 kWh 1.325 m³
Familie (2 kinderen) 3.775 kWh 1.750 m³
Gezin + 3 kinderen 4.175 kWh 2.075 m³

Alle organisaties

Alle populaire providers vergelijken. Van Energiedirect.nl tot HVC.

Altijd de laagste prijs

Vind de goedkoopste leverancier. Dit scheelt je zo €465 per jaar.

Probleemloos overstappen

Profiteer van de overstapservice. Geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Dieren

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Wil jij een betaalbaar contract voor jouw energie? Hier tref je alle goedkope contracten. Door middel van onze zoekmachine kun jij direct energieprijzen Dieren vergelijken. Vul postcode + huisnummer & verbruiksgegevens in, en kies onmiddellijk de goedkoopste aanbieder. Meer weten over een bepaalde leverancier? Klik dan op de merkpagina. Check nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstbonussen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Gebruik het stappenplan hiernaast en vergelijk onmiddellijk de duurzaamste of de goedkoopste energieleverancier voor je huis. Lees nu verder over goedkoopste energie in Werkendam afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Dieren?

 1. Stap 1 is het invullen van je locatie (Gelderland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Geef aan bij welke leverancier je nu een contract hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Wil je grijze of groene stroom?
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Dieren februari 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Dieren? Op deze pagina doorzoek jij een lijstje met meest bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Eneco, Vattenfall, Greenchoice, NLE, Essent maar uiteraard ook Energiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, Qurrent, Budget Energie uitgaande van een verbruik van 2350 kWh tot 4350 kWh stroom plus 1150 m3 tot 1500 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Als consument maak je zelf uit naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Ben je bij contractvrij, ga jij verhuizen, of voel je je niet meer thuis bij jouw energiemaatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Goed om te weten: doorzoek uiteraard de kleine lettertjes van jouw energiemaatschappij. Wat is de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Dieren. Nadat je een bestelling hebt geplaatst ontvang je ter bevestiging een mail of brief van de gekozen energieaanbieder. Daarin vind jij alle tarieven en extra regels (zoals opslag duurzame energie, netbeheerkosten, regiotoeslag, leveringkosten, vastrecht: ) van het energiecontract. Dit kan per mail of post, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

Bedenktijd energiecontract

Zodra je de bevestiging ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze dagen kan je kosteloos, of een geldige reden op te geven, het pakket annuleren. Wil je dan niet? Het overstappen van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Oude contract opzeggen

Het oude gas en stroom pakket wordt stopgezet. Normaal gesproken wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Belangrijk: ga je van woning wisselen? Jij zult dan meestal het oude abonnement annuleren.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan de toekomstige maatschappij. In de regel gebeurt dit zo’n week voor het moment van overstappen, maar het kan ook best een paar dagen nadat het contract is ingegaan. Jouw toekomstige energiemaatschappij speelt de standen door aan de eerdere leverancier zodat deze de eindafrekening kan maken.

Het overstappen is gelukt

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de gekozen energiemaatschappij in Dieren. Het is nog even wachten op natuurlijk een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Deze schatting van verbruikskosten mag jij wijzigen. Bovendien krijg je de eindafrekening van jouw “oude” energiemaatschappij. Lees verder over “Powerpeers actietarief“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is momenteel een hot topic. Onder andere een gasvrij huis en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De twee meest interessante opties zijn zonnestroom en windenergie. Een groot aantal leveranciers werken hier dan ook graag mee. De aanbieders kopen deze windenergie en zonne-energie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen installeren voor je appartement of huis of gaan voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom en bovendien je overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. In ruil krijg je een tegemoetkoming in de gemeente Rheden.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zodoende verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs in vergelijking met Vaillant, Atag, Remeha, Nefit of Intergas ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn goede alternatieven.

Windenergie

Door het hele land zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Deze windturbines leveren volledig zuivere windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder energiepakket werkt met deze vorm van groene stroom. Meer hierover vind je in onze energievergelijker. Misschien iets voor je: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Gelderland.

Besparen op je verbruik

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. In het geval jij de energievraag vermindert heeft dat direct effect. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de uitstoot van CO2. Kies bijvoorbeeld bewust voor apparatuur met A of A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Dieren

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energieleveranciers in Dieren en bezuinig op gas en licht!