Energieleveranciers Collendoorn Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €295 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Collendoorn vergelijken gaat eenvoudig middels onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul de vergelijker in, en je ziet ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Met veel speciale kortingsacties die je niet via de website van bijv. Engie en Innova Energie kan scoren. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat handig en vlug. Op de site doorzoek jij nuttige aanwijzingen en tips ter ondersteuning bij het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, meer info over overstappen, en wat jij kunt doen ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Collendoorn

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Collendoorn? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te bestempelen die daadwerkelijk het meest voordelig is. Het is afhankelijk van indicatoren zoals: verbruik (kWh en m3) en woning. Bovendien moet je verder kijken dan puur de energiekosten. Dat bepaalt slechts deels de maandelijks energierekeningen. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening: jij betaalt vastrecht, energiebelasting, leveringkosten, aansluitkosten, regiotoeslag: stuk voor stuk kostenposten die meetellen. Tevens geven veel leveranciers een flinke welkomstkorting als je jouw contract oversluit. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €185 tot +/- €215. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Middelie.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

In het kort: Je hebt te maken met nogal een complexe berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. À la minute overstappen naar een goedkoop energiepakket in Collendoorn juni 2024? Geef je adresgegevens plus je geschatte verbruik in. Daarop vind je een resultatenpagina met relevante energiemaatschappijen. Je selecteert direct de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Oversluiten stelt niet veel voor, het is zo geregeld. Problemen bij het invullen van je jaarlijkse energiegebruik? Op deze website check je het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij verschillende type woningen en huishouden.


Soort woning Verbruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.650 m³
Vrijstaande woning 2.300 m³

Soort huishouden Elektriciteit Gas
1 persoon 1.950 kWh 675 m³
2 personen 2.325 kWh 1.025 m³
2 & 1 kind 3.000 kWh 1.400 m³
Familie (2 kinderen) 3.525 kWh 1.775 m³
Familie (3 kinderen) 4.275 kWh 1.950 m³

Alle aanbieders

Alle populaire aanbieders vergelijken. Van Essent tot Oxxio.

Besparen op de energienota

Neem afscheid van hoge rekeningen. Besparingen tot wel €305 per jaar.

A la minute overstappen

Daarvoor gebruik je de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Collendoorn

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Op zoek naar een betaalbaar pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Door gebruik te maken van onze tool kun jij onmiddellijk energieprijzen Collendoorn vergelijken. Vul jouw locatie & stoom/gas verbruik in en zoek direct het goedkoopste contract. Meer details over een zeker contract? Klik dan op de merkpagina. Check nu alle energieaanbiedingen en de hoogste kortingen. Binnen 5 minuten ben je overgestapt op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan op deze pagina en vergelijk snel de “groenste” of meest goedkope energieleverancier voor jouw situatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste energie in Vlist afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Collendoorn?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Overijssel)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Kies de contractsduur die bij je past (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Klik op de aanbieding van je voorkeur en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Collendoorn juni 2024

Wat zijn nu de populaire energiecontracten in Collendoorn? Onder dit stukje doorzoek jij een ranglijst van gangbare pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Eneco, Greenchoice, Essent, NLE, Vattenfall + ENGIE, Qurrent, Budget Energie, Energiedirect.nl, Powerpeers uitgaande van een verbruik van 2100 kWh – 2750 kWh stroom plus 1200 m3 tot 1600 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In Nederland ben jij in control naar welk bedrijf je gaat om gas en licht af te nemen. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je van huis wisselen, of wil je gewoon af van jouw bestaande maatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Overstappen kan op ieder gewenst moment. Advies: bekijk wel de opgestelde regels van jouw energiemaatschappij. Wat heb je afgesproken qua opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Pakketten vergelijken en overstappen

Voer alle gegevens in die worden gevraagd en stap eenvoudig online over naar energiebedrijven in Collendoorn. Wanneer je een bestelling hebt geplaatst zal er maar mail / bevestigingsbrief binnenkomen van jouw aanstaande energieaanbieder. In deze mail of brief tref jij de prijzen en kleine lettertjes (onder andere energiebelasting, netbeheerkosten, aansluitkosten, vastrecht, opslag duurzame energie: ) van het gekozen pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, en het duurt een paar dagen.

2 weken bedenktijd

Zodra je de bevestiging ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze 14 dagen heb je de mogelijkheid om gratis, of een geldige reden op te geven, het contract ongeldig verklaren. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Oude contract opzeggen

Jullie oude gas & licht pakket wordt beëindigd. Doorgaans doet de nieuwe aanbieder dit. Let op: overstappen vanwege verhuizing? In dat geval moet je zelf gewoonlijk de huidige contracten moet opzeggen.

Meterstanden doorgeven

Voor een correcte afhandeling moet je de meterstanden tijdig doorgeven aan jouw “nieuwe” energieaanbieder. Dikwijls gebeurt dit enkele dagen voor passeren van de datum van overstap, maar soms gebeurt het ook 1 of 2 weken nadat het contract is ingegaan. De nieuwe leverancier geeft dit door aan jouw oude energieleverancier waarna jij snel de eindafrekening kan verwachten.

Overstap is geslaagd

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de “nieuwe” energiemaatschappij in Collendoorn. Ze sturen jou hiervan vanzelfsprekend een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze mag je op ieder moment bewerken. Daarbij incasseer je de eindafrekening van de “vroegere” energieaanbieder. Bezoek nu “Energieflex welkomstkorting“.

Groene stroom met zonnepanelen combineren?

Duurzame energie is vandaag de dag iets waar veel mensen mee bezig zijn. Denk aan gasvrij wonen en besparen op de CO2 uitstoot. Hoe kan ik groene energie gebruiken? De 2 meest toegepaste mogelijkheden zijn zonnestroom en windenergie. Een groot aantal energiemaatschappijen hebben dit al geïntegreerd. De bedrijven halen deze zonne-energie en windenergie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er 2 mogelijkheden: investeren in zonnepanelen voor op je eigen huis of specifiek zoeken naar een stroomleverancier die werkt met zonne-energie. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Je kunt je huis dan voorzien eigen stroom plus je teveel opgewekte stroom terugleveren aan het net. Ook wel bekend als salderen. Daarvoor heb je recht op een leuke prijs in de gemeente Hardenberg.

CV vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Zo zal je gasverbruik significant dalen. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. De (hybride) warmtepompen vergen een aardige investering in vergelijking met Atag, Nefit, AWB, Vaillant of Remeha ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Zo kan je direct besparen op de energiekosten. Pelletkachels, Het warmtenet en Infraroodpanelen kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

In alle provincies vormen windmolens het landschap. Windturbines dragen bij aan grote hoeveelheden windstroom voor woningen in ons land. Niet elke maatschappij is automatisch aanbieder van groene stroom. De mogelijkheid hierop te selecteren kan je bekijken in de energievergelijker. Wat ook in opkomst is: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Overijssel.

Energieverbruik reduceren

Vind jij een schoner milieu belangrijk? Dan moet je kijken naar jullie elektriciteit consumptie. In het geval je jouw eigen verbruik weet te verkleinen kan je flink besparen. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Koop specifiek zuinige apparaten en A++ labels of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Collendoorn

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk energieleveranciers in Collendoorn en bespaar op gas en licht!