Energieleveranciers Den Burg Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €235 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Den Burg vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit met onze energievergelijker! Snel online energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je bekijkt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die voldoet aan jouw eisen. Je vind hier alle tijdelijke welkomstkortingen die men standaard niet bij bijv. Energieflex of Powerpeers kan afsluiten. Het oversluiten gaat moeiteloos en gebruiksvriendelijk. Op deze pagina bekijk je nuttige toelichtingen en adviezen ter ondersteuning bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je het beste kunt vergelijken, wat precies de overstapservice is, en wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Den Burg

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Den Burg? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te markeren waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie: stroom- en gasverbruik en woning. Verder zijn er meer zaken belangrijk dan enkel de energiekosten. Dat beslaat maar in kleine mate de maandelijks energierekeningen. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van de energieleverancier: leveringkosten, netbeheerkosten, energiebelasting, regiotoeslag, verbruikskosten: het telt allemaal mee. Bovendien verstrekken enkele maatschappijen een hoge welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Doorgaans is dat zo’n €95 tot +/- €290. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Nieuw Namen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het betreft best een ingewikkelde berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Dat doet onze gratis energievergelijker. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Den Burg juni 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en een schatting van je energieverbruik in. Daarop volgt een opsomming met beschikbare energiecontracten. Je treft eenvoudig de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. De overstap is kinderspel, het is snel doorgevoerd. Advies nodig bij het schatten van gas en stroom verbruik? Op energieleverancieractie.nl check je het gas- en stroomverbruik van verschillende type woningen en huishouden.


Omschrijving Gas
Appartement 875 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.925 kWh 750 m³
2 bewoners 2.300 kWh 1.075 m³
2 & 1 kind 2.900 kWh 1.350 m³
Gezin + 2 kinderen 3.700 kWh 1.750 m³
Familie (3 kinderen) 4.325 kWh 2.025 m³

Alle organisaties

Alle populaire maatschappijen vergelijken. Van Greenchoice tot HVC.

Bekijk het goedkoopste pakket

Eenvoudig vergelijken op prijs. Besparingen tot wel €485 per jaar.

Gelijk overstappen

Dankzij de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Den Burg

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een betaalbaar energiepakket? Dan zit je hier helemaal goed! Door gebruik te maken van de vergelijker kan jij eenvoudig energieprijzen Den Burg vergelijken. Geef je huisnummer en postcode & gas/licht inschatting in en selecteer binnen no-time het goedkoopste contract. Meer weten over een zekere aanbieder? Klik dan op website van de aanbieder. Vergelijk nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Meteen gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan rechts en bekijk meteen de “groenste” of voordeligste energieleverancier voor jouw situatie. Vind alles uit over goedkoopste energie in Waterhuizen afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Den Burg?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Noord-Holland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul de exacte kWh en M3 in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Kies eventueel het filter voor groene stroom.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Den Burg juni 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Den Burg? Onder dit stukje doorzoek jij een tabel met beschikbare pakketten van populaire energiemaatschappijen als Vattenfall, Essent, Eneco, Greenchoice, Pure Energie maar ook Budget Energie, Energiedirect.nl, ENGIE, Qurrent, Powerpeers gerekend met een verbruik van 1900 kWh tot 3250 kWh stroom plus 1350 m3 t/m 1500 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier, hoe werkt dat?

In ons land maak je zelf uit bij wie je gas en licht afneemt. Ben je bij contractvrij, ga je van huis wisselen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw energieleverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Let op: doorzoek wel de voorschriften van de huidige energieleverancier. Hoe zit het met de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Den Burg. Als je aankoop is verzonden ontvang je een bevestiging van de nieuwe aanbieder. Daarin tref je afgesproken prijzen en voorwaarden (bijvoorbeeld energiebelasting, aansluitkosten, opslag duurzame energie, verbruikskosten, leveringkosten: ) van jouw nieuwe pakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, vaak binnen een week.

Wettelijke bedenktijd

Nadat je de bevestiging ontvangen hebt, heb je nog 14 dagen bedenktijd. In deze periode mag je gratis, of een geldige reden op te geven, jouw aanvraag annuleren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie is dan bindend.

Oude contract opzeggen

Je huidige energiepakket wordt opgezegd. Doorgaans doet de nieuwe aanbieder dit. Advies: ga je van woning wisselen? In dat geval moet je zelf dikwijls het contract opzeggen (online of per brief).

Het doorgeven van meterstanden

Voor een succesvolle overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de nieuwe energieaanbieder. Gewoonlijk gebeurt dit zo’n week voor de datum van overstap, maar soms gebeurt het ook 14 dagen na de overstap. De nieuwe aanbieder stuurt de standen door naar de “vroegere” maatschappij zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt

Het hele stappenplan afgerond? Dan wordt de overstap afgerond, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de geselecteerde energiemaatschappij in Den Burg. Je kunt rekenen op uiteraard een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze inschatting van kosten kan je altijd bewerken. Daarnaast krijg jij jouw persoonlijke eindafrekening van jouw “oude” aanbieder. Bekijk nu “De Vastelastenbond actietarief“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is hedendaags iets waar veel mensen mee bezig zijn. Denk aan een gasvrij huis en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe kan ik aan de slag met groene energie? De 2 meest toegepaste manieren zijn zon en wind (energie). Een groot aantal leveranciers doen hier aan mee. De aanbieders halen deze windenergie en zonne-energie bij bedrijven uit binnen- en buitenland.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen installeren voor jullie eigen woning of gaan voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan al snel lonen. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken plus je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Je krijgt daarvoor een aantrekkelijk tarief in de gemeente Texel.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De traditionele cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Op die manier verbruik je amper nog gas. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen zijn relatief prijzig i.v.m. een Vaillant, Remeha, Nefit, AWB of Atag ketel. Er is wel een subsidie (ISDE) beschikbaar. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Pelletkachels zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door het hele land kom je windmolens tegen. Een windturbine levert grote hoeveelheden windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elk energiecontract werkt met deze vorm van groene stroom. De mogelijkheid hierop te selecteren kan je bekijken in de energievergelijker. Misschien iets voor je: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Noord-Holland.

Energieverbruik reduceren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Op het moment dat je het verbruik van energie weet te beperken kan je flink besparen. Niet alleen op de kosten, maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Ga zoveel mogelijk voor huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Den Burg

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energiepakketten in Den Burg en betaal minder voor gas en licht!