Energieleveranciers Brunssum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar snel €375 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Brunssum vergelijken doe je razendsnel met behulp van onze energievergelijker! Meteen zelf energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je checkt eenvoudig de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw energieconsumptie. Je vind hier alle speciale acties die je niet op de reguliere manier bij bijv. E.ON of HVC kan afsluiten. Het overstappen naar een andere bedrijf gaat moeiteloos en rap. Hier vergaar je nuttige details en adviezen ter ondersteuning bij het vergelijken van een voordelige energieaanbieder, hoe een objectieve vergelijking in z’n werk gaat, meer info over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn ten aanzien van groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Brunssum

Waar moet ik zijn voor goedkope energie in Brunssum? Jammer genoeg is er niet één energieleverancier aan te duiden waar jij het goedkoopst uit bent. Dit hangt af van aspecten als: gas- en stroom consumptie en postcode. Daarnaast moet je meer mee laten wegen dan puur de energiekosten. Dit bepaalt maar in kleine mate de energierekening. Controleer maar de energie jaarrekening: aansluitkosten, opslag duurzame energie, netbeheerkosten, verbruikskosten, leveringkosten: hier betaal je (indirect) ook voor. Ook schenken de meeste maatschappijen een aantrekkelijke welkomstkorting bij het overstappen. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €145 t/m €225. Nu ook online: energieleveranciers vergelijken Marsum.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Kortom: We hebben het hier over best een complexe berekening. Je hoeft de rekenmachine er niet bij te pakken. Onze energievergelijker doet al het werk voor je. Snel overstappen naar een goedkoop energiepakket in Brunssum mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en je geschatte verbruik in. Nadien tref jij een lijst met de goedkoopste energiebedrijven. Je ontdekt à la minute de goedkoopste leverancier van stroom en gas. De overstap stelt niet veel voor, het is zo doorgevoerd. Advies nodig bij het invullen van gas en stroom verbruik? Hier tref jij het gemiddelde gas- en stroomverbruik bij voor verschillende situaties.


Soort huis Gasverbruik
Appartement 850 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.500 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Aantal bewoners Elektriciteit Gas
1 persoon 1.900 kWh 700 m³
2 personen 2.300 kWh 1.075 m³
Familie (1 kind) 3.100 kWh 1.475 m³
Gezin + 2 kinderen 3.700 kWh 1.625 m³
2 & 3 kinderen 4.075 kWh 2.075 m³

Compleet aanbod

Alle erkende partijen vergelijken. Van E.ON tot Oxxio.

Het goedkoopste contract

Betaal niet langer teveel voor energie. Besparingen mogelijk tot €245 per jaar.

Direct overstappen

Hiervoor gebruik je de overstapservice. Geen moment zonder gas of stroom.

Energieprijzen vergelijken in Brunssum

Wil jij ook besparen op stroom en gas? Wil jij een betaalbaar contract voor jouw energie? Dan heb je de juiste website gevonden. Via energieleverancieractie.nl kan je snel energieprijzen Brunssum vergelijken. Geef je huisnummer en postcode plusgas/licht inschatting in en zoek eenvoudig de goedkoopste maatschappij. Aanvullende info over een bepaald pakket? Klik dan op website van de aanbieder. Check nu de beste energie aanbiedingen en de hoogste kortingen. Iedereen wil toch profiteren van goedkoop gas en licht.

Overstappen ander energiepakket
Gas en elektriciteit vergelijken, hoe werkt dat? Volg de stappen hiernaast en achterhaal à la minute de beste of goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie. Ook interessant: goedkoopste energie in Velsen-Noord afsluiten.

Hoe kan ik gas en stroom vergelijken in Brunssum?

 1. Voer jouw locatie in (Limburg)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of kies direct het verbruik.
 3. Eventueel selecteer je jouw huidige leverancier (optie).
 4. Kies het variabele of vaste energietarief.
 5. Voor welke termijn wil jij een energiecontract? (1 jaar – 3 jaar of flexibel termijn).
 6. Eventueel kan je groene stroom (uit NL) kiezen.
 7. Selecteer de aanbieding die je wilt afsluiten en zet de oversluit procedure in gang.

Populaire energiepakketten in Brunssum mei 2024

Benieuwd naar de meest populaire energiecontracten in Brunssum? Hier bekijk je een opsomming met meest bestelde pakketten van de bekende energiemaatschappijen als Vattenfall, Greenchoice, Pure Energie, Essent, NLE en ook Energiedirect.nl, Budget Energie, Powerpeers, Oxxio, ENGIE uitgaande van een verbruik van 1600 kWh t/m 4150 kWh stroom plus 1000 m3 t/m 1700 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik snel overstappen van energieleverancier?

In Nederland maak je zelf uit bij welke partij jij gas en licht koopt. Is je energiecontract bijna afgelopen, ga jij verhuizen, of ben je ontevreden over jouw bestaande energieleverancier? Wellicht is het tijd voor overstappen van energieleverancier. Dit kan praktisch eigenlijk altijd. Kijk uit: controleer zeker even de voorwaarden van de huidige energieleverancier. Hoe zit het met de opzegtermijn, en is er een boete bij tussentijds opzeggen?

Contracten vergelijken en overstappen

Voer de gevraagde gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Brunssum. Zodra je nieuwe bestelling is afgerond ontvang je een bevestiging van de nieuwe energiemaatschappij. Daarin vind je afgesproken prijzen en voorwaarden (bijvoorbeeld opslag duurzame energie, leveringkosten, vastrecht, aansluitkosten, energiebelasting: ) van het energiecontract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, vaak binnen maximaal 10 werkdagen.

14 dagen bedenktijd

Nadat je jouw nieuwe contract ontvangen hebt, mag jij 14 werkdagen nadenken (bedenktijd). Binnen deze termijn mag je zonder kosten en zonder opgaaf van reden het pakket annuleren. Maak je hier geen gebruik van? Het overstappen van energie wordt dan definitief in gang gezet.

Huidige contract beëindigen

Jouw lopende energiecontract zal worden beëindigd. Meestal zal jouw nieuwe aanbieder dit doen. Belangrijk: staat er een verhuizing op stapel? Jij zult dan dikwijls de actuele abonnementen stopzetten.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een geslaagde overstap dien jij de meterstanden op tijd door te geven aan jouw toekomstige leverancier. Doorgaans doe je dit een paar dagen voor de overstapdatum, echter soms ook tot 15 dagen na de gekozen overstapdatum. Jouw “nieuwe” maatschappij geeft dit door aan de eerdere maatschappij waarna je een eindafrekening ontvangt.

Je bent overgestapt van energie

Heb jij alle stappen afgerond? Dan wordt alles definitief gemaakt, en zal gas en stroom worden geleverd door de gekozen energiemaatschappij in Brunssum. Hiervoor krijg je uiteraard een bevestiging aangevuld met een voorstel van het termijnbedrag (voorschotbedrag). Dit bedrag mag je gewoon verhogen. Daarbij ontvang jij een overzicht + eindafrekening van je voormalige maatschappij. Check ook “Greenchoice korting“.

Hoe zit het met groene stroom en zonnepanelen?

Duurzame energie is op dit moment iets waar veel mensen mee bezig zijn. Hierbij kun je denken aan je huis gasvrij verwarmen en het beperken van CO2 gebruik. Hoe kan ik groene energie gebruiken? Twee veelbesproken manieren zijn windenergie en zonne-energie. Veel energiemaatschappijen hebben dat in hun portfolio. De organisaties reserveren stroom – afkomstig van zon en wind – vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Ten aanzien van zonne-energie heb je 2 opties: het kopen van zonnepanelen voor op het dak of kiezen voor een stroomaanbieder die zonne-energie inkoopt. Zelf stroom opwekken met zonnepanelen kan heel lucratief zijn. Deze eigen stroom kan je in de woning gebruiken en daarnaast je overschot aan stroom terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. Daarvoor heb je recht op een aantrekkelijk tarief in de gemeente Brunssum.

CV vervangen door Warmtepomp

De “ouderwetse” cv-ketel vervangen door warmtepomp is een andere populaire keuze. Door deze producten gaat je gasverbruik flink omlaag. Echter ga je wel meer stroom gebruiken. Hybride warmtepompen zijn nog best duur in vergelijking met Atag, Remeha, Vaillant, Nefit of Intergas ketel. Vanuit de overheid is er een subsidie te krijgen (ISDE). Je kunt flink besparen op de energienota. Zonneboilers, Pelletkachels en Infraroodpanelen kunnen ook uitkomst bieden.

Groene windenergie

Door heel Nederland vormen windmolens het landschap. Windturbines genereren volledig zuivere windstroom aan de Nederlandse huishoudens. Niet ieder maatschappij is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer hierover zul je in de energievergelijker terugvinden. Ook interessant: je eigen (stukje) windmolen aanschaffen in provincie Limburg.

Besparen energieverbruik

Wil je echt groen zijn? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Op het moment dat je het verbruik van energie reduceert zal de besparing groot zijn. En dan hebben we het niet alleen over de energierekening, maar je bent ook duurzaam bezig (CO2). Probeer je te beperkten tot apparatuur met A of A+ label of LED lampen. Ga op de kosten van energie besparen in Brunssum

Nieuwbouw, ga je verhuizen of gewoon overstappen van energie aanbieder? Vergelijk aanbieders van energie in Brunssum en betaal minder voor gas en licht!