Energieleveranciers Dedgum Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar tot €345 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Dedgum vergelijken doe je razendsnel middels onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je ontdekt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Ontdek tijdelijke aanbiedingen die men standaard niet bij bedrijven als Fenor en NLE kan afsluiten. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat moeiteloos en kost slechts een paar minuten. Hieronder vergaar je nuttige feiten en handreikingen ten behoeve van het vinden van de goedkoopste energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat precies de overstapservice is, en wat de mogelijkheden zijn rondom groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Dedgum

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Dedgum? Het is onmogelijk één energieleverancier te markeren die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit hangt af van aspecten als: energieverbruik en woonplaats. Bovendien ga je te kort door de bocht als je kijkt naar exclusief de energietarieven. Deze bepalen maar beperkt de uiteindelijke energierekening. Inspecteer maar eens de laatste energie jaarrekening: energiebelasting, netbeheerkosten, verbruikskosten, opslag duurzame energie, leveringkosten: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Verder bieden flink wat aanbieders een royale welkomstpremie bij het overstappen. Deze loopt op van €85 tot +/- €225. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Nes-Heerenveen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het is een behoorlijk moeilijke berekening. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Gelijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Dedgum juli 2024? Voer allereerst jouw woonplaats in en hoeveel stroom en gas je verbruikt in. Daarop tref jij een opsomming met relevante energiemaatschappijen. Je ontdekt gemakkelijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. De overstap stelt niet veel voor, het is zo rond gemaakt. Problemen bij het schatten van jouw verbruik? Op energieleverancieractie.nl bekijk jij het gas- en stroomverbruik van voor een aantal situaties.


Omschrijving Verbruik
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.475 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.400 m³

Samenstelling huishouden Stroom Gas
1 persoons huishouden 1.900 kWh 625 m³
2 personen 2.450 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 2.700 kWh 1.400 m³
2 & 2 kinderen 3.450 kWh 1.700 m³
Familie (3 kinderen) 4.025 kWh 1.900 m³

Alle organisaties

Alle populaire aanbieders vergelijken. Van Energieflex tot Oxxio.

Besparen op je energie

Niet langer een hoge rekening. Besparingen mogelijk tot €365 per jaar.

A la minute overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Altijd voorzien van gas en stroom.

Energieprijzen vergelijken in Dedgum

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Geïnteresseerd in een voordelig contract? Dan ben je hier aan het juiste adres! D.m.v. de vergelijker kun jij binnen no-time energieprijzen Dedgum vergelijken. Voer je adres + verbruiksgegevens in, en zoek meteen de goedkoopste leverancier. Meer info over een bepaalde leverancier? Ga dan verder naar website van de aanbieder. Profiteer nu van de belangrijkste energie aanbiedingen en welkomstbonussen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan op deze pagina en vind snel de duurzaamste of voordeligste energieleverancier voor je verbruik. Lees nu verder over goedkoopste energie in Warfhuizen afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Dedgum?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Friesland)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en laat de overstapservice het werk doen.

Populaire energiepakketten in Dedgum juli 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Dedgum? Op de site doorzoek jij een ranglijst van standaard pakketten van energiemaatschappijen zoals Pure Energie, Eneco, Greenchoice, NLE, Vattenfall maar uiteraard ook ENGIE, Oxxio, Qurrent, Powerpeers, Energiedirect.nl op basis van een verbruik van 1500 kWh tot 4250 kWh stroom plus 1150 m3 tot 1450 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Als consument kies je zelf bij wie je gas en licht afneemt. Is het einde van de contractperiode in zicht, heb je een nieuwe woning gekocht, of voel je je niet meer thuis bij jullie actuele leverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Goed om te weten: achterhaal ten alle tijde de condities van het huidige contract. Welke opzegtermijn geldt er, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in Dedgum. Nadat je een bestelling hebt geplaatst zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van de geselecteerde maatschappij. Hierin bekijk jij alle tarieven en voorwaarden (zoals opslag duurzame energie, leveringkosten, energiebelasting, aansluitkosten, verbruikskosten: ) van het gekozen pakket. Dit kan per mail of post, en het duurt een paar dagen.

Wettelijke bedenktijd

Op het moment dat het nieuwe contract binnen is, heb je recht op een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze termijn mag je zonder consequenties en zonder specifieke reden je nieuwe abonnement opzeggen. Vind je het allemaal prima? De overstap van energie is dan rechtsgeldig.

Opzeggen van huidige energiecontract

Het lopende pakket wordt stopgezet. In de regel doet de nieuwe aanbieder dit. Belangrijk: staat er een verhuizing op stapel? Je moet dan zelf dikwijls de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een geslaagde overstap wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw “nieuwe” energieaanbieder. Dikwijls doe je dit zo’n week voor de datum van overstap, maar soms gebeurt het ook 15 dagen nadat het contract is ingegaan. Jouw aanstaande aanbieder communiceert dit weer richting de eerdere aanbieder zodat deze de eindafrekening kan maken.

Het overstappen is gelukt

Is alles gelukt? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en start de levering van stroom en gas door de gekozen energiemaatschappij in Dedgum. Je ontvangt hiervan uiteraard een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Dit bedrag mag je gewoon corrigeren. Bovendien incasseer jij een overzicht + eindafrekening van de “vroegere” energieaanbieder. Bezoek nu “Liander actie“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is hedendaags iets waar veel mensen mee bezig zijn. Hierbij kun je denken aan gasvrij wonen en besparen op de CO2 uitstoot. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De 2 meest toegepaste manieren zijn wind en zon (stroom). De meeste energiemaatschappijen werken hier dan ook graag mee. De leveranciers importeren zonne-energie en windenergie zowel bij Nederlandse bedrijven als EU.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie zijn er meerdere keuzes: zelf zonnepanelen aanschaffen voor op je eigen huis of speciaal op zoek gaan naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen is heel interessant. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en natuurlijk het overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. In ruil krijg je een aantrekkelijk tarief in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Gasketel vervangen voor warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Op die manier zal je gasverbruik significant dalen. Wanneer we het hebben over zonne-energie. De (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs als je ze legt naast een Vaillant, Intergas, Remeha, Nefit of Atag ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Zo kan je direct besparen op de energienota. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties kom je windmolens tegen. Windturbines genereren grote hoeveelheden windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder maatschappij is automatisch aanbieder van groene stroom. Extra info hierover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets van de laatste jaren: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Zodra jij jouw persoonlijke energieconsumptie kunt terugdringen kan je dat aanzienlijk besparen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Houd rekening met apparaten met een A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Dedgum

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk energiepakketten in Dedgum en bezuinig op gas en licht!