Energieleveranciers Buinerveen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €435 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Buinerveen vergelijken gaat gemakkelijker dan ooit met behulp van onze energievergelijker! A la minute energie vergelijken? Vul alle velden in, en je achterhaalt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier voor jouw specifieke situatie. Check alle speciale welkomstkortingen die je niet op de reguliere manier bij onder andere Fenor of Leon Zeewolde kunt vinden. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat makkelijk en gebruiksvriendelijk. Hier lees je praktische informatie en support t.b.v. het speuren naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, wat je moet weten over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn betreft groene energie.


De goedkoopste energieleverancier Buinerveen

Wat is het beste adres voor goedkope energie in Buinerveen? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier te markeren waarbij de prijzen altijd het voordeligst zijn. Dit wordt mede bepaald door factoren als: energieconsumptie en woonplaats. Bovendien moet je meer mee laten wegen dan uitsluitend de energietarieven. Deze bepalen maar voor een deel je rekening voor de energie. Bekijk maar eens je jaarrekening van jouw huidige energiemaatschappij: verbruikskosten, netbeheerkosten, energiebelasting, aansluitkosten, vastrecht: het telt allemaal mee. Bovendien bieden enkele organisaties een gulle welkomstkorting als je jouw contract oversluit. In de praktijk ligt varieert dit van €180 tot €265. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Mechelen.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Opletten: Het is een aardig moeilijke calculatie. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Via de energievergelijker kan jij dit eenvoudig doen. Direct overstappen naar een goedkoop energiepakket in Buinerveen april 2024? Vul je locatie in het zoekveld in + je geschatte verbruik in. Vervolgens vind je een overzicht met de beste energieleveranciers. Je treft snel de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder stelt niet veel voor, het is zo rond gemaakt. Tips gebruiken bij het inschatten van je jaarlijkse energiegebruik? Hieronder bekijk jij het stroomverbruik en gasverbruik van voor verschillende situaties.


Soort woning Gasconsumptie
Appartement 900 m³
Tussenwoning 1.250 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.600 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Aantal bewoners Elektriciteit kWh Gas
1 persoons huishouden 1.825 kWh 750 m³
2 bewoners 2.300 kWh 1.100 m³
Gezin + 1 kind 2.875 kWh 1.450 m³
Familie (2 kinderen) 3.450 kWh 1.600 m³
Familie (3 kinderen) 4.075 kWh 2.100 m³

Complete vergelijking

Alle landelijke aanbieders vergelijken. Van Huismerk Energie tot Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Het goedkoopste contract

Vergelijk alle contracten op prijs. Bespaar tot wel €315 per jaar.

Een snelle overstap

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Je komt niet zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Buinerveen

Niet langer teveel betalen voor stroom en gas? Ben jij op zoek naar een voordelig energiecontract? Dan heb je de juiste website gevonden. Aan de hand van onze tool kan je eenvoudig energieprijzen Buinerveen vergelijken. Voer je adres plusverbruik in, en vind direct de goedkoopste leverancier. Meer weten over een bepaald pakket? Bekijk dan de overkoepelende merksite. Ontdek nu de meest aantrekkelijke energie aanbiedingen en overstap bonussen. In enkele dagen ben jij overgestapt naar goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Wil jij direct gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen op deze pagina en vind ogenblikkelijk de beste of meest betaalbare energieleverancier passend bij je energieverbruik. Bekijk ook de mogelijkheden voor: goedkoopste energie in Venhuizen afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Buinerveen?

 1. Voer jouw locatie in (Drenthe)
 2. Kies het aantal personen in het huishouden, of vul het exacte verbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Maak een keuze uit de energietarieven (vast en variabel).
 5. Kies de looptijd van het energiecontract (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Kies optioneel voor duurzame energie.
 7. Maak een keuze uit de hoogste kortingen en laat je contract overzetten.

Populaire energiepakketten in Buinerveen april 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Buinerveen? Onder dit stukje lees je een ranglijst van veel bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als NLE, Eneco, Greenchoice, Essent, Vattenfall en natuurlijk Oxxio, ENGIE, Energiedirect.nl, Qurrent, Powerpeers gerekend met een verbruik van 1950 kWh t/m 4000 kWh stroom en 1250 m3 – 1850 m3 gas.

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe werkt overstappen van energieleverancier?

In Nederland ben je vrij om te kiezen bij wie je gas en licht afneemt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga je binnenkort ergens anders wonen, of is het gewoon tijd om afscheid te nemen van jouw energieleverancier? Je kunt dan overwegen om over te stappen van energieleverancier. Dit is ten allen tijde mogelijk. Kijk uit: doorzoek zeker even de voorwaarden van het huidige contract. Hoe zit het met de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en sluit het nieuwe abonnement af bij energiebedrijven in Buinerveen. Op het moment dat het contract is doorgevoerd ontvang je een bevestiging van de aankomende energieleverancier. Daarin lees je de geldige tarieven en bijkomende kosten (onder andere aansluitkosten, regiotoeslag, energiebelasting, netbeheerkosten, leveringkosten: ) van het gekozen pakket. Je ontvangt dit digitaal of per post, doorgaans binnen 2 weken.

Bedenktijd bij energiepakket

Nadat je de bevestiging ontvangen hebt, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze dagen mag je gratis en zonder opgaaf van reden het nieuwe contract cancellen. Wil je dan niet? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Oude energiepakket opzeggen

Jullie huidige pakket wordt stopgezet. Gewoonlijk wordt dit geregeld door de nieuwe aanbieder. Advies: staat er een verhuizing op stapel? Jij zult dan doorgaans het oude abonnement annuleren.

Het doorgeven van meterstanden

Voor een correcte afhandeling ben je verplicht de meterstanden door te geven aan jouw toekomstige maatschappij. Normaliter wordt dit van je gevraagd een paar dagen voor de datum van overstap, maar het kan vaak nog tot 2 weken na de dag van overstappen. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij geeft dit door aan je voormalige energieaanbieder die dan een eindafrekening van je verbruik kan berekenen.

Overstap is geslaagd

Ben je er doorheen gekomen? Dan wordt alles in orde gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door de gekozen energiemaatschappij in Buinerveen. Je ontvangt hiervan vanzelfsprekend een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze inschatting van kosten kan je altijd verhogen. Daarnaast krijg jij een overzicht + eindafrekening van de “vroegere” energieleverancier. Ga verder naar “NLE korting“.

Groene stroom en zonnepanelen, hoe zit dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een streven van veel mensen. Hierbij kun je denken aan een woning zonder gas en besparen op de CO2 uitstoot. Maar hoe werkt groene energie nou precies? De 2 meest toegepaste keuzes zijn zonne-energie en windenergie. Een groot aantal leveranciers maken hier graag gebruik van. De leveranciers importeren stroom – afkomstig van zon en wind – bij Europese bedrijven of lokale partijen.

Zonnepanelen

Wat betreft zonne energie zijn er meerdere keuzes: zonnepanelen laten plaatsen voor op je eigen huis of bewust de keuze maken voor een elektriciteitsmaatschappij die investeert in zonneparken. Investeren in zonnepanelen is heel interessant. Je hebt de mogelijkheid je eigen stroom af te nemen plus het overschot aan stroom terugleveren. Ook wel bekend als salderen. Je krijgt daarvoor een tegemoetkoming in de gemeente Borger-Odoorn.

CV vervangen door Warmtepomp

De klassieke cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zodoende verbruik je nauwelijks tot geen gas meer. Je stroomverbruik neemt wel toe. Hybride warmtepompen zijn niet goedkoop i.v.m. een Atag, Vaillant, Nefit, Remeha of AWB ketel. De landelijke ISDE subsidie maakt het wel aantrekkelijk. Zo bereik je een aanmerkelijke besparing op de energienota. Zonneboilers, Infraroodpanelen en Het warmtenet zijn ook populaire opties.

Windenergie

Door heel Nederland zie je grote parken met windmolens. Windturbines genereren 100% groene windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet elke aanbieder biedt groene stroom via wind. Details per aanbieder zul je in de energievergelijker terugvinden. Iets actueels: collectief een windmolen laten plaatsen in provincie Drenthe.

Minder energie consumeren

Streef jij naar een duurzame aardbol? Dan moet je besparen op je verbruik. Wanneer je jouw energieconsumptie vermindert heeft dat direct effect. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Koop specifiek zuinige apparaten en A++ labels of energiezuinige LED verlichting. Tijd voor actie: nu energie besparen in Buinerveen

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk energie aanbieders in Buinerveen en betaal minder voor gas en licht!