Energieleveranciers Werkendam Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €425 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Werkendam vergelijken is kinderspel met onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je checkt probleemloos de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Check alle speciale kortingsacties die je niet op de reguliere manier bij bijvoorbeeld Engie en Powerpeers ontvangt. Overstappen gaat simpel en prettig. Hieronder vergaar je praktische informatie en tips voor het zoeken naar een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat je moet weten over overstappen, en hoe het zit omtrent groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Werkendam

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Werkendam? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te betitelen die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt beïnvloed door factoren als: gas- en stroomverbruik en postcode. Verder ga je te kort door de bocht als je kijkt naar uitsluitend de energietarieven. Deze bepalen maar beperkt de maandelijks energierekeningen. Check maar eens jullie jaarafrekening: je vindt daar: leveringkosten, regiotoeslag, netbeheerkosten, energiebelasting, verbruikskosten: het is dus niet alleen het verbruik wat je betaalt. Ook hanteren de meeste maatschappijen een flinke welkomstkorting voor consumenten die overstappen. Doorgaans is dat zo’n €160 – €270. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Haarlo.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Je hebt te maken met nogal een gecompliceerde calculatie. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Werkendam juli 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en je geschatte verbruik in. Hierna volgt een lijst met de goedkoopste energiemaatschappijen. Je selecteert handig de goedkoopste leverancier van stroom en gas. De overstap is binnen no-time rond gemaakt. Tips gebruiken bij het schatten van jullie energieverbruik? Op deze pagina detecteer je het gemiddelde stroom- en gasverbruik bij verschillende gezinsgroottes en soort woningen.


Soort huis Gas
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Soort huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 1.975 kWh 625 m³
2 bewoners 2.125 kWh 1.025 m³
Gezin + 1 kind 2.925 kWh 1.400 m³
2 & 2 kinderen 3.400 kWh 1.600 m³
Familie (3 kinderen) 4.375 kWh 2.100 m³

Alle pakketten

Alle erkende providers vergelijken. Van Eneco tot Oxxio.

Vind het goedkoopste pakket

Eenvoudig vergelijken op prijs. Besparingen tot wel €415 per jaar.

Gelijk overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Je zit geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Werkendam

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Wil jij een betaalbaar energiecontract? Hier tref je alle goedkope contracten. Door gebruik te maken van onze zoekmachine kunnen jullie probleemloos energieprijzen Werkendam vergelijken. Vul jouw locatie en gas/licht inschatting in en bekijk à la minute de goedkoopste aanbieder. Meer weten over een zekere aanbieder? Dat is te vinden in de merkpagina. Ontdek nu de beste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan op deze pagina en ontdek binnen no-time de milieuvriendelijkste of voordeligste energieleverancier voor je verbruik. Ook interessant: goedkoopste energie in Oude Niedorp afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Werkendam?

 1. Voer jouw locatie in (Noord-Brabant)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en stap direct online over.

Populaire energiepakketten in Werkendam juli 2024

Hoe zit het met de meest populaire energiecontracten in Werkendam? Op deze website doorzoek jij een opsomming met meest bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Eneco, NLE, Greenchoice, Pure Energie, Essent + Qurrent, Powerpeers, Oxxio, Budget Energie, Energiedirect.nl berekend met een consumptie van 1700 kWh tot 2600 kWh stroom en 700 m3 t/m 1450 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In ons land maak je zelf uit waar jij je gas en licht inkoopt. Ben je bij contractvrij, ga je van huis wisselen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw maatschappij? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Advies: bekijk uiteraard de kleine lettertjes van het gekozen energiepakket. Heb je maken met een opzegtermijn of volgt er een boete bij vroegtijdige contractbreuk?

Contracten vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Werkendam. Nadat jij een contract hebt afgesloten krijg je een bevestigingsmail of brief van jouw aanstaande organisatie. Hierin zie jij de kosten en extra regels (onder andere regiotoeslag, vastrecht, energiebelasting, verbruikskosten, aansluitkosten: ) van het gekozen pakket. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen een week.

14 dagen bedenktijd

Op het moment dat je de bevestiging ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen kan je kosteloos en zonder opgaaf van reden je nieuwe abonnement opzeggen. Doe je niets? De overstap van energie is dan rechtsgeldig.

Opzeggen van oude contract

Het lopende gas & licht pakket zal worden opgezegd. Gewoonlijk wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Let op: krijg je een andere huis? Je moet dan zelf normaliter de huidige contracten moet opzeggen.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw aanstaande energieaanbieder. Dikwijls moet dit vlak voor de ingangsdatum, maar het kan ook best een paar dagen nadat het contract is ingegaan. Jouw toekomstige energieleverancier zal deze gegeven doorzetten naar je voormalige leverancier die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Heb jij alle stappen afgerond? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en begint de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Werkendam. Hiervoor krijg je een bevestiging met daarbij een indicatie van het termijnbedrag (voorschot). Je kunt dit gewoon bijstellen. Daarnaast ontvang jij een overzicht + eindafrekening van jouw “oude” energieaanbieder. Bezoek nu “gas licht Greenchoice“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is hedendaags een belangrijk thema. Hierbij kun je denken aan een woning zonder gas en je CO2 uitstoot verminderen. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De twee meest interessante alternatieven zijn zon en wind (energie). Een groot aantal energie-aanbieders hebben dat in hun portfolio. De organisaties reserveren zonne-energie en stroom afkomstig van wind zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Omtrent zonne-energie heb je 2 opties: zonnepanelen installeren voor op je eigen huis of specifiek zoeken naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zelf zonnepanelen plaatsen is vaak erg winstgevend. Je kunt je eigen stroom gebruiken en tevens je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. In ruil krijg je terugleververgoeding in de gemeente Werkendam.

CV vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp zien we meer en meer terug. Daardoor verbruik je amper nog gas. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Hybride warmtepompen zijn nog wel aan de prijs als je ze legt naast een Intergas, Remeha, Atag, Vaillant of Nefit ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Zonneboilers, Pelletkachels en Infraroodpanelen zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Door heel Nederland vormen windmolens het landschap. Deze windturbines leveren grote hoeveelheden windstroom voor NL huishoudens. Niet ieder aanbieder is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer daarover zul je in de energievergelijker terugvinden. Ook interessant: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Noord-Brabant.

Minder energie consumeren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Op het moment dat je jouw energieconsumptie weet te verkleinen zal de besparing groot zijn. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op CO-2 uitstoot. Koop specifiek apparaten met een A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Werkendam

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energieleveranciers in Werkendam en bespaar op gas en licht!