Energieleveranciers De Bilt Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar tot €425 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in De Bilt vergelijken is gemakkelijk dankzij onze energievergelijker! Wil jij ook energie vergelijken? Voer je gegevens in, en je achterhaalt ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Je vind hier alle exclusieve welkomstacties die je niet op de reguliere manier bij onder andere E.ON en NLE kunt vinden. Het oversluiten gaat gemakkelijk en kost slechts een paar minuten. Hieronder vind je toepasbare informatie en handreikingen ter ondersteuning bij het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, wat je moet weten over overstappen, en wat er allemaal mogelijk is met betrekking tot groene energie.


De goedkoopste energieleverancier De Bilt

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in De Bilt? Het is onmogelijk één energieleverancier te betitelen die de laagste prijzen hanteert. Dit wordt beïnvloed door jouw specifieke wensen: energieverbruik en adres. Ook moet je meer mee laten wegen dan alleen de energietarieven. Deze bepalen maar beperkt je rekening voor de energie. Check maar eens jullie jaarrekening: jij betaalt opslag duurzame energie, leveringkosten, regiotoeslag, verbruikskosten, vastrecht: het wordt allemaal doorbelast. Verder hanteren sommige bedrijven een hoge welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Doorgaans is dat zo’n €185 tot €225. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Minnertsga.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Het betreft nogal een flinke rekensom. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in De Bilt februari 2024? Geef je adresgegevens plus je geschatte verbruik in. Daarna check je een tabel met relevante energiecontracten. Je ontdekt ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is kinderspel, het is snel gedaan. Moeite bij het doorgeven van je jaarlijkse energiegebruik? Op energieleverancieractie.nl bekijk jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor een aantal situaties.


Soort huis Verbruik
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.350 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Soort huishouden Stroom / Elektriciteit Gas
1 persoon 1.825 kWh 600 m³
2 personen 2.150 kWh 1.075 m³
2 & 1 kind 2.775 kWh 1.500 m³
2 & 2 kinderen 3.500 kWh 1.675 m³
Familie (3 kinderen) 4.275 kWh 2.100 m³

Alle maatschappijen

Alle bekende partijen vergelijken. Van Energieflex tot aan Pure Energie.

Altijd de laagste prijs

Nooit meer teveel betalen. Besparingen tot wel €465 per jaar.

Probleemloos overstappen

Ontdek het gemak van de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in De Bilt

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Op zoek naar een betaalbaar pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Door gebruik te maken van de vergelijker kan jij rap energieprijzen De Bilt vergelijken. Vul postcode + huisnummer plusenergieverbruik in en selecteer vlug het goedkoopste pakket. Meer info over een bepaalde aanbieder? Ga dan verder naar site van de leverancier. Stap nu over naar alle energieaanbiedingen en actiekortingen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Wil jij ook geld besparen en gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan hiernaast en check meteen de milieuvriendelijkste of goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Vredenheim afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in De Bilt?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Utrecht)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Geef jouw voorkeur voor het variabele of vaste tarief.
 5. Maak een keuze uit de contracten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en zet de overstap online in werking.

Populaire energiepakketten in De Bilt februari 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in De Bilt? Op de site vind jij een aantal van standaard pakketten van aantrekkelijke energiemaatschappijen zoals Essent, Vattenfall, Greenchoice, NLE, Pure Energie en natuurlijk ENGIE, Energiedirect.nl, Budget Energie, Oxxio, Powerpeers berekend met een consumptie van 2450 kWh t/m 4150 kWh stroom plus 1150 m3 – 1500 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat moet ik weten over overstappen van energieleverancier?

Vandaag de dag bepaal je zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Is jouw energiecontract verlopen, ga je van huis wisselen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw leverancier? Je kunt dan overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Advies: bekijk wel de voorwaarden van de energieaanbieder. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en gebruik de overstapservice voor energiebedrijven in De Bilt. Nadat je nieuwe bestelling is afgerond ontvang je ter bevestiging een mail of brief van jouw aanstaande maatschappij. In dit schrijven vind je afgesproken prijzen en extra regels (denk aan netbeheerkosten, regiotoeslag, energiebelasting, verbruikskosten, vastrecht: ) van het energiepakket. Dit wordt digitaal en/of per post verstuurd, doorgaans binnen 2 weken.

2 weken bedenktijd

Als het nieuwe contract binnen is, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. In deze 14 dagen kan je kosteloos en zonder je te hoeven verantwoorden het contract ongeldig verklaren. Doe je niets? De overstap van energie is dan bindend.

Oude energiepakket opzeggen

Je oude gas & licht pakket wordt beëindigd. Normaliter zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Goed om te weten: ga je van woning wisselen? Dan moet je zelf in de regel het contract opzeggen (online of per brief).

Meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken wordt gevraagd de actuele meterstanden te sturen aan jouw toekomstige leverancier. In de meeste gevallen gebeurt dit een paar dagen voor de datum van overstap, hoewel het soms ook uitloopt tot twee weken na de gekozen overstapdatum. Jouw aanstaande leverancier geeft dit door aan jouw oude energiemaatschappij waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energie

Is dit allemaal goed gegaan? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de gekozen energiemaatschappij in De Bilt. Ze sturen jou hiervan een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon verlagen. Daarnaast incasseren jullie een eindafrekening van de “vroegere” energieleverancier. Ga verder naar “Vandebron welkomstkorting“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een veelbesproken doelstelling. Onder andere je huis gasvrij verwarmen en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe kan ik groene energie gebruiken? 2 relevante opties zijn manieren zijn wind en zon (stroom). Het gros van de energieleveranciers hebben dat in hun portfolio. De leveranciers reserveren zonne-energie en stroom afkomstig van wind bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Aangaande zonne-energie kun jij kiezen: zelf zonnepanelen aanschaffen voor jullie eigen woning of speciaal op zoek gaan naar een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Investeren in zonnepanelen is heel interessant. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken plus je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Dit noemen we ook wel salderen. Daarvoor heb je recht op een redelijke vergoeding in de gemeente De Bilt.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Op die manier gaat je gasverbruik flink omlaag. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog wel aan de prijs wanneer je het vergelijk met een Atag, AWB, Vaillant, Nefit of Intergas ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Je kunt flink besparen op de energiekosten. Het warmtenet, Zonneboilers en Infraroodpanelen zijn ook innovatieve producten.

Windenergie

Door het hele land vormen windmolens het landschap. De windturbine voorziet in schone windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet elk energiepakket doet hier aan mee. De mogelijkheid hierop te selecteren vind je in onze energievergelijker. Nieuw: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Utrecht.

Minder energie consumeren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Kijk dan ook kritisch naar je eigen verbruik. Als jij de energievraag reduceert zal de besparing groot zijn. Niet alleen maar op de energienota, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in De Bilt

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energieleveranciers in De Bilt en bespaar op gas en licht!