Energieleveranciers Born Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar €485 per jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Energieleveranciers in Born vergelijken is een eitje door middel van onze energievergelijker! Direct energie vergelijken? Vul jouw gegevens in, en je bekijkt onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik. Check alle speciale kortingsacties die men standaard niet bij aanbieders zoals Greenchoice en Qurrent kan scoren. Je contract oversluiten naar andere aanbieders gaat moeiteloos en snel. Hieronder lees je praktische gegevens en tips bij het zoeken naar de goedkoopste energieaanbieder, hoe je eerlijk kunt vergelijken, meer info over overstappen, en wat de mogelijkheden zijn betreft groene energie.


Goedkoopste energieleverancier Born

Bij welke energiemaatschappij moet ik zijn voor goedkope energie in Born? Goed om te weten: er is niet één energieleverancier te markeren die daadwerkelijk het meest voordelig is. Het heeft te maken met aspecten als: energieverbruik en postcode. Verder zijn er veel aspecten belangrijker dan puur de energietarieven. Dit bepaalt maar in kleine mate de energienota. Inspecteer maar eens de laatste jaarrekening van de energieleverancier: regiotoeslag, verbruikskosten, netbeheerkosten, aansluitkosten, opslag duurzame energie: hier betaal je (indirect) ook voor. Tevens schenken enkele organisaties een vorstelijke welkomstpremie als je jouw contract oversluit. Soms krijg je ‘een bonus van liefst €160 tot €255. Andere regio? Begin nu direct met energieleveranciers vergelijken Luinjeberd.

Goedkoop stroom en gas afsluiten

Feit: Het betreft best een complexe rekensom. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Dat doet onze gratis energievergelijker. Binnen een paar minuten overstappen naar een goedkoop energiepakket in Born mei 2024? In stap 1 vul jij jouw postcode en energieverbruik in. Daarna vind je een lijst met de beste energiebedrijven. Je vindt zo moeiteloos de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Overstappen van aanbieder is binnen no-time rond gemaakt. Hulp nodig bij het inschatten van je jaarlijkse energiegebruik? Op de site vind je het gas- en stroomverbruik van grote en kleine gezinnen/woningen.


Soort huis Gasconsumptie
Appartement 825 m³
Tussenwoning 1.275 m³
Hoekwoning 1.425 m³
2 onder 1 kap 1.750 m³
Vrijstaande woning 2.000 m³

Gezinssamenstelling Elektriciteit Gas
1 persoon 1.925 kWh 725 m³
2 personen 2.250 kWh 1.000 m³
Gezin + 1 kind 2.750 kWh 1.450 m³
Familie (2 kinderen) 3.475 kWh 1.625 m³
2 & 3 kinderen 4.150 kWh 2.000 m³

Alle organisaties

Alle erkende partijen vergelijken. Van Energiedirect.nl tot aan Powerpeers.

Het goedkoopste contract

Nooit meer teveel betalen. Bespaar tot wel €305 per jaar.

Probleemloos overstappen

Dankzij de overstapservice. Geen dag zonder stroom of gas!

Energieprijzen vergelijken in Born

Eenvoudig besparen op stroom en gas? Op zoek naar een goedkoop energiecontract? Dan zit je hier helemaal goed! Op basis van energieleverancieractie.nl kun je eenvoudig energieprijzen Born vergelijken. Voer je adres + stoom/gas verbruik in en kies rap de goedkoopste aanbieder. Meer informatie m.b.t. een bepaald pakket? Dat is te vinden in het bedrijfsprofiel. Check nu alle energieaanbiedingen en actiekortingen. Snel overstappen en genieten van goedkoop gas en licht.

Overstappen nieuw energiepakket
Hoe kan ik het beste gas en elektriciteit vergelijken? Volg de stappen rechts en achterhaal meteen de duurzaamste of goedkoopste energieleverancier voor je huis. Lees nu verder over goedkoopste energie in Uddel afsluiten.

Hoe kan ik snel gas en stroom vergelijken in Born?

 1. Vul jouw postcode + huisnummer in (Limburg)
 2. Kies de omvang van het huishouden, of vul het stroom- en gasverbruik in.
 3. Optioneel kun jij je huidige leverancier invoeren.
 4. Ga jij voor het vaste of variabele tarief?
 5. Kies de contractsduur die bij je past (1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, onbepaalde tijd).
 6. Geef je voorkeuren door m.b.t. groene stroom.
 7. Bepaal voor welke aanbieding je gaat en stap moeiteloos online over.

Populaire energiepakketten in Born mei 2024

Nieuwsgierig naar populaire energiecontracten in Born? Onder dit stukje vind je een aantal van veel bestelde pakketten van grote NL energiemaatschappijen als Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Essent, NLE maar uiteraard ook Powerpeers, Budget Energie, Qurrent, Energiedirect.nl, Oxxio uitgaande van een verbruik van 1550 kWh t/m 4400 kWh stroom en 1000 m3 t/m 1650 m3 gas.

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe kan ik overstappen van energieleverancier?

In ons land ben je vrij om te kiezen waar je jouw gas en licht “inkoopt”. Is je energiecontract bijna afgelopen, sta je op het punt om te verhuizen, of ben je niet blij met je energiemaatschappij? Kies dan voor overstappen van energieleverancier. Dit mag op elk moment. Let op: bekijk altijd de condities van jouw energiemaatschappij. Heb je maken met een opzegtermijn en geldt er een opzegvergoeding als ik voortijdig opzeg?

Energieaanbieders vergelijken en overstappen

Vul je gegevens in en regel jouw overstap snel online naar energiebedrijven in Born. Vanaf het punt dat jij een contract hebt afgesloten zul jij een mail ontvangen van de aankomende leverancier. Daarin bekijk jij de kosten en condities (denk hierbij aan netbeheerkosten, verbruikskosten, energiebelasting, leveringkosten, vastrecht: ) van het energiecontract. Het beschikbaar stellen van deze info is verplicht, in de regel binnen 14 dagen.

Wettelijke bedenktijd

Wanneer je de bevestiging ontvangen hebt, mag je nog gebruik maken van 2 weken bedenktijd. Binnen deze termijn kan je kosteloos, of een uitgebreide toelichting te geven, het nieuwe contract cancellen. Onderneem je geen actie? Het overstappen van energie wordt geactiveerd volgens afspraak.

Oude contract opzeggen

Jouw werkende energiecontract wordt opgezegd. Normaliter draagt de nieuwe maatschappij hier zorg voor. Goed om te weten: staat er een verhuizing op stapel? Je moet dan zelf normaliter het energiecontract beëindigen.

Meterstanden doorgeven een nieuwe leverancier

Voor een geslaagde overstap ben je verplicht de meterstanden door te geven aan de aanstaande energieleverancier. Meestal wordt dit van je gevraagd iets voor de overstapdatum, echter soms ook tot 2 weken na de gekozen overstapdatum. Jouw “nieuwe” energieleverancier stuurt de standen door naar de eerdere leverancier zodat deze de eindafrekening kan maken.

Je bent overgestapt van energieaanbieder

Ben je er doorheen gekomen? Dan worden de laatste puntjes op de i gezet, en start de levering van stroom en gas door je nieuw gekozen energiemaatschappij in Born. Je kunt rekenen op wederom een bevestiging en een opzetje voor het nieuwe termijnbedrag (voorschotbedrag). Deze schatting van verbruikskosten mag jij corrigeren. Voorts incasseer jij een overzicht + eindafrekening van jouw “oude” energieaanbieder. Bezoek nu “Clean Energy aanbieding“.

Zonnepanelen voor groene stroom, werkt dat?

Duurzame energie is tegenwoordig een belangrijk thema. Voorbeelden zijn een gasvrij huis en het beperken van CO2 gebruik. Hoe wordt ik duurzamer met groene energie? De 2 meest toegepaste mogelijkheden zijn zonnestroom en windenergie. Veel van de leveranciers hebben dat in hun portfolio. De leveranciers reserveren stroom – afkomstig van zon en wind – vaak bij buitenlandse bedrijven.

Zonnepanelen

Inzake zonne-energie zijn er 2 mogelijkheden: zonnepanelen laten plaatsen voor jullie eigen woning of bewust de keuze maken voor een elektriciteit leverancier die rechtstreeks zonne-energie importeert. Je eigen stroom genereren met zonnepanelen is vaak erg winstgevend. Jij kan je stroom dan zelf gebruiken en natuurlijk jouw ongebruikte stroom aan bedrijven terugleveren. We hanteren daarvoor het principe van ‘salderen’. In ruil krijg je een aantrekkelijk tarief in de gemeente Sittard-Geleen.

Gasgestookte ketel vervangen door Warmtepomp

De gasgestookte cv-ketel vervangen door warmtepomp is ook een populaire optie. Zo gaat je gasverbruik flink omlaag. Wanneer we het hebben over zonne-energie. Deze (hybride) warmtepompen zijn nog best duur in vergelijking met Remeha, AWB, Vaillant, Intergas of Nefit ketel. Wel is er een (ISDE) subsidie mogelijk. Dan kan jij snel gaan besparen op de energierekening. Infraroodpanelen, Pelletkachels en Zonneboilers kunnen ook uitkomst bieden.

Windenergie

Door heel Nederland zijn tegenwoordig windmolens te vinden. Een windturbine levert 100% groene windstroom wat geleverd wordt aan huizen. Niet ieder energiecontract is automatisch aanbieder van groene stroom. Meer daarover is beschikbaar in onze online energievergelijker. Iets actueels: zelf investeren in een collectieve windmolen in provincie Limburg.

Besparen op je verbruik

Streef jij naar een duurzame aardbol? Het eerste wat je kunt doen is minder elektriciteit verbruiken. Op het moment dat je jouw eigen verbruik weet te beperken levert dat een besparing op. Denk dan niet alleen aan energietarieven maar ook aan het feit dat je minder CO-2 uitstoot. Koop specifiek apparaten met een A+ label of zuinige LED lampen. Wacht niet langer en ga energie besparen in Born

Nieuwbouwwoning, verhuizen of overstappen naar een nieuw energiebedrijf? Vergelijk aanbieders van energie in Born en bezuinig op gas en licht!