Energieleveranciers Metslawier Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar zo €245 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Metslawier vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit met onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je treft eenvoudig de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Ontdek unieke acties die je niet op de reguliere manier bij bijv. Energiedirect.nl en HVC ontvangt. Overstappen gaat simpel en vlug. Op de site doorzoek jij functionele toelichtingen en support bij het uitzoeken van een voordelige energieaanbieder, hoe je onze vergelijker het beste kunt gebruiken, wat je moet weten over overstappen, en wat jij kunt doen rondom groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Metslawier

Welke maatschappij biedt nu echt goedkope energie in Metslawier? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te markeren die daadwerkelijk het meest voordelig is. Dit wordt beïnvloed door aspecten als: gas- en stroomverbruik en woonplaats. Verder zijn er veel aspecten belangrijker dan exclusief de energiekosten. Dit beïnvloed maar beperkt de uiteindelijke energierekening. Doorzoek maar eens jouw energie jaarrekening: vastrecht, regiotoeslag, leveringkosten, netbeheerkosten, energiebelasting: het wordt allemaal doorbelast. Ook geven de meeste leveranciers een royale welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €120 – €190. Start nu ook met energieleveranciers vergelijken Westerland.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Je hebt te maken met een behoorlijk ingewikkelde berekening. Geen nood, je hoeft niet zelf te rekenen. De energievergelijker zal je daarbij ondersteunen. Onmiddellijk overstappen naar een goedkoop energiepakket in Metslawier juli 2024? Geef je adresgegevens plus een schatting van je energieverbruik in. Vervolgens check je een lijst met de goedkoopste energiebedrijven. Je vindt zo à la minute de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Het overstappen stelt niet veel voor, het is zo doorgevoerd. Moeite bij het inschatten van gas en stroom verbruik? Op deze website detecteer je het stroomverbruik en gasverbruik van voor verschillende situaties.


Type huis Verbruik
Appartement 800 m³
Tussenwoning 1.300 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Type huishouden Elektriciteit Gas
1 persoons huishouden 2.000 kWh 600 m³
2 persoons huishouden 2.375 kWh 1.075 m³
Gezin + 1 kind 3.025 kWh 1.375 m³
Gezin + 2 kinderen 3.575 kWh 1.600 m³
Gezin + 3 kinderen 4.075 kWh 2.025 m³

Alle leveranciers

Alle erkende partijen vergelijken. Van De Vastelastenbond tot NLE.

Altijd de laagste prijs

Betaal niet langer teveel voor energie. Je bespaart zo €485 per jaar.

Moeiteloos overstappen

Mogelijk door de overstapservice. Je komt niet zonder stroom of gas.

Energieprijzen vergelijken in Metslawier

Zoek jij aantrekkelijke stroom- en gastarieven? Geïnteresseerd in een voordelig energiepakket? Hier tref je alle goedkope contracten. Middels energieleverancieractie.nl kun je eenvoudig energieprijzen Metslawier vergelijken. Geef je woongegevens en ook gas/licht inschatting in en vind onmiddellijk de goedkoopste aanbieder. Meer informatie m.b.t. een zeker contract? Dat is te vinden in het bedrijfsprofiel. Profiteer nu van de beste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Stap in enkele minuten over op goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Check het stappenplan rechts en vind binnen no-time de “groenste” of voordeligste energieleverancier passend bij je energieverbruik. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste energie in Gasselternijveenschemond afsluiten.

Hoe gaat gas en stroom vergelijken in Metslawier?

 1. Voer jouw locatie in (Friesland)
 2. Kies de gezinsgrootte, of kies direct het verbruik.
 3. Selecteer welke leverancier je nu hebt.
 4. Selecteer het energietarief (vast of variabel)
 5. Maak een keuze uit de contracten (variabel / modelcontract of 1 tot 5 jaar).
 6. Geef jouw voorkeur voor groene energie.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Metslawier juli 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Metslawier? Onder dit stukje lees je een lijstje met gangbare pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Greenchoice, Vattenfall, NLE, Eneco, Essent en ook Powerpeers, Energiedirect.nl, ENGIE, Qurrent, Oxxio berekend met een consumptie van 1550 kWh tot 2950 kWh stroom en 950 m3 tot 1550 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In ons land beslis jij zelf waar jij je gas en licht inkoopt. Loopt het contract bijna af, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je niet zo tevreden over jullie actuele energieleverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Het oversluiten is vaak direct mogelijk. Vergeet niet: bekijk ten alle tijde de kleine lettertjes van het gekozen energiepakket. Heb je maken met een opzegtermijn en/of krijg je bij vroegtijdig opzeggen een boete?

Aanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Metslawier. Wanneer je nieuwe bestelling is afgerond ontvang je een bevestiging van de nieuwe energiemaatschappij. Hierin vind jij de prijzen en condities (onder andere leveringkosten, netbeheerkosten, opslag duurzame energie, aansluitkosten, energiebelasting: ) van het contract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, doorgaans binnen 2 weken.

14 dagen bedenktijd

Nadat jouw bestelling bevestigd wordt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Gedurende deze dagen heb je de mogelijkheid om gratis en zonder opgaaf van reden het pakket annuleren. Maak je hier geen gebruik van? De overstap van energie wordt automatisch doorgevoerd.

Oude contract opzeggen

Jullie vorige contract wordt beëindigd. Gewoonlijk krijg je daarvoor hulp van het nieuwe energiebedrijf. Let op: ga je verhuizen? Bij dit scenario moet je zelf gewoonlijk het contract opzeggen (online of per brief).

Meterstanden doorgeven

De overstap goed regelen? Dan dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan de nieuwe energieaanbieder. Dikwijls gebeurt dit een paar dagen voor de overstapdatum, maar soms gebeurt het ook 15 dagen nadat het contract is ingegaan. De toekomstige energiemaatschappij speelt de standen door aan jouw oude leverancier die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Het overstappen is gelukt

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal de levering van energie (stroom) beginnen door jouw nieuwe energiemaatschappij in Metslawier. Ze sturen jou hiervan uiteraard een bevestiging en een voorstel voor een voorschotbedrag. Je kunt dit gewoon aanpassen. Ook ontvang jij een jaaroverzicht en eindafrekening van jouw “oude” maatschappij. Check ook “vergelijk Coteq Netbeheer“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is op dit moment een hot topic. Onder andere je huis gasvrij verwarmen en de uitstoot van CO2 reduceren. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De twee meest interessante keuzes zijn zon en wind (energie). Een groot aantal maatschappijen maken hier graag gebruik van. De maatschappijen reserveren zonnestroom en windenergie bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen laten plaatsen voor je appartement of huis of kiezen voor een energie aanbieder die zelf zonne-energie levert. Zonnepanelen op je dak laten plaatsen kan al snel lonen. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en bovendien jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. Maatschappijen noemen dit vaak salderen. Daarvoor heb je recht op terugleververgoeding in de gemeente Dongeradeel.

CV-ketel vervangen voor een warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is iets wat we meer en meer zien. Op die manier verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur in verhouding tot een Nefit, Remeha, AWB, Vaillant of Intergas ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Pelletkachels, Zonneboilers en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door het hele land vormen windmolens het landschap. Deze windturbines leveren schone windstroom voor NL huishoudens. Niet elk energiepakket doet hier aan mee. De mogelijkheid hierop te selecteren wordt weergegeven in de energievergelijker. Iets actueels: investeren in een eigen windmolen (collectief) in provincie Friesland.

Energieverbruik reduceren

Wil je echt groen zijn? Dan moet je besparen op je verbruik. In het geval jij jouw persoonlijke energieconsumptie kunt minderen kan je dat aanzienlijk besparen. Niet alleen maar op de energienota, maar ook op de milieubelasting. Houd rekening met apparatuur met A of A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Metslawier

Heb je een nieuw huis, ga je verhuizen of wil je gewoon overstappen? Vergelijk aanbieders van energie in Metslawier en betaal minder voor gas en licht!