Energieleveranciers De Tike Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €345 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in De Tike vergelijken gaat supersnel met behulp van onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je ziet eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je checkt zo veel unieke acties die je niet via de website van bedrijven als Essent en Qwint ontvangt. Het oversluiten gaat handig en rap. Op deze pagina vind jij nuttige gegevens en support t.b.v. het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat je moet weten over overstappen, en hoe het zit ten aanzien van groene energie.


De goedkoopste energieleverancier De Tike

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in De Tike? Er is helaas niet één energieleverancier aan te duiden die daadwerkelijk het meest voordelig is. Het is afhankelijk van indicatoren zoals: verbruik (kWh en m3) en adres. Uiteraard ga je te kort door de bocht als je kijkt naar puur de energietarieven. Dat bepaalt slechts ten dele de maandelijks energierekeningen. Check maar eens jullie jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: netbeheerkosten, energiebelasting, verbruikskosten, vastrecht, opslag duurzame energie: het telt allemaal mee. Daarnaast geven enkele maatschappijen een vorstelijke welkomstpremie voor consumenten die overstappen. Deze loopt op van €115 t/m €235. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Naarden.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het gaat om een behoorlijk gecompliceerde rekensom. Schrik niet: dit hoef jij niet allemaal te doen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Meteen overstappen naar een goedkoop energiepakket in De Tike juli 2024? Vul jouw postcode + huisnummer, en een schatting van je energieverbruik in. Daarna tref jij een resultatenpagina met relevante energiecontracten. Je treft meteen de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen is binnen enkele minuten rond gemaakt. Advies nodig bij het invoeren van jullie energieverbruik? Op de site bekijk jij het gas- en stroomverbruik van voor een aantal situaties.


Type huis Gas
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.450 m³
2 onder 1 kap 1.700 m³
Vrijstaande woning 2.100 m³

Gezinssamenstelling Stroom / Elektriciteit Gas
1 bewoner 1.875 kWh 625 m³
2 bewoners 2.200 kWh 1.000 m³
Gezin + 1 kind 3.100 kWh 1.425 m³
2 & 2 kinderen 3.700 kWh 1.800 m³
Familie (3 kinderen) 4.025 kWh 2.000 m³

Alle organisaties

Alle betrouwbare maatschappijen vergelijken. Van Huismerk Energie tot Vattenfall.

Altijd de laagste prijs

Niemand wil teveel betalen voor energie. Dit scheelt je zo €365 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Dat doe je dankzij de overstapservice. Geen moment zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in De Tike

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Op zoek naar een goedkoop contract? Dan ben je hier aan het juiste adres! Via de vergelijker kan jij eenvoudig energieprijzen De Tike vergelijken. Vul postcode + huisnummer en ook gas/licht inschatting in en bekijk moeiteloos de goedkoopste aanbieder. Meer informatie m.b.t. een bepaalde aanbieder? Dit vind je in de overkoepelende merksite. Ontdek nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en welkomstkortingen. Vandaag nog overstappen? Gebruik goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
A la minute gas en elektriciteit vergelijken? Bekijk de handige stappen hiernaast en vergelijk onmiddellijk de “groenste” of meest goedkope energieleverancier voor jouw situatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Wageningen afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in De Tike?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Selecteer het aantal personen in het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (1 jaar tot 5 jaar, of variabel contract).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in De Tike juli 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in De Tike? Nu check je een tabel met veel bestelde pakketten van populaire energiemaatschappijen als Vattenfall, Eneco, Essent, NLE, Greenchoice en natuurlijk Qurrent, Budget Energie, Energiedirect.nl, ENGIE, Powerpeers uitgaande van een verbruik van 2100 kWh tot 2900 kWh stroom en 950 m3 tot 1850 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag bepaal je zelf naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Ben je bij contractvrij, heb je een nieuwe woning gekocht, of ben je ontevreden over jouw leverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Goed om te weten: check wel de condities van jouw energiemaatschappij. Wat is de opzegtermijn, en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in De Tike. Op het moment dat je nieuwe bestelling is afgerond krijg je een bevestigingsmail of brief van jullie nieuwe energieleverancier. Hierin zie jij de kosten en condities (bijvoorbeeld regiotoeslag, energiebelasting, aansluitkosten, verbruikskosten, netbeheerkosten: ) van het energiepakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, en het duurt een paar dagen.

14 dagen bedenktijd

Wanneer je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze termijn mag je zonder consequenties, of een uitgebreide toelichting te geven, het contract ongeldig verklaren. Onderneem je geen actie? De overstap van energie zal dan actief worden op de afgesproken datum.

Oude contract opzeggen

Jullie vorige pakket zal worden opgezegd. Dikwijls wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: staat er een verhuizing op stapel? Jij zult dan dikwijls het energiecontract beëindigen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

De overstap goed regelen? Dan ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de toekomstige leverancier. Normaliter wordt dit van je gevraagd vlak voor de gekozen dag van overstappen, maar het kan vaak nog tot 14 dagen na de overstapdatum. Jouw toekomstige leverancier speelt de standen door aan jouw oude energieleverancier die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Je bent overgestapt van energie

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door de nieuwe energiemaatschappij in De Tike. Hiervoor krijg je een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze inschatting van kosten kan je altijd bewerken. Daarnaast incasseer jij de eindafrekening van de eerdere energiemaatschappij. Lees verder over “MAIN Energie actie“.

Zonnepanelen en groene energie, kan ik dat ook?

Duurzame energie is vandaag de dag een hot topic. Onder andere gasvrij wonen en minder CO2 uitstoten. Wat kan ik zelf doen met groene energie? De 2 meest toegepaste mogelijkheden zijn zon en wind (energie). Een groot aantal leveranciers werken hier dan ook graag mee. De bedrijven importeren zonnestroom en windenergie vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie zijn er meerdere keuzes: zelf zonnepanelen aanschaffen voor jullie eigen woning of bewust de keuze maken voor een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Investeren in zonnepanelen is aantrekkelijk (terugverdientijd). Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en tevens jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Dit wordt in de volksmond ‘salderen’ genoemd. In ruil krijg je een redelijke vergoeding in de gemeente Smallingerland.

CV vervangen door Warmtepomp

De cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zodoende verbruik je amper nog gas. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop wanneer je het vergelijk met een Vaillant, Intergas, Nefit, AWB of Atag ketel. De ISDE subsidie kun jij hierop wel toepassen. Je kunt flink besparen op de energierekening. Infraroodpanelen, Zonneboilers en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door heel Nederland kom je windmolens tegen. Een windturbine levert 100% groene windstroom voor woningen in ons land. Niet ieder energiecontract biedt groene stroom via wind. Een uitgebreide filter kan je bekijken in de energievergelijker. Misschien iets voor je: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Minder energie consumeren

Wil je echt groen zijn? Neem dan het actuele verbruik onder de loep. In het geval jij jouw persoonlijke energieconsumptie weet te verkleinen kan je dat aanzienlijk besparen. Niet onbelangrijk zullen de kosten minder worden, maar ook op de milieubelasting. Koop specifiek huishoudelijke apparatuur met A+ energielabel of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in De Tike

Verhuizen of contract verlopen en wil je overstappen van energie? Vergelijk energieleveranciers in De Tike en bespaar op gas en licht!