Energieleveranciers Castricum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €325 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Castricum vergelijken gaat supersnel via onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul alle velden in, en je bekijkt à la minute de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je checkt zo veel speciale welkomstkortingen die je niet op de reguliere manier bij aanbieders zoals DELTA en Oxxio kunt vinden. Overstappen gaat simpel en snel. Op deze pagina vergaar je bruikbare toelichtingen en adviezen ten behoeve van het vinden van een voordelige energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Castricum

Welke energiemaatschappij moet ik kiezen voor goedkope energie in Castricum? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te kwalificeren waar jij het goedkoopst uit bent. Het heeft te maken met aspecten als: stroom- en gas consumptie en woning. Bovendien zijn er meer zaken belangrijk dan puur de energietarieven. Deze bepalen maar in kleine mate de energienota. Controleer maar de energie jaarrekening: aansluitkosten, netbeheerkosten, energiebelasting, regiotoeslag, vastrecht: het wordt allemaal doorbelast. Tevens geven sommige aanbieders een hoge welkomstkorting bij het overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €110 – €195. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Metslawier.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Ok: Het is een aanzienlijk ingewikkelde rekensom. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Castricum mei 2024? Geef je adresgegevens plus je totale jaarverbruik in. Daarop volgt een resultatenpagina met de beste energiemaatschappijen. Je ontdekt simpel de goedkoopste leverancier van stroom en gas. De overstap is binnen no-time rond gemaakt. Advies nodig bij het schatten van je gas & licht gebruik? Hieronder check je het stroomverbruik en gasverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Omschrijving Gasconsumptie
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.325 m³
Hoekwoning 1.400 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.200 m³

Samenstelling huishouden Stroom kWh Gas
1 persoon 1.900 kWh 700 m³
2 personen 2.200 kWh 1.150 m³
2 & 1 kind 2.825 kWh 1.375 m³
Gezin + 2 kinderen 3.575 kWh 1.675 m³
Gezin + 3 kinderen 4.050 kWh 1.925 m³

Alle maatschappijen

Alle bekende aanbieders vergelijken. Van Energiedirect.nl tot Qwint.

Altijd de goedkoopste aanbieder

Betaal niet langer teveel voor energie. Dit scheelt je zo €225 per jaar.

Probleemloos overstappen

Zo gepiept met de overstapservice. Je zit geen dag zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Castricum

Vandaag nog besparen op stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig contract? Dan ben je hier aan het juiste adres! Aan de hand van onze zoekmachine kan jij rap energieprijzen Castricum vergelijken. Vul jouw locatie + gas/licht inschatting in en kies meteen het goedkoopste contract. Meer informatie m.b.t. een bepaalde aanbieder? Dat is te vinden in de merkpagina. Stap nu over naar de beste energie aanbiedingen en actiekortingen. In luttele minuten stap jij over naar goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe werkt gas en elektriciteit vergelijken? Maak gebruik van het stappenplan die je hiernaast ziet en achterhaal snel de meest geschikte of goedkoopste energieleverancier voor je verbruik. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Vleuten afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Castricum?

 1. Voer jouw locatie in (Noord-Holland)
 2. Klik op het aantal personen (1 t/m 6), of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Hoe lang wil jij aan het contract vastzitten (een vaste periode of juist flexibel).
 6. Selecteer optioneel groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en laat het overstappen voor je regelen.

Populaire energiepakketten in Castricum mei 2024

Op zoek naar de meest populaire energiecontracten in Castricum? Op deze pagina lees je een aantal van meest bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Vattenfall, Pure Energie, NLE, Eneco, Greenchoice en natuurlijk Energiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, Budget Energie, ENGIE uitgaande van een verbruik van 1650 kWh – 2800 kWh stroom plus 1100 m3 – 1850 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In ons land maak je zelf uit bij wie je gas en licht afneemt. Is het einde van de contractperiode in zicht, sta je op het punt om te verhuizen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw huidige leverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Advies: achterhaal zeker even de voorschriften van het gekozen energiepakket. Welke opzegtermijn geldt er, of krijg ik te maken met een boete of opzegvergoeding?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en maak de overstap online in orde naar energiebedrijven in Castricum. Als het contract is doorgevoerd zul jij een mail ontvangen van jouw aanstaande maatschappij. Hierin bekijk jij alle tarieven en extra regels (onder andere vastrecht, aansluitkosten, leveringkosten, netbeheerkosten, verbruikskosten: ) van het energiecontract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd energiecontract

Nadat jouw bestelling bevestigd wordt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze 14 dagen mag je zonder kosten en zonder je te hoeven verantwoorden het nieuwe contract cancellen. Vind je het allemaal prima? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Opzeggen van oude contract

Je oude energiecontract wordt beëindigd. Dikwijls krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Tip: staat er een verhuizing op stapel? Jij zult dan gewoonlijk het energiecontract beëindigen.

Meterstanden doorgeven

Om het oversluiten te verwerken ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw “nieuwe” aanbieder. Normaal gesproken moet dit een paar dagen voor de gekozen dag van overstappen, maar het kan vaak nog tot 14 dagen na de gekozen overstapdatum. Jouw aanstaande maatschappij zal deze gegeven doorzetten naar jouw oude maatschappij waarna je een eindafrekening ontvangt.

Overstap is geslaagd

Alle stappen doorlopen? Dan wordt de overstap afgewikkeld, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door de nieuwe energiemaatschappij in Castricum. Ze sturen jou hiervan wederom een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze inschatting van kosten kan je altijd aanpassen. Ook ontvang je jouw persoonlijke eindafrekening van jouw oude aanbieder. Bekijk nu “De Vastelastenbond welkomstkorting“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is momenteel een veelbesproken doelstelling. Voorbeelden zijn gasvrij wonen en de uitstoot van CO2 reduceren. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? 2 relevante opties zijn manieren zijn zonne-energie en windenergie. Een groot aantal energie-aanbieders doen hier aan mee. De bedrijven kopen deze windenergie en zonne-energie bij organisaties in NL en daarbuiten.

Zonnepanelen

Wanneer we het hebben over zonn-energie zijn er 2 mogelijkheden: het kopen van zonnepanelen voor jullie eigen woning of specifiek zoeken naar een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en tevens het overschot aan stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Hiervoor ontvang je een leuke prijs in de gemeente Castricum.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is sterk in opkomst. Daardoor kan je het gasverbruik flink reduceren. Aan de andere kant verbruikt zo’n systeem wel stroom. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur als je ze legt naast een Atag, Nefit, Vaillant, Intergas of Remeha ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Dit betekent een aanzienlijke besparing op de energienota. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Pelletkachels zijn ook populaire opties.

Windenergie

Op een groeiend aantal locaties zie je grote parken met windmolens. Een windturbine levert 100% groene windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder energiecontract biedt deze vorm van stroom aan. Een uitgebreide filter kan je bekijken in de energievergelijker. Misschien iets voor je: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Noord-Holland.

Minder energie consumeren

Bewuster met elektriciteit omgaan? Dan moet je besparen op je verbruik. Zodra jij jouw persoonlijke energieconsumptie kunt minderen zal de besparing groot zijn. In de eerste plaats financieel gezien, maar ook op CO-2 uitstoot. Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of Ledverlichting. Begin vandaag nog met energie besparen in Castricum

Ga je verhuizen of wil je overstappen van energie? Vergelijk energiemaatschappijen in Castricum en bespaar op gas en licht!